joi, 2 aprilie 2009

Veşnică pomenire! sau meciul dintre Austria şi România

Stimaţi cititori după cum probabil aţi aflat deja, naţionala României a cedat din nou, de data aceasta la Klangenfurt, scor 1-2 în faţa echipei naţionale a Austriei.
Să spun mai întâi despre adversar, că nu e mult de spus. Naţionala Austriei este în plină reconstrucţie. Decimaţi de accidentări şi de retrageri ai unor jucători emblematici pentru această echipă, Austria s-a prezentat în faţa noastră cu o echipă super-determinată dar formată numai din jucători extrem de tineri, unii dintre ei chiar amatori într-ale sportului rege.
Chiar şi-aşa, Austria a izbutit să ne bată.
România a început lamentabil şi şutul lui Hoffer a trecut milimetric pe lângă vinclul lui Lobonţ poziţionat, ca de obicei, aiurea în poartă.
La scurt timp după această primă ocazie, vine şi primul şut pe spaţiul porţii al meciului. Degajare la întâmplare a lui Gabriel Tamaş, portarul austriac iese la marginea careului, degajează greşit, Tănase (cel mai bun jucător de pe teren) interceptează şi trimite un lob perfect pentru 0-1.
Deşi conştient de jocul infect prestat de România până în acel moment, îmi zic că poate măcar pe greşelile adversarilor şi o apărare care, de obicei, stă foarte bine putem totuşi câştiga.
Ei aş! Să mori tu ?
În 46 de secunde Hoffer a adus egalarea şi stadionul din Klagenfurt ia foc... la propriu. Suporterii români, supăraţi teribil, au aruncat cu torţe în teren. Păcat de torţe, trebuiau să le păstreze pentru ce avea să vină.
În virtutea euforiei marcării golului, Austria a mai stat călare pe noi vreo 4-5 minute însă intervenţiile, deşi stângace, ale apărării noastre, ne-au scăpat.
Meciul a devenit din nou încâlcit, infect şi fără nicio idee de joc din partea ambelor echipe.
Vine şi fatidicul minut 45 când austriecii zic "mersi" din nou unei imense gafe a apărării noastre şi înscriu prin acelaşi Hoffer, pentru 2-1.
Pauza n-a fost un sfetnic bun pentru naţională. Echipa a jucat şi mai prost în repriza a doua.
Deşi nu s-au mai marcat goluri, cel mai bun jucător de pe teren a rămas Tănase (FC Argeş) şi Gabriel Tamaş care, deşi a greşit decisiv la primul gol, a şutat de două ori pe spaţiul porţii. Sună amuzant dar asta a fost o mare chestie căci şuturile pe spaţiul porţii au fost, în general, la mare căutare în acest meci.
Fazele de "râsu-plânsu" au curs pe bandă rulantă în acest meci. Dacă austriecilor nu aveai ce să le ceri, când îl vezi pe marele Contra că nu e-n stare de o preluare pe care şi eu cred c-o fac mai bine sau pe Raţ de care se loveşte mingea mai rău ca de-un buştean şi pentru care pasele de 2 metri sunt o mare problemă, aşa parcă-ţi vine câteodată...
Sunt nervos, trist, resemnat şi chiar sictirit. Noi NU mai avem echipă naţională. Căutaţi în arhiva blogului articolele "Mari victorii şi mari dezamăgiri fotbalistice". Acolo naţionala României, chiar şi când pierdea, măcar juca.
Acum, nu numai că a pierdut dar am impresia că nici n-a fost pe teren.
Doi jucători au existat: Cristian Tănase şi Maximilian Nicu(Hertha Berlin) jucător care-a intrat pe finalul partidei, vreme de 5-6 minute şi care a arătat de ce trebuia să joace titular în acest meci.
România a pierdut ultima oară în faţa Austriei pe vremea când nici bunica mea nu era născută. Mai exact în 1924 !!!! Cred că niciunul dintre cei care au fost de faţă la acel meci nu mai este în viaţă ca să ne povestească. Ei bine, astăzi, 1 aprilie 2009, la 85 de ani de-atunci, România a izbutit să repete contraperformanţa de-a pierde cu o naţională cârpită(9 jucători de bază lipseau din naţionala Austriei !!! 9 !!!).
Îmi amintesc de un meci jucat pe stadionul Fepa 74 din Bârlad: FC Bârlad versus Willy Bacău. Meciul s-a încheiat cu victoria categorică a băcăoanilor, scor 4-0 !(în etapa a 23-a a ligii a III-a, seria C1)
Nu greşesc când spun că FC Bârlad a arătat mult mai mult fotbal în acel meci decât a arătat naţionala României în meciul de astăzi, sau de aseară, mă rog... e trecut de ora 00:00 dar ce mai contează ?
Scria PODoS într-un comentariu la articolul despre meciul România - Serbia (2-3) că sunt prea pesimist. Eu sunt prea pesimist sau tu prea optimist ?
Ca să răsucesc cuţitul în rană, remarc faptul că România a primit 10 goluri până acum în această campanie de calificare, în vreme ce Insulele Feroe a încasat doar 5 !!!!!!!!! Frăţică, e groasă ! E groasă cât stâlpul de telegraf !
Amin! Veşnică pomenire !

P.S. Sunt prea obosit acum dar, vă promit că-n cel mai scurt timp cu putinţă voi reveni cu un montaj tragi-comic despre meciul acesta

Un comentariu:

  1. nu am idee ce strategie au avut atat in meciul cu Serbia cat si in cel cu Austria caci eu [microbist amator :)) ] am vazut doar cum Nationala Romaniei fugea dintr-o parte in alta sau fugarea mingea pe teren.. in meciul cu Serbia am vazut doar cateva faze interesante ale romanilor(care-l includeau si pe Mutu) iar in meciul cu Austria abia pe la sfarsit am vazut vreo 10 minute de joc (oarecum adevarat, sau macar au reusit sa detina controlul mingii) dar prea putin si ineficient caci nu au mai dat gol.

    RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails