duminică, 28 decembrie 2008

Am intrat in Europa ?

Vă promiteam într-un post anterior că vă voi spune despre pamfletul "Am intrat în Europa?".
Ei bine "Am intrat în Europa?" a fost la început o joacă, un motiv de mă amuza. Pe măsură ce se apropia momentul 1 ianuarie 2007, acel moment din istoria României pe care eu personal îl regret profund, am început să iau lucrurile mai în serios.
Dorindu-mi de la bun început să iau în balon această intrare a României în Uniunea Europeană m-am gândit că cel mai bine ar fi să fac filmuleţul ca un colaj de instantanee de prin frumosul nostru judeţ Vaslui unde orice poate fi admirat însă numai influenţa Europeană nu.
Aşadar în urmă cu fix doi ani m-am apucat să caut prin calculator tot felul de imagini şi să le separ de bucăţile imense de filmare urmând ca mai apoi să le pun cap la cap. Totuşi, atât de aleatorii păreau imaginile încât nici eu nu mai înţelegeam la un moment dat către ce mă îndrept. După ce am scris scenariul am început să mă uit prin imagini şi am constatat că erau anumite aspecte pe care nu le acoperisem încă. Am luat camera la subţioară şi am început să mai caut instantanee. Câte ceva am găsit însă imagini cu sens profund nu. Atunci am realizat că alea cam trebuie să mi le fabric eu. Nu aveam resurse pentru decoruri însă asta nu era o problemă căci decor ne-european era şi încă este destul :))
Am apelat la câţiva prieteni şi împreună cu ei şi tata ne-am pus pe treabă. Cei care m-au ajutat la filmări au fost Chetroi, Sică (cel cu blogorar), fratele său şi Elena.
Odată adunate toate imaginile cerute de scenariu am trecut la treaba efectivă. Adunat, pus cap la cap, înregistrat voci, pus fond muzical şi toată treaba a durat 17 ore. 17 ore în care s-a fumat un sertar de tutun şi s-au tocat mulţi nervi.
Ce a ieşit ? O băşcălie totală la adresa Uniunii Europene. Filmuleţul a fost difuzat în întreg judeţul la nici două săptămâni de la lansarea lui la colegii şi prietenii de la Cony Sat. Antena 1 Vaslui, TV Vaslui, Tele M şi Media TV Bârlad au difuzat acest filmuleţ.
Vă mărturisesc că a fost o surprindere şi pentru mine succesul de care s-a bucurat filmuleţul însă măcar aşa am uitat că am stat ţintit în scaun 17 ore în faţa calculatorului :)
Pe această cale îi mulţumesc şi Nicoletei care a avut răbdarea de-a sta lângă mine şi tata pe tot parcursul realizării efective a filmuleţului doar pentru ca ea să poată înregistra una din vocile de pe fundal.
Menţionez că nu am primit nicio remuneraţie de pe urma acestui film şi nimeni din cei implicaţi nu a fost remunerat în vreun fel.
Vă doresc aşadar vizionare plăcută şi spor la râs.
Deci... Am intrat în Europa ?

2 comentarii:

  1. 2008-2009 dupa Hristos bine ati venit in romanaia acest loc HIDOS !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand ultimele file cad din mii de calendare, se-aprind stelute-n crengi de brad ca semne de urare. Cand toti ureaza celor dragi cuvinte de marire, venim si noi sa va uram : " La multi ani mult noroc si sanatate !!!! iti doreste ....Lia si Loredana

    RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails