vineri, 16 ianuarie 2009

Iaca alta în dosul preotesei !

Există, după cum unii dintre dumneavoastră ştiţi, o vorbă în popor ceva mai vulgară decât cea ilustrată în titlu şi care se foloseşte ca remarcă atunci când apare ceva nou ce ţine să contrazică ceva ce deja a fost dezbătut şi răsdezbătut şi schimbat de multe ori până la o formă finală.
Eu personal evit să citesc ziare colorate însă ziarul al cărui siglă am inserat-o în stânga scrisului are un supliment pentru programele TV destul de complet şi apare o dată cu ziarul de vineri. Deşi nu prea mă uit la televizor, obiceiul de a cumpăra "programul" de vineri a rămas şi astfel, vreau nu vreau, trebuie să iau de la chioşc şi ziarul, pe care eu îl consider supliment la program.
Acest ziar de scandal nu încetează să mă uimească de la vineri la alta aducând în prim plan tot felul de subiecte, care mai de care mai stupide sau lipsite de sens. Ştiu, am libertatea de a alege să nu citesc sau de a cumpăra alt ziar însă dacă tot aleg să cumpăr unul mă aştept să găsesc ceva pentru care să merite minute din viaţa mea. Spre exemplu nu cred că mă interesează pe mine cetăţean de rând unde petrece revelionul nu ştiu ce vedetă inventată peste noaptă de la nu ştiu ce formaţie de "muzică" ce şi-a lansat albumul săptămâna viitoare dar are pretenţii de lumea mondenă. Pe de altă parte întregul concept de "lume mondenă" e de porc dar nu asta doream să discut în acest articol.
Astăzi, uitându-mă pe ultima pagină a suplimentului de la programul TV, văd următorul articol:
Ei bine, dânşii, preluând o ştire din revista LiveScience, susţin că mişcările Pământului s-au modificat de acum 2200 de ani şi că astfel, acum, soarele traversează un nou semn zodiacal în perioada 30 noiembrie - 17 decembrie. Aşadar trebuie introdusă o nouă zodie pentru care s-a găsit deja şi numele: Ophiuchus .
Din cauza acestei modificări se pare că întreg horoscopul o s-o ia razna şi toate influenţele calculate până acum vor fi nule, noi calcule fiind necesare a fi făcute.
Adevărul e că nu puteam dormi noaptea de grija horoscopului şi să ştiţi că dacă în horoscop scrie că vă va merge din punct de vedere financiar bine, atunci sigur veţi câştiga reportul de la ÎnşeLoteria Română sau peste noapte veţi fi angajat la o corporaţie cu salariu triplu!
Această ştire este menită să distragă atenţia de la problemele reale cu care ne confruntăm. O să renunţăm la creier căci se pare că gândim prea des spunea o formaţie cenzurată de CNA. Există un segment destul de mare de populaţie care-şi ghidează viaţa după "ce spun astrele", unii chiar alegându-şi viitorul soţ sau viitoarea soţie în funcţie de nu ştiu ce compatibilităţi zodiacale calculate la colţul străzii sau pe nu ştiu ce site obscur înfiinţat poimâine. Strategia e în felul următor: dacă cel puţin jumătate din cei care-şi ghidează viaţa după aceste pseudovalori vor avea mintea axată pe aprofundarea acestui subiect atunci sigur se va mai putea da câte-o lege pe care opinia publică şi-aşa apatizată s-o treacă uşor cu vederea sau cine ştie ce crime odioase comise la nivel internaţional să nu fie supuse atenţiei publice, care va fi ocupată cu "uitatul la stele".
Nu spun că nu există şi astrologi mai pe bune ca să zic aşa însă aceia cu siguranţă vor recunoaşte că acest domeniu are un caracter mai mult aşa... ca să fie. Mai degrabă ai şanse să fie corecte calculele bioritmului decât calculele după astre.
Eu personal nu pot înţelege pe cei care chiar cred că vieţile noastre pot fi influenţate de nişte corpuri aflate la mulţi kilometri depărtare de noi.
Vă daţi seama că în curând, deşi astrologul obscur angajat de ziar spune că nu trebuie să ne impacientăm (nu văd de ce m-aş fi impacientat), toţi se vor gândi la asta şi se vor împărţi în două tabere, cea care continuă să creadă în vechiul sistem şi cea care consideră că noul sistem este mai "iegzact".
Cum spuneam.... iaca alta-n dosul preotesei !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails