sâmbătă, 27 decembrie 2008

Rockoteca 27 decembrie

Aşa cum aţi mai fost anunţaţi, în această seară, în incinta BT-NN va avea loc o rockotecă. Deasupra scrisului se află afişul făcut de Trix cu ocazia evenimentului. Acest tip de evenimente au mai avut loc în locaţia mai sus menţionată însă de această dată se doreşte a fi ceva într-un cadru ceva mai organizat şi finalitatea se doreşte a fi mai puţin alambicată, aşa cum s-a întâmplat până acum.
Ultima oară când aşa ceva s-a organizat "ca la carte" a fost în urmă cu mai bine de un an, cu ocazia zilei naţionale a României.
În urmă cu nu foarte mult timp de la momentul redactării prezentului articol s-a finalizat şi playlistul rockotecii ce conţine muzică pe gustul tuturor admiratorilor genului ce se aşteaptă a fi prezenţi la eveniment, playlist ce poate fi studiat aici .
Întrucât nu toţi cei ce vor onora cu prezenţa la evenimentul din această seară sunt, sau ar trebui să fie, maniaci după acest gen, mi-am propus să scriu câte ceva şi să ofer mai multe date despre trupele ale căror muncă va putea fi auzită în boxe.
Dar până atunci, trebuie să spunem că playlist-ul este împărţit 4 părţi şi durează, aşa cum menţionează şi blogul lui ParaDex, aproximativ 8 ore şi jumătate.
Prima parte este dedicată "încălzirii" şi conţine piese ale moldovenilor de la Gândul Mâţei, bârlădenii de la Puzzle şi Sever-Bogdan care au încântat auzul bârlădean şi cu alte ocazii în prestaţii live la BT-NN, AC/DC, dar şi piese ale ceva mai puţin cunoscuţilor Bucium, Piatra, Odyssey, Tiarra sau Omăt.
Să luăm pe rând:
Bucium este o trupă de Folk Rock din Bucureşti, având ca temă de bază folclorul românesc. Influenţa principală în muzica lor este cea de sorgintă sinfonică. Muzica lor poate fi ascultată, pentru a vă face o idee, aici . Formaţia Bucium a făcut pasul cel mare concertând la Rock'n'Iaşi Winter Edition 2008.
Formaţia Piatra cântă un folk metal cu influenţe doom, aşa cum spun ei şi sunt din zona Bucovinei. Printre membrii formaţiei se află şi componenţi ai ceva mai celebrei Bucovina. Au concertat la Heartrock Botosani, ediţia a III-a.
Odyssey s-au format în 1996, la iniţiativa lui Cristian Rangu şi a lui Laurenţiu Paicu. Sunt din Suceava şi stilul pe care-l practică este folk-rock. Mai multe despre ei puteţi găsi pe site-ul oficial al trupei.
Trupa Tiarra s-a înfiinţat în urmă cu 4 ani şi abordează în prezent genul gothic black metal. De asemenea sunteţi liberi să răsfoiţi site-ul oficial al trupei .
Omăt ? Ei bine Omăt (referită uneori şi ca Om@t) este o fostă trupă bârlădeană compusă din tineri rockeri şi doi ceva mai în vârstă, toţi de la Codreanu şi îndrumaţi uneori de Oliver. Componenţa trupei era Andrei Goanţă - Tobe, ParaDex - bass, Dima - chitară solo şi voce, Boris - chitară ritmică. Cu Omăt a mai cântat o perioadă şi Alexandra Silav. Omăt a susţinut în urmă cu ceva vreme, când la BT veneau alţi oameni, două concerte, unul singuri şi unul în compania celor de la Cei Fără Nume.

Partea a doua a playlist-ului este dedicată genului death metal, influenţa adusă de peste ocean asupra metalului, şi în general părţilor mai dure ale genului. Playlist-ul conţine piese ale trupelor Job for a cowboy, Dethklok sau Krepuskul (pe care-i ştiţi că au concertat recent la BT-NN) dar include şi pe Marduk, Truda şi pe mai clasicii Motorhead.
Eu nu sunt un pasionat al acestui gen de muzică însă dintre trupele de-acolo am să vă povestesc puţin despre Truda.
Truda este o formaţie de death metal/hardcore din Cluj-Napoca. Versurile lor sunt uşor amuzante uneori însă instrumentalul este unul pe care eu îl consider interesant. Puteţi lua pulsul formaţiei Truda de pe pagina lor de myspace.

Partea a III-a este dedicată exclusiv genului folk metal şi derivaţiilor acestuia folk black metal, pagan metal, etc.
Printre trupele ce vor fi anunţate aici se numără Eluveitie, Primordial, Finntroll, Korpiklaani dar şi mai puţin cunoscuţii în comunitatea bârlădeană Arkona, Trollfest, Ensiferum, Skyforger , Kroda, dar si bârlădenii de la Ashaena.
Arkona (Аркона) este o formaţie de Slavonic folk Metal din Federaţia Rusă. Formaţia a luat fiinţă în 2002 şi are ca influenţă principală în versuri folclorul rusesc şi mitologia slavă. Puteţi asculta piese de la ei aici.
Trollfest este o trupă de folk metal din Regatul Norvegiei. Formaţia a avut ca primă apariţie live notabilă la Barther Metal Open Air în Germania, în anul 2007. O părticică din munca lor, ce conţine 4 albume, poate fi ascultată aici.
Ensiferum este o trupă finlandeză de viking folk metal fondată în 1997. Mai multe găsiţi pe pagina lor oficială .
Skyfoger este o trupă de pagan folk metal din Letonia fondată în 1995. O mostră din muzica lor puteţi găsi aici.
Kroda este o formaţie din Ucraina formată în 2003 şi care abordează genul Pagan Folk Black Metal. Temele principale ale versurilor lor sunt păgânismul, istoria şi natura. Formaţia a scos până acum 3 albume, un album live şi apare pe două splituri. Mai multe găsiţi pe pagina lor de Myspace.

Partea a IV-a este dedicată mai multor genuri, în general pentru scutrat mătreaţa :D. Aici apar trupe precum Kataklysm, Opera IX, Dope, S.O.A.D., Lamb of God, Haggard, Gorgoroth, toate nume destul de mari pe segmentul lor de muzică pe care activează. Pe de altă parte apar şi nume mai puţin cunoscute precum Spiritual Ravishment din Oradea, Ektomorf, Satanochio sau Agathodaimon.
Ektomorf este o trupă de Nu Metal, profund influenţată de sfera Groove din Ungaria. Fondaţi în 1994 băieţii au scos până acum un demo, 7 albume precum şi un DVD. Nu ezitaţi să le vizitaţi pagina de Myspace.
Agathodaimon este o trupă de black metal din Germania care până nu demult l-a avut ca vocal pe Vlad (actualul său proiect fiind Ra), astfel explicându-se şi prezenţa unor piese în limba română. La rockotecă veţi auzi următoarea piesă:


Agathodaimon - Stindardul Blasfemiei
Asculta mai multe audio Muzica »
Satanochio este o trupă de Avant-garde Black Metal din Bucureşti şi este una din trupele cele mai promovate şi totodată controversate din România. Au lansat un EP şi un DVD. şi recent un album Le puteţi asculta muzica aici.


Cu speranţa că am lămurit măcar o parte din necunoscutele acestei rockoteci vă invit aşadar stimaţi pletoşi, nepletoşi şi ascultători în general de muzică bună să veniţi în această seară şi să petrecem. Desigur Ştefanii sunt bine veniţi :D :D .
Aşadar, ne vedem diseară.
Hai noroc şi chef de rock !
Crăciun pletos tuturor !

9 comentarii:

 1. Mici corectari: Bucium sunt din Bucuresti nu din Iasi, Satanochio canta avant-garde (black) metal si au lansat un album luna asta, EP-u de care zici tu e de anul trecut... hah si vad ca despre Ashaena n-ai dat niciun detaliu ;))

  RăspundețiȘtergere
 2. Adevăru-i că la ora asta nici tastele corect nu le mai văd (noroc că le ştiu).
  Despre Ashaena nu am zis multe, decât că sunt(eţi) bârlădeni pentru că am pus deasupra link către blogul tău şi în plus în dreapta articolului este şi link către blogul lui Cosmin. Cine e interesat caută mai mult :D

  RăspundețiȘtergere
 3. A... si Boris facea chitara ritmica, si Dima facea solo si voce :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Nimic pentru gustul meu, bai:(
  Chiar asa minoritate am ajuns?

  RăspundețiȘtergere
 5. Alex: nu erai online când întrebam pi messenger preferinţele.
  Tudor: uşor nesemnificativ dat fiind faptul că vom asculta "La Fa" :D

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu chiar... Dima a facut solo pe aproape toata piesa... solo/ciupitura... care tot un fel de solo e... in contextul piesei... Oricum... Dima chitara solo, Boris ritmica... mi-a atras atentia si Boris ;)

  RăspundețiȘtergere
 7. Măi măi măi... bine. Am corectat. Nu că ar fi contat dat fiind decursul rockotecii...
  Revin mai târziu cu "recenzia" :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Da bataia si restu unde sunt prezentate? ca asta era miezul..Cum a decurs o rockoteca nu piesele care au fost.

  RăspundețiȘtergere
 9. Anonim, in articolul urmator acestuia am scris cum am trait EU rockoteca si am zis cate ceva despre bataie dar putin.
  Din punctul meu de vedere bataia e incidentul ce trebuie uitat nu miezul rockotecii.
  Esti liber (inca) sa-ti faci blog si sa povestesti tu bataia si ce consideri tu ca a fost important.
  Numai bine.

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails