duminică, 18 ianuarie 2009

Desteapta-te române... măcar între orele 8:00 şi 22:00

Răsfoind ziarul "Monitorul de Vaslui" de ieri am dat peste o ştire pe care aş vrea să o discut.
Ziarul mai sus menţionat scrie într-un articol că preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi a dispus ca din Palatul Administrativ să răsune la fiecare oră imnul naţional al României, Deşteaptă-te române.
Sursa citată titrează că imnul este redat între orele 10:00 şi 22:00 însă într-una din ultimele vizite în Vaslui am constatat că imnul naţional răsuna şi la ora 8:00. Cum programul de lucru în instituţia vizată începe la această oră înclin să cred că aceasta este ora primei difuzări din zi a imnului de stat al României.
Ziaristul semnatar al articolului citat l-a întrebat pe preşedintele Consiliului Judeţean motivele acestei decizii, întrebare la care domnia sa a răspuns destul de corect în opinia mea: Ce suntem noi? Evrei? Nomazi? Nu suntem români? E imnul tãrii!
Desigur, având în vedere dimensiunile deloc impresionante ale municipiului reşedinţă de judeţ, este posibil ca unii cetăţeni să fie deranjaţi de această decizie însă poate că aşa unii vor învăţa imnul naţional şi nu-l vor mai confunda cu "Tei culori" aşa cum a fost arătat în urmă cu câţiva ani într-un reportaj realizat de televiziunea publică.
Deşi nu sunt întocmai solidar cu oamenii politici, consider această decizie una excelentă mai ales în momentele acestea când ţara suferă de un proces lent dar sigur de deznaţionalizare şi de criză de identitate. Toată lumea se străduieşte să fie "ieuropeană" însă, cel puţin deocamdată, Vasluiul se încăpăţânează să rămână românesc.
Acum, mai ales că Partidul prezidenţial s-a aliat cu partidul din care face parte cel ce-a dispus difuzarea imnului, i-aş recomanda, în caz de nu şi-a pus deja la punct acest aspect, domnului Băsescu o vizită la Vaslui în perioada mai sus menţionată a unei zile de lucru.
Nu ştiu câtă lume mai ţine minte însă pe vremea când postul Realitatea TV nu devenise încă Irealitatea TV o astfel de fază a avut loc: (deşi nu mai sunt un mare fan al Cronicii Cârcotaşilor, este singura preluare pe care am putut-o găsi)

Un comentariu:

  1. "Tei culori" ... Ce e asta ? Hai sa fim seriosi ... Am dubii ca cei nascuti dupa 1990 inca mai invata de "Tei culori" ... Generatiile anterioare poate mai au tendinta sa faca confuzii desi , nu trebuie sa ii bagam pe toti in aceeasi oala .
    Iar pe aia cu Base nu o stiam o_O
    Ce s-a intamplat domnule presedinte .. ?! Totusi sa fii presedintele Romaniei si sa nu stii imnul e ... aiurea :) .
    Pana la urma ideea asta de a reda imnul in Palatul Administrati , nu e o idee rea , dar cred ca o data sau de doua ori pe zi , 5 zile pe saptamana , ar fi suficient . Nu care cumva dar cred ca pana si cel mai patriot dintre patrioti nu asculta atatea ceasuri pe zi imnul tarii .

    RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails