duminică, 8 martie 2009

Raport trimestrial

Ca în orice activitate, plătită sau neplătită, depusă într-o instituţie de stat sau privată sau într-o lume virtuală, cum este cazul de faţă, se practică modalitatea raportului după o anumită perioadă timp.
Aşadar, astăzi, 8 martie 2009, la 59 de ani după anunţul oficial al Uniunii Sovietice despre deţinerea bombei atomice, la 27 de ani de când staţiile sovietice interplanetare Venus 14 şi Venus 15 au atins suprafaţa planetei Venus, la 18 ani de la înfiinţarea primei agenţii de presă cu capital privat din România şi la 37 de ani de la semnarea României la Viena a tratatului de neproliferare a armelor nucleare prezentul blog ajunge la 3 luni de existenţă, perioadă în care am scris exact 80 de articole.
Cele 79 de articole scrise până la acesta au fost comentate de 198 de ori.
Reacţiile la aceste articole au fost numeroase, zic eu, având în vedere vechimea destul de "subţire" a prezentului blog.
Media de vizite a acestui blog este de aproximativ 24,7 vizitatori unici pe zi, mai mult decât dublă faţă de cea raportată la o lună de la apariţia blogului.
Articolele mele au fost considerate ca fiind corecte de 152 de ori, interesante de 82 de ori şi slabe de 174 de ori. Exceptând 3 articole, toate celelalte au constant 3-4 reacţii "slabe" de la aceiaşi 3-4 cititori. Deşi asta îmi strică mult cifrele, nu voi lua nicio măsură coercitivă întrucât e dreptul lor să-şi exprime dezacordul. Aştept totuşi critici în comentarii.
Cel mai bine cotat articol este cel în care povestesc cu lux de amănunt despre incompetenţa celor de la CFR; 9 reacţii "corect" a primit acest articol urmat îndeaproape de "Hepi Velîntains Dei" şi "Optică medicală în 4 metri pătraţi" cu 8 reacţii "corect" şi de articolul mai vechi "Cretinism versus Creştinism" cu 7 reacţii "corect".
"Cretinism versus Creştinism" a strâns totodată cel mai mare număr de comentarii, exact 22, urmat de articolul legat de limba română la tinerii din 2009, cu 13 comentarii.
Până la momentul scrierii acestui articol, blogul fusese vizualizat de 2232 de ori. E mult? E puţin? Timpul va decide.
După trei luni de abordat subiecte dintre cele mai pestriţe mă confrunt cu o avalanşă de subiecte despre care aş putea şi vrea să scriu, dar totodată cu o acută lipsă de timp.
Îmi doresc ca în câteva luni blogul să depăşească 10000 de accesări iar în acest răstimp să pot scrie măcar vreo 150 de articole.
În ciuda întinderii articolelor mele, numeroase persoane m-au contactat prin diferite mijloace pentru a mă felicita pentru conţinutul acestui blog.
Aşadar, deşi cifrele nu sunt întocmai entuziasmante, sunt totuşi optimist în ceea ce priveşte viitorul acestui blog.
În final doresc să-i urez toate cele bune lui Codruţ la împlinirea a 19 ani şi abia aştept să plec pe plaiuri ardelene de unde, în măsura timpului disponibil, vă voi împărtăşi şi câteva poze.

Numai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails