vineri, 6 februarie 2009

U.E. distruge ţăranul român !


Stimaţi cititori, opresiunea U.E. a început să-şi arate faţa fără niciun fel de ocoliş!
Adevărul de Vaslui publică în numărul de astăzi un amplu reportaj despre modul în care ţăranii din judeţul Vaslui resimt opresiunea U.E.
Un cititor îmi spunea că nu înţelege importanţa.
Dintotdeauna, încă de la începutul existenţei oraşelor, bunăstarea acestora s-a bazat pe continua activitate a ţăranilor. Una peste alta orăşenii trebuie să mănânce. Ideal este ca aceştia să mănânce totuşi cât de cât sănătos !
Dacă la început am privit cu toţii ca pe un lucru bun forţarea ţăranilor să-şi ducă la analize produsele înainte de a le comercializa, acum vedem că opresiunea U.E. se accentuează şi nu numai că îi forţează să le ducă la "enşpe" tipuri de analize, dar trebuie să le şi ambaleze şi să-şi treacă numele producătorului pe ele ! Odios!
Cea mai mare parte dintre ei nu-şi pot permite astfel de tehnologii iar singurul lor venit este chiar din aceste comercializări în pieţele oraşelor; aşadar nici dacă vor neapărat nu pot să-şi achiziţioneze noile tehnologii pentru satisfacerea normelor "ieuropene".
Trebuie să ne civilizăm un pic. Nu vrea nimeni să extermine ţăranul român. UE îi alocă chiar şi un fond de subzistenţă de 1500 de euro, pe an, dar dacă primăriile nu-şi respectă obligaţiile şi nu-i informează pe oameni despre acest lucru... zice domnul Decebal Săraru, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Vaslui.
„Vor sã ne transforme într-o tarã de consum. Nu ne mai dau voie sã ne producem nici mãcar hrana. Nu vedeti cã la noi în tarã nu mai sunt ferme de porci, pãsãri, vite? Chiar, oare, noi, românii, nu suntem în stare sã mai punem o ceapã si o sfeclã în pãmânt? Trebuie sã le aducem din alte tãri? Noi, oamenii de la tarã, cum sã mai trãim dacã nu avem sansa sã ne valorificãm munca? Asta e bãtaie de joc!“, spun femeile din judeţ.
Şi ştiţi ce ? Au mare dreptate.
Ţăranii se arată, deocamdată, foarte revoltaţi dar totodată resemnaţi. Cozma Lucica din satul Codăeşti spunea chiar că va da brânza la porci... căci oricum nu are ce face cu ea !
În plină criză economică, în momente în care în unele ţări chiar e o mare problemă cu mâncarea, noi, românii, avem posibilitatea s-o traversăm chiar fără niciun fel de problemă în ceea ce priveşte mâncarea însă care mai e farmecul dacă nu facem după cum ni se dictează de la "centru", adică de la Bruxelles ?
Deznaţionalizarea se vede şi aici. Promovăm produsele de import în dauna celor autohtone !
Dintotdeauna s-au vândut produse la piaţă şi niciodată n-a murit nimeni din cauza asta şi nu au fost probleme. Acum, "brusc, instantaneu şi deodată", sunt probleme ! E ridicol !
Eu îi susţin 100% în demersul lor pe ţărani şi am să insist să cumpăr exact de la cei care refuză să se supună normelor "ieuropene", chiar dacă asta înseamnă "favorizarea infractorului" sau orice alt tertip de tipul acesta.
Uniunea Europeană a ajuns într-adevăr să fie de mare porc. În 2006 când i-am spus unei distinse profesoare că o să ne iasă pe toate părţile corpului U.E. şi că am face bine să facem orice numai să NU ne (dez)integrăm mi s-a spus că "nu-s sănătos la cap" şi că U.E. este singura şansă de supravieţuire a noastră, ca naţie.
Încet, încet se pare că eu am avut dreptate şi distinsa profesoară vizita la psihiatru neactualizată.
Paşapoarte biometrice, camere de "luat vederea" peste tot, interzicerea produselor autohtone, controlul amănunţit al banilor... şi uite-aşa ne îndreptăm încet dar foarte sigur către o societate totalitară şi către fondarea Statelor Unite ale Europei.
Cu cât ne trezim mai repede cu atât s-ar putea să avem mai multe şanse. Ne aşteaptă vremuri grele.

6 comentarii:

 1. Am citit opiniile tale asupra a ceea ce se vrea civilizatie, dar, ca sa-ti folosesc expresia, "e de porc"! Poate persoanele de varsta ta nu pot intelege placerea de a merge la piata, de a te targui cu taranul la pretul unui produs, de a gusta din acel produs, de a incerca si de la alta persoana pentru a face comparatie, s.a.m.d. E aiurea sa-mi vina taranul la piata cu un produs ambalat, stantat, datat, etichetat, etc. Eu, cumparatorul, cum mai pot gusta din acel produs sa vad daca e pe gustul meu? Si ce vina are taranul roman pentru a fi obligat sa se supuna unor legi idioate? Doar pentru ca guvernantii nostri si o parte dintre locuitorii Românicii sunt pupincuristii Europei si tot ce vine de dincolo de granitele tarii e bun?! Stimata ta doamna profesoara o fi una care se da in vant dupa produsele umflate cu E-uri, uitând ca mancarea traditionala romaneasca nu a omorat inca pe nimeni! Si-o fi uitat obarsia!!! Eventual, cand merge la piata, sa ceara "branză de vita", poate atunci i-o va oferi ambalata...
  Nu am putut citi nimic din ceea ce a spus Decebal Sararu, pentru ca e scris cu nu stiu ce fel de culoare pe negrul blogului tau, dar cum e si el un lingau cunoscut,de teama piederii scaunelului, e, cu siguranta, de acord cu prostia europeana adoptata de prostia romaneasca...
  Nu am fost de acord cu intrarea in U.E si imi pare rau ca facem parte din U.E. Totul este controlat, schimbat, adaptat, etc.Regret ca biata noastra tara a ajuns o minge de ping-pong, pasata de la un stapan la alt stapan!

  RăspundețiȘtergere
 2. Stimată doamnă profesoară, în primul rând opiniile mele sunt asemănătoare cu ale dumneavoastră în ceea ce priveşte problematica mersului la piaţă.
  Nu am o plăcere deosebită de a merge la piaţă însă cu siguranţă produsele vândute în pieţe, sub forma de până acum, sunt foarte bune şi de o calitate incontestabilă !
  Citatul din "domnul Săraru" este scris bine, citatul din discursul unei femei care vinde într-o piaţă vasluiană este scris cu o culoare ciudată. A fost un accident. O să încerc să corectez.

  RăspundețiȘtergere
 3. trebuie sa luam in considerare faptul ca UE doreste trecerea de la o agricultura de subzistenta la una intensiva(asemeni tarilor vestice).Care e problema?

  RăspundețiȘtergere
 4. Păi cum care e problema ?
  Pe vremea tovarăşului Nicolae Ceauşescu s-au construit destule pentru o agricultura intensivă! După căderea domniei sale se putea continua munca lui prin arendări (aşa cum de altfel face Porumboiu, de pildă). Nu s-a făcut asta. Trist.
  Dar asta NU înseamnă că trebuie să stăm cu capul plecat la ceea ce ni se dictează în mod totalitar de la Bruxelles!
  Care e problema ? Problema e că guvernului nostru îi pasă mai mult de ce vrea "Ieuropa" decât de ce vor cetăţenii care i-au votat ! Asta e problema !

  RăspundețiȘtergere
 5. Daca nu ma insel, a fost un referendum pentru intrarea in "UiE". Nu e vina mea daca la tara s'a votat tot cu stomacul, cum se voteaza si primarul. Nu m-am obosit sa iau date actualizate despre procentul de populatie rurala in Romania si nici nu retin rezultatele referendumului cu intrarea in UiE, dar cel putin populatia rurala, care ma indoiesc ca va vinde vreodata peste 3 mari si 3 tari ca sa beneficieze de ceva, trebuia sa voteze in totalitate contra, ceea ce ma indoiesc ca a facut.
  Asa ca ramane ca'n bancul ala:
  "- Ce faci, mai Ioane?"
  "- Bine, mai Vasile!"
  "- Asa ne trebuie!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu cred că te-nşeli, ci ştiu sigur că te-nşeli. Sigur-sigur n-a fost niciun fel de referendum popular pentru aderarea la U.E..
   Au fost nişte "sondaje de opinie", dar alea-s cu totul şi cu totul altceva.
   Referendum pe bune, aşa cum a fost cel pentru modificarea constituţiei sau demiterea preşedintelui, în mod cert n-a fost.

   Ștergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails