marți, 24 februarie 2009

Criza economică - efect de picătură chinezească

Nu este prima oară când spun pe acest blog că această criză economică este în mare parte o invenţie cu scopul de a se manipula masele de oameni şi de a schimba puţin ierarhiile la nivel de oameni avuţi.
Criza economică poate fi cel mai bun lucru ce putea pica pentru unii şi cel mai groaznic pentru alţii. Problema aici se pune de cât de bine ştii să-ţi gestionezi situaţia.
"Ce-o să faci când tac'tu n-o să-ţi mai dea bani ? O să mori ? Înseamnă că alţii-ar trebui să moară de mai multe ori" - Paraziţii.
Dacă eşti obişnuit figurant şi risipitor criza economică te mătrăşeşte. Un om chibzuit nu va avea prea mult de suferit pe timp de criză !
Totuşi se pare că unii au de suferit, mai ales bogaţii care au investit fără creier crezând că bani tot vor veni şi vor veni şi vor veni... la nesfârşit.
Cum în orice "ghiduşie" la nivel înalt cel mai rău cad proştii, cei din păturile inferioare ale societăţii, aşa se întâmplă şi acum.
Ziarele Bârlădene titrează la unison astăzi Val de sinucideri la Bârlad ; motivul ? Criza economică - neajunsurile materiale cauzate de aceasta.
Ceea ce mi se pare totuşi interesant este că unii dintre cei care au încercat să se sinucidă sunt fie pensionari fie angajaţi la stat fără a fi în pericol de disponibilizare. Efectul de picătură chinezească ce-l are presa care toacă populaţia la cap continuu "Criza face ravagii", "Criza s-a instaurat în România", "Ţâşpe mii de locuri de muncă au dispărut"... etc. etc. etc. începe să-şi facă simţită prezenţa.
Privind puţin în istorie vedem că mai toate guvernele totalitare s-au instaurat pe timp de criză(foamete) sau după mari războaie ce-au măturat ţările respective. La noi comunismul a venit când ţara era răvăşită (şi incompletă) de război, la nemţi guvernul lui Hitler s-a instaurat pe timp de criză economică, guvernele fundamentalist-religioase s-au instaurat cel mai bine în ţările în care populaţia este în genere săracă şi exemplele pot continua.
Pe fondul problemelor apărute din cauza acestei crize, Islanda şi Norvegia (ţări cu o populaţia profund euro-sceptică) încep să ia în considerare aderarea la "marea familie europeană". Dacă domnul Harald (regele Norvegiei) spunea că "poporul a decis: spunem NU uniunii" acum ceva ani, acum se gândeşte că poporul s-ar putea să fie cam prost şi că nu înţelege "toate implicaţiile corectitudinii politice". Vedeţi ce face o criză bine pusă ?
Ce vreau eu să spun cu asta ?
Nu e prima oară când spun că Uniunea Europeană este un lucru cel puţin la fel de rău ca stăpânirea URSS, mai ales că însuşi preşedintele acestui monstru care se numeşte U.E. a comparat aparatul pe care-l prezidează, cel puţin pe hârtie, cu URSS.
Uniunea Europeană are cel mai mult de câştigat de pe urma acestei crize. Mă rog... de fapt conducătorii nealeşi ai acestei formaţiuni căci populaţia, este evident, va avea de pierdut. La finalul crizei vom avea conturate foarte bine Statele Totalitare Unite ale Europei Corecte Politic.
Îmi doresc ca ultima frază să fie doar o exagerare de-a mea şi să fiu ironizat că n-am avut dreptate. Până acum, cam orice am zis sau scris despre U.E. s-a dovedit a fi neadevărat doar prin faptul c-a fost mai rău decât cum am văzut eu lucrurile. Dar, să gândim pozitiv, aşa cum spunea un domn de la Facultatea de Mecanică din Iaşi astăzi în Aula Colegiului "Codreanu".
Este o perioadã dificilã pentru multi, din cauza crizei care duce la disponibilizãri si creeazã multe neajunsuri materiale. Am constatat cã, de când se tot spune cã s-a instalat criza economicã si la noi, s-au înmultit cazurile de sinucidere si tentativele mai ales. Este foarte greu pentru anumite categorii de persoane, care nu au un intelect prea dezvoltat, sã suporte dintr-o datã asemenea lovituri: somaj sau venirea înapoi în tarã din alte pãrti, din Europa, unde nu mai au locuri de muncã. Mai beau si câte un pahar, douã, în plus si încep sã realizeze cã nu mai au cu ce sã facã fatã plãtilor, cad într-o stare depresivã, cauzatã în principal de consumul de alcool si ajung sã îsi punã capãt zilelor. Zice doamna Dorofte de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad.
Sinuciderea e de mare porc în opinia mea. Dar, pe de altă parte, unuia cu un intelect slab dezvoltat, aşa cum doamna Dorofte se exprima, dacă-i spui de un milion de ori: "Vine criza! E de rău ! O să rămâi fără loc de muncă! N-o să mai avem bani! O să murim de foame!" atunci el chiar va ajunge să creadă asta deşi în realitate nu pentru toţi lucrurile stau sau vor sta aşa.
Până la urmă de ceva tot au fost bune guvernările din ultimii 20 de ani... ne-au obişnuit cu criza. Practic în România de prin 1996 încoace mai tot timpul e criză economică, e drept, uneori mai acută alteori mai blândă dar criză e !
Spuneam că acesta este un prilej pentru instaurarea U.E.... păi e simplu... noi cu toţii vom cere din ce în ce mai mulţi bani de la U.E. şi vom ajunge dependenţi de ei (deja suntem într-o bună măsură dar încă nu integral).
Dacă pe fondul crizei se mai şi sinucid vreo câţiva e cu atât mai bine. Şi-aşa în ţările "ieuropene" se desfăşoară o amplă campanie de exterminare a populaţiei... practic rata mortalităţii este prea mică în unele ţări şi trebuie uşor ajustată. Sper, din nou, să greşesc şi cu asta.
În ultima vreme am cam renunţat să-mi mai dau cu părerea sau să vorbesc despre lucruri fără acoperiri cât de cât solide în realitate, tocmai pentru a nu mai da naştere unor discuţii inutile (sos de limbă). Iată aşadar două ştiri ce au rulat la televiziunea publică:2 comentarii:

 1. La din astea văd că te pricepi și probabil ai dreptate. Ai mai fi putut adâuga la guvernele instaurate pe perioade de criză Girondinii și Iacobinii veniți în Franța la sfârștitul secolului al 18-lea(ghilotina sfânta ghilotină, câte n-au făcut oamenii, mi se încălzește inimioara neagră când mă gândesc), guvernul care a venit în Franța dup 1848, Nixon, Stalin(scuze că le amestec, dar n-am fost foarte atent la orele de isotorie), Musollini(el nici măcar nu știa ce vroia să fie, de stânga, de dreaptă, dar tot o ținea cu romanii), apogeul legionarilor la noi, cam toți regișorii de prin Africa Centrală. Cu câteva excepții cam toți au avut propagandă ca armă principală. Dar ce se întâplă acum le depășește pe toate în tehnică și subtilitate.

  Dar nu m-aș avânta să spun că totul este inițiat cu sânge rece și hrănit atent de mințile conducătoare a Europei. S-au observat niște cazuri apărute din prostia oamenilor și a mediei, iar ei doar profită. Nu există niciun plan.

  RăspundețiȘtergere
 2. Dupa ce am inteles eu din articolul asta este faptul ca tu faci aluzie la faptul ca UE le baga gangania in cap celor mai spre pensionare ca este criza si vor muri de foame numai ca sa ii determine sa se sinucida. Concluzia seaca si probabil putin inflexibila la articol ar fi ca UE ucide oameni.

  Daca asta ai vrut sa zici cred ca te inseli. Oricum vorba ta timpul le va dovedi.

  PS nu merg videoclipurile din articol

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails