marți, 23 decembrie 2008

Rasputin

Григо́рий Ефи́мович Распу́тин s-a născut undeva între anii 1863 şi 1873 şi a avut un rol minor dar spectaculos în căderea dinastiei Romanov.
Pe stil vechi data morţii sale este anunţată ca fiind 16 decembrie 1916.
La 92 de ani de la trecerea sa în nefiinţă nu mai vorbeşte nimeni despre el. Totuşi, pe de altă parte, la 2008 ani de la naşterea lui Iisus, tânărul evreu mort pe la vârsta de 32 de ani, încă se mai vorbeşte.
Rasputin a fost, ca şi Iisus, un om cu o inteligenţă superioară dar sărac şi care a reuşit să-şi folosească aptitudinile exact ca şi Iisus: pentru binele său imediat.
Pe principiul "ţine-ţi prietenii aproape şi duşmanii şi mai aproape" Grigori a fost şi călugăr iar mai apoi a urmat un pelerinaj amplu. Întors la Petrograd, Rasputin "s-a dat bine" pe lângă familia imperială şi după momentul în care el a strigat "Ужальте его и вы умретe!"(Înţeapă-l şi vei muri) la o albină ce-l ataca pe fiul familiei imperiale iar aceasta s-a depărtat a fost numit "prietenul nostru" de către familia ţaristă şi lucrurile au mers din ce în ce mai bine pentru el. Mai pe scurt... i-a prostit !
Ţarul şi ţarina îl considerau pe Rasputin un om al lui Dumnezeu şi un profet, iar ţarina credea sincer că Dumnezeu vorbeşte prin gura lui Rasputin. Această relaţie poate fi apreciată şi în contextul relaţiei tradiţionale, vechi şi foarte puternice între Biserica ortodoxă rusă şi pătura conducătoare a imperiului. Un alt factor important era probabil originea germană protestantă a ţarinei: ea era foarte fascinată de noua sa religie ortodoxă, dar se pare că îi lipsea discernământul asupra unora dintre practicile religiei ruşilor. Spune enciclopedia Wikipedia.

Legendele cu privire la asasinarea lui Rasputin sunt poate mai bizare decât cele despre viaţa sa neobişnuită. Odată ce au decis că influenţa lui Rasputin asupra ţarinei îl făca prea primejdios pentru Imperiu, un grup de nobili l-au momit pe acesta în palatul conducătorului complotiştilor, Prinţul Felix Iusupov. Aici, Rasputin a fost ospătat cu prăjituri şi cu vin în care fusese pusă o anumită cantitate de cianură. Conform poveştilor spuse după moartea sa, Raputin nu a fost afectat de otravă, (cantitatea de cianură folosită fiind suficientă pentru uciderea a şase persoane). Hotărât să-şi ducă la îndeplinire planul, Iusupov s-a dus după un revolver, cu care l-a împuşcat pe Rasputin în piept, acesta din urmă căzând la pământ. După o jumătate de oră, când Iusupov a revenit să verifice cadavrul, (sau după alte versiuni, când a venit să-şi ia haina din cameră), Rasputin a sărit în picioare şi l-a atacat pe prinţ, care a fugit să-şi anunţe prietenii despre incident.

Rasputin s-a repezit împleticit către poarta palatului, amenintând că-i va denunţa ţarinei pe toţi conspiratorii. Un alt glonţ l-a nimerit pe fugar, care s-a prăbuşit în zăpadă. Conspiratorii l-au lovit cu bâtele, după care l-au aruncat în râul Neva, uitându-se la el cum se scufunda, satisfăcuţi că, până la urma, "Inamicul Statului" era mort.

După trei zile, trupul lui Rasputin – otrăvit, împuşcat de două ori şi bătut – a fost pescuit din râu şi autopsiat. Cauza morţii a fost stabilită că a fost înecul. Braţele lui au fost găsite în poziţie verticală, ca şi cum ar fi încercat să se elibereze de legăturile cu care fusese imobilizat.

Sună a Iisus Hristos nu ? El a stat 3 zile pe cruce într-o poziţie în care organismul uman nu ar fi rezistat stabil (dar la el se putea că era fiul lui dumnezeu nu?), apoi a fost "înţepat" c-o suliţă şi pusă-i-s-a coroană de spini şi-abia dup-aia a decedat !
Să revenim la asasinarea lui Rasputin despre care Wikipedia menţionează că:

Detaliile despre asasinat date de Felix Iusupov nu rezistă la o examinare mai atentă. Declaraţia dată la poliţie pe 16 decembrie, mărturisirea făcută câtă vreme a fost în exil în Crimeea în 1917, cartea pe care a scris-o în 1927 şi depoziţiiile făcută sub jurământ în 1934 şi 1965 au fost toate diferite între ele. Până de curând, lipsa dovezilor a făcut imposibilă emiterea unor ipoteze credibile.

În conformitate cu raportul de autopsie nepublicat al profesorului Kossorotov şi a reviziilor de mai târziu ale doctorului Vladimir Jarov din 1993 şi a Derrick Pounder din 2004/5, nu a fost găsită otravă activă în stomacul lui Rasputin. Nici concluziile despre faptul că s-a înecat nu mai par sigure la o a doua cercetare. Cert este Rasputin a fost bătut în mod sistematic şi înjunghiat cu o armă cu lamă, dar au existat diferenţe în ceea ce priveşte numărul şi calibrele revolverelor folosite.

Desigur că erau şi încă mai sunt interese politico-economice pentru a ascunde adevărul despre moartea misticului rus însă pentru ascunderea adevărului legat de Iisus nu sunt ?? Ia gândiţi-vă la interesele politico-economico-sociale pe care le are Biserica!
Aşa cum Iisus Hristos a ştiut că va muri şi a prezis anumite lucruri iată că şi Rasputin a făcut-o căci el a scris cu câteva săptămâni înainte de a fi asasinat următoarele rânduri către fiica sa:
Scriu şi las în urma mea această scrisoare la Sankt Peterburg. Simt că voi părăsi această viaţă înainte de 1 ianuarie. Vreau să fac cunoscut poporului rus, Papei, Rusiei Mamei şi copiilor mei, pământului rusesc, ce trebuie să înţeleagă. Dacă voi fi ucis de asasini de rând, şi în mod special de fraţii mei ţaranii ruşi, tu, ţarul Rusiei, nu trebuie să te temi de nimic pentru copii tăi, ei vor domni sute de ani în Rusia. Dar dacă voi fi omorât de boieri, nobili şi dacă ei îmi vor vărsa sângele, mâinile lor vor rămâne mânjite cu sângele meu, pentru 25 de ani şi ei nu-şi vor spăla mâinile de sângele meu. Ei vor părăsi Rusia. Fraţii îşi vor ucide fraţii, şi se vor ucide şi se vor uri şi pentru 25 de ani nu vor fi nobili în ţară. Ţar al pământului Rusiei, dacă vei auzi sunetul clopotului care îţi va spune că Grigori a fost ucis, trebuie să ştii asta: dacă rudele tale mi-au provocat moartea, atunci nimeni din familia ta, adică nici unul dintre copii tăi sau dintre rudele tale nu vor mai rămâne în viaţa pentru mai mult de doi ani. Vor fi ucişi de poporul rus. Eu mă duc şi simt nevoia să spun ţarului Rusiei cum trebuie să trăiască dacă eu am dispărut. Trebuie să gândeşti şi să acţionezi cu prudenţă. Gândeşte-te la siguranţa ta şi spune rudelor tale că am plătit pentru ele cu sângele meu. Voi fi ucis. Nu mai sunt printre cei vii. Roagă-te, roaga-te, fii puternic, gândeşte-te la familia ta binecuvântată. -Grigori

Asemănările dintre viaţa misticului rus şi a misticului evreu sunt nenumărate şi destul de evidente însă pentru că misticul rus provenea dintr-un popor mai naţionalist decât cel evreu şi a mai avut şi ghinionul de a se naşte în secolul al XIX-lea, după Hristos el a fost dat uitării de opinia publică şi continuată venerarea unui alt semi-zeu născut cu 1900 de ani mai devreme tocmai pentru că despre acela nu există atât de multe dovezi clare.
De ce am povestit asta ? Vă spun îndată.
Vreau să subliniez prin prezentul articol că oamenii au nevoie să creadă în ceva pentru a nu se simţi singuri. Oamenii îşi pot pierde motivaţia de a-şi forţa limitele întru progres şi au nevoie de câte un imbold. Acest imbold este credinţa în ceva; în ceva considerat a fi din oficiu adevărat şi apărat cu orice preţ... în acest moment: voia lui Dumnezeu !
Istoria ne arată că toţi cei care au trecut de această fază destul de puerilă au ajuns să conducă lumea. Credeţi că cei mai mari bancheri ai lumii sau preşedinţii statelor importante sunt într-adevăr creştini, musulmani sau orice altceva ? Că ei chiar se bazează pe vreo credinţă oarbă de tipul ăsta ? Păi dac-ar fi făcut-o n-ar mai fi ajuns acolo.
Ceea ce este şi mai interesant este că după stil nou, data morţii lui Grigori Efimovici Rasputin este 29 decembrie 1916... deci foarte aproape de data naşterii tizului său de acum 2008 ani... Iisus Hristos.
Ca şi la Hristos, şi la Rasputin, nu există decât poveşti despre presupuse minuni sau fapte supra-naturale comise de cei doi "în folosul celor din jur" însă nicio dovadă concretă nu a rezistat peste ani.
Concluziile le las să le trageţi fiecare dintre dumneavoastră, cei care citiţi acest articol şi vă invit să mi le transmiteţi şi mie, asta dacă desigur febra sărbătorii naşterii lui Iisus Hristos nu v-a cuprins de tot şi credinţa oarbă nu vă îndeamnă să spuneţi "Blasfemie !!!".

Viaţa lui Rasputin a constituit şi subiect de melodie pentru formaţia Boney M, mulţi ani mai târziu iar mai recent, în 2007, o trupă finlandeză pe numele ei Turisas (viking folk metal) a făcut un cover după această piesă. Interpretările de pe scenă ale acestei piese sunt greu "înghiţibile" pentru toţi cititorii mei, aşa că vă las în compania videoclipului oficial.


2 comentarii:

 1. Seama mult prea mult cu Iisus,ciudat.

  RăspundețiȘtergere
 2. Felicitari pentru blog !
  Blogul oficial Grigori Rasputin ( care din clipa deschiderii are un trafic de 10.000 persoane) va invita sa lasa-ti un link cu adresa dumneavoastra pentru a trimite fanii din Romania.
  Blogul oficial este:

  http://grigori-rasputin.blogspot.com/

  Va multumim!

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails