luni, 11 mai 2009

Pseudo-Revista Presei

În ultima vreme timpul a fost într-adevăr cel mai mare duşman al meu ţinându-se de şotii şi interzicându-mi să fac ceea ce-mi place să fac, ţinându-mă ocupat cu chestii pe care eu le consider "nimicuri" dar care, printre altele, au şi caracteristica de "rău necesar". În fine, e mai puţin relevant.
Chestia e că n-am prea avut timp să citesc ziarele cu de-amănuntul (exceptând momentul în care am căutat articole despre Ziua Independenţei) şi nici să mai scriu articole lungi de analiză pe prezentul blog. (dovadă că şi ultimul articol a fost neobişnuit de scurt)
Aşa că, acum, în miez de noapte, am luat de pe scăunelul de lângă fotoliu muntele de ziare cumpărate în zilele de joi, vineri, sâmbătă dar şi de duminică, mi-am turnat o "stacană" de cafea, mi-am tras lângă mine setul de cuie de sicriu (ţigări) şi m-am pus pe citit.
De ce-aş face eu una ca asta ? Păi, pentru că am prostul obicei de a detesta să merg "de unul singur, dezlegat" pe stradă, fără să ştiu pe ce lume trăiesc. Şi totuşi, mi-ar plăcea să pot asta.
Îmi pare rău, acum, că am pierdut timpul cu ziarele dar, ca să mai spăl din amărăciune, vă împărtăşesc şi dumneavoastră o parte din cele văzute prin ziare, măcar să am sentimentul că n-am "tembelit timpul aiurea", aşa cum bine grăia un distins profesor.
Bun, m-am văicărit suficient. Ar fi bine să mă apuc de treabă că deja încep să plictisesc cititorul, nu?
Încep cu ziarul Obiectiv de Vaslui de vineri, 8 mai anul curent.
Văd pe prima pagină un titlu mare despre un traficant de droguri arestat de curând în judeţul nostru.
Vineri, politistii de la Crimã Organizatã au desfãsurat perchezitii în mai multe locatii din Bârlad pentru a prinde un tânãr bãnuit de mai mult timp cã vindea droguri de risc. În urma descinderilor, politistii au reusit sã gãseascã numai 10 grame de hasis acasã la cel suspectat cã se ocupa cu traficul de droguri. Restul puteţi citi aici.
10 grame ??? Vaaaaai, da' ce mare traficant aţi prins. Deja încep să cred că instituţiile statului funcţionează, deja mă simt mai în siguranţă că l-aţi prins pe derbedeu.
Se arată în sursa citată că tipul vindea haşişul cu 50 de lei gramul prin cluburile din Bârlad. Eu cred că vindea prin CLUBUL din Bârlad căci eu oraşul ăsta oricum nu are foarte multe cluburi şi oamenii cu bani se adună la doar unul singur. În fine. Să zicem că e adevărat cum zice poliţia.
Şi totuşi, 50x10 = 500. Păi pentru 5 milioane ? Văd că pentru prejudicii uriaşe nu se mai face pârnaie, dar pentru că încerca şi omul să câştige un milion - două (căci sigur nu toată suma ar fi fost a lui) îl bagă la zdup. În fine, prea puţin mă interesează de cluburi şi de ăştia de vând droguri.
Mai mult mă interesează despre viitorul societăţii, viitor rezidat, aşa cum de "enşpe ori" am zis-o, în tineretul de azi.
Mulţumită tovarăşilor profesori, teza cu subiect unic la limba şi literatura Română nu s-a mai ţinut marţi, ci joi. C-aşa vrură muşchiu' unora, ca să fiu mai golan, în ton cu ştirea.
Aflu tot din ziarul Obiectiv că un elev de la o şcoală din Vaslui n-a mai ajuns la teză pentru că miercuri seara avea programată o băută cu alţi câţiva prieteni întrucât era singur acasă. Şi, băuta a ţinut cam mult şi elevul a intrat în comă alcoolică. Dacă teza s-ar fi susţinut la timp, acum elevul ar fi băut de fericire c-a scăpat de-o teză şi nici nu-l mai presa nimeni cu întrebări inutile de genul: "De ce-ai băut?", "Cum ai putut face una ca asta?", etc. etc.
Are şi copilul partea lui (mare) de vină dar, nici profesorii nu sunt cheie de biserică. Dar, oricum nu va vedea nimeni aspectul acesta.
Tot din ziarul Obiectiv aflu că au sosit banii pentru cartierul Deal II, cartier care-arată mai rău decât multe sate din România. Reprezentanţii corectitudinii politice în teritoriu, în speţă Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, au aprobat nişte leuţi ca să pună naibii o canalizare pe străzile alea uitate de lume. N-ar fi rău dacă s-ar şi înfăptui.
În acelaşi ziar, în alt articol, mai erau puse câteva zone din Bârlad, printre care zona Podeni, unde se va pune canalizare. Acolo este însă o problemă. Cea mai importantă stradă din Podeni, strada Alexandru Ioan Cuza, este deja asfaltată, tot pe banii noştri. Asfaltul este ca-n palmă. Ce-o să facă acum ? Simplu, îl vor sparge şi apoi îl vor "cârpi". Nu puteau să puie canalizarea de-atunci ? Păi nu, că "nu erau bani". Şi uite-aşa îţi piere tot cheful...
Îmi piere cheful de Ziarul Obiectiv şi trec la un alt cotidian local, Monitorul de Vaslui.
Nu vreau să jignesc pe nimeni dar mai mereu acest ziar m-a cam plictisit, foarte rar reuşind o ştire să-mi atragă atenţia. Pe de altă parte, ştiu pe propria-mi piele că această criză a cam măturat pe jos cu presa locală din judeţul nostru.
Şi totuşi, răsfoind ziarul de vineri dau peste un articol care sună cam aşa:
Începând cu anul scolar 2009-2010, elevii din clasele IV-VIII ai Scolii nr. 11 „George Tutoveanu“ din Bârlad vor purta uniforme noi. Acestea vor fi alese de pãrintii copiilor, dupã o jurizare „la sânge“ a unor noi modele, realizate de o firmã din Iasi. Ieri, noile modele au fost prezentate oficial, în cadrul unei parade. Este vorba despre 30 modele de uniforme pentru bãieti si fete, compuse din pantaloni, cãmasã, cravatã si hainã - pentru bãieti, si din sarafan, cravatã si cãmasã - pentru fete. Acestea au fost arãtate pãrintilor, copiilor, conducerii scolii, precum si invitatilor în cadrul unei parade a uniformelor scolare, actiune desfãsuratã ca parte a unui spectacol dedicat zilei de 9 Mai (Ziua Europei si Ziua Independentei României). Întregul articol poate fi "savurat" aici.
Nici nu vă puteţi închipui cam ce cantitate de carne îmi vine să dau atât pentru acest articol comunist cât şi pentru iniţiativa în sine, o imbecilitate fără de margini şi, totodată, un prilej de-a învârti nişte bani neimpozabili care, colac peste pupăză, sunt ai elevilor. Doar s-a mai întâmplat.
În functie de preferintele majoritãtii, se va alege o singurã uniformã pentru toate clasele. Aceea va fi purtatã începând cu anul scolar viitor si va fi personalizatã doar pentru scoala noastrã. Ideea a fost a pãrintilor, care s-au implicat în acest proiect alãturi de domnul profesor Maximilian Opaiţ, iar zilele trecute au fost fãcute si repetitii, pentru ca totul sã decurgã bine în fata invitatilor zice domnul Lazăr Mardare, directorul şcolii respective.
Reacţia mea este ceva de genul: Păi se putea fără domnul Lampă? pardon... Opaiţ. În fine, tot el.
Eu tare-aş vrea să stau de vorbă cu unul din părinţii a căror idee a fost această imbecilitate. Am impresia că în capul acestor oameni există doar puf şi lapte mucegăit căci creier puţin probabil.
Totuşi, există şi posibilitatea ca modalitatea de acţiune să fie împrumutată de la un caz mult mai celebru de prin urbea noastră, tot cu uniforme. Totul să fie dat în "dosul" unui aşa-zis "comitet de părinţi" întrunit fără ştirea nimănui şi ai cărui membri să fie necunoscuţi. S-a mai întâmplat!
Ceea ce mă oripilează la maximum este că nu se opune nimeni. Chiar toţi din şcoala aia sunt trepanaţi ? Mi-e prea greu să cred !
De fapt, de ce oare mă miră ? Şcoala 11 oricum este un fel de închisoare de maximă securitate. Acolo şi terenul de sport e "cu porţia". Toată viaţa am putut lua o minge şi să mă duc pe terenul unei şcoli, unde era liber, şi să bat mingea. Ei nu! La şcoala 11 nu ! Acolo există program de utilizare a terenului de sport !
Tot la şcoala 11 un prieten de-al meu a fost forţat să se tundă pe motiv că "aşa prevede regulamentul" deşi niciun regulament de nicăieri nu stipulează ceva în acest sens.
Tot la şcoala 11 o profesoară, de limba română, al cărui nume, din păcate, nu mi-l amintesc (promit că revin când îmi amintesc!), a comis nenumărate abuzuri în ceea ce priveşte modul de notare al elevilor venind şi cu declaraţii de tipul "media 10 nu-i pentru băieţi şi mai ales pentru cei cu părul lung". I-aş spune eu doamnei unde mai am părul lung, dar mă abţin şi întreb doar "Ce-are coada vacii cu pecetea de la Primărie ?"
Aşa că, vedeţi dumneavoastră, o manifestare cu iz totalitar de tipul "parada uniformelor şcolare" şi cu intervenţii directorale şi aplauze frenetice, deja nu mă mai miră.
Mă ofer, totuşi, să ofer asistenţă legislativă oricărui elev al respectivei şcoli care doreşte să se opună iniţiativei. Eu vreau să mă implic, dar dragoste cu de-a sila nu se poate!
Mai răsfoiesc puţin ziarul şi trec la Monitorul de Vaslui din ziua de sâmbătă, unde dau doar peste un articol corect politic şi în rest, ca de obicei, nimic interesant.
Trec la ziarul Vremea Nouă (fostul Adevărul de Vaslui) unde dau peste o ştire care, în mod normal, la un ziar serios, n-ar fi ştire. Aflu că, de la 1 mai încoace, prin judeţul Vaslui trece trenul Braşov-Iaşi. UAAAAU ! Ce descoperire! Da, dar trenul este privat, este verde, nu are locomotivă şi are şi radio. Vaaai ! Ce ştire. Nu mă credeţi? Puteţi citi aici.
Un cititor al ziarului se întreba dacă şi din acest tren se fură motorină la staţia Crasna, aşa cum se întâmplă la trenurile aparţinând CFR. Ar fi interesant de ştiu asta, mai mult decât de existenţa în sine a trenului.
Biletele se iau numai de la "naş" şi ai şansa să asculţi o porţie de muzică proastă de la un radio comercial până la Iaşi. Aşadar, ori vă cumpăraţi mp3-playere cu volum mare, ori aşteptaţi personalul. E mai sigur.
Mai răsfoiesc ziarul şi aflu că HCM Vaslui a bătut pe CSM Focşani cu 19-17 după ce la pauză scorul era 6-10. Bravo lor!
Tot din acest ziar aflu că o doamnă doctor şi două angajate de la Casa de Pensii aveau o ditamai reţeaua de trafic de bilete de tratament. Hmmm... aşa şi ?
Nu mă înţelegeţi greşit, dar, în foarte multe cazuri aceste bilete de tratament sunt o mare porcărie.
Eu ca să-mi văd ţara trebuie să muncesc (pe lângă dus la şcoală) şi să mă mai şi cerşesc de nişte bani de la ai mei. În vreme ce câte una sau unu de-i caută moartea pe-acasă se duc pe banii societăţii, vezi doamne, la tratament.
Sunt de acord cu toate facilităţile acordate veteranilor de război. O merită ! Sunt de acord cu facilităţile acordate celor cu merite deosebite în cultură, artă, tehnologie, etc. Dar NU sunt de acord ca tot băbăretul şi moşnegăretul să meargă gratis, sau cu reduceri substanţiale, prin toate locurile frumoase ale ţării, doar pentru că au 80 de ani, o pensie de CAP (pentru că nu i-a dus capul la mai mult) şi pentru că au stat la coadă X zile. NU ! Aşa ceva este incorect!
A da biletul de tratament unui tânăr în dauna unei persoane cu handicap (sau cu dizabilităţi, în fine, tot aia) sau în dauna unui veteran de război sau fost profesor cu rezultate mari, etc. etc. este o crimă şi trebuie pedepsită conform legii. Dar, a da biletul de tratament unui tânăr suferind în dauna unui bătrân de Ţ ani, fost om de serviciu sau chestii de genul acesta, este un ajutor dat societăţii şi, eu personal consider un lucru bun.
Nu ştiu exact ce şi cum au făcut doamnele însă eu mi-am exprimat opinia pentru ambele cazuri.
Trec la ziarul Vremea Nouă de sâmbătă, unde sunt dezgustat încă de pe prima pagină.
Pe prima pagină era o poză cu o tanti îmbrăcată în negru pe care societatea o numeşte "măicuţă"; eu, ca de obicei, nu.
Nu vă dau link-ul la articol dar, vă supun neplăcerii de-a citi primele câteva rânduri din acesta:
EPILOG „Iustiniana“! Acesta a fost ultimul cuvânt pe care Preasfintitul Ioachim Mares l-a rostit în cele de pe urmã clipe ale vietii sale. Dar maica ce l-a sprijinit, din umbrã, cu devotiune ani în sir pe Duhovnic, n-a mai putut face nimic pentru Episcopul suferind, care s-a stins, vrând parcã sã mai spunã totusi ceva, un ultim gând pentru aceastã lume.
Maica Iustiniana a fost, cel putin în ultima parte a vietii PS Ioachim, când bolile acestuia se agravaserã, un adevãrat protector pentru Episcop. Nimeni nu trecea de ea, pentru a ajunge sã îl deranjeze, sã îl oboseascã pe bãtrân. În ultima zi de viatã, Preasfintitul s-a purtat altfel: s-a dat jos din pat si a cerut sã asculte slujba la radio Trinitas... (şi continuă)
Aoleu ! Înţeleg că acest Preasfinţit Adulat Fericit Extraordinar Plenipotenţiar Ioachim avea o vârstă respectabilă şi era şi bolnav pe deasupra.
Nu pot să spun că sunt bucuros de moartea lui, n-am de ce. Mie personal nu mi-a făcut nimic. Fie-i ţărâna uşoară.
Ceea ce mă deranjează teribil este această atitudine de "Sicriu TV" pe care a adoptat-o şi presa noastră locală. De ce m-ar interesa pe mine cum şi-a petrecut ultima zi din viaţă un popă, mai ales că moartea acestuia era, medical vorbind, ceva de aşteptat? De ce ?
Continui să citesc articolul şi aflu că domnia sa, popa, a fost un cântăreţ devotat către fosta Securitate Română, conform CNSAS dar că măicuţele, protectoare din fire cu "sfinţia sa" au omis să-i spună asta. Au omis pentru că oricum episcopul era pe moarte, zic ele.
În fine, părerea mea este că acesta nu este un subiect de primă pagină.
Mai dau paginile micuţului ziar şi aflu că la Vaslui, o doamnă a găsit un portofel cu 239 de lei pe care l-a predat poliţiei. Şi poliţia a găsit proprietarul şi i-a returnat portofelul pierdut. Vaaaai! Ce drăguuuuţ !
Şi, desigur, tot poliţia dă declaraţii de presă, deşi portofelul avea şi buletinul în el deci, la urma urmei nu era întocmai dificil de găsit posesorul. Dar nu e drăguţ ? Deci instituţiile statului chiar funcţionează, numai demenţi d'alde Vâlsan sunt paranoici şi cred contrariul.
Ce-aş face eu în acest caz ? Aş judeca mai întâi şi abia apoi aş acţiona.
Dacă portofelul nu are niciun act de identitate, iau banii şi-mi văd de drum. Dacă are act de identitate, încep să mă uit.
Dacă vă de la distanţă de la cine a căzut, îl iau de jos şi urmăresc 100m posesorul şi îl "scanez". Dacă-i vreunu "dă fiţe" şi care, oricum nu va simţi lipsa banilor, iau portofelul cu tot cu acte ca măcar stând la coadă la buletine să înveţe să nu mai fie căscat.
Dacă e vreunu mai "amărât", îl strig şi-i spun că i-a căzut portofelul şi i-l dau înapoi.
Dacă-l găsesc pur şi simplu, mă uit la vârstă. Dacă are peste 75 de ani, îi trimit actele prin poştă şi banii mi-i opresc eu. Dacă are şi cupon de pensie acolo, mă uit să văd ce sumă e şi ce pensie are titularul. Dacă e sumă foarte mică şi pensia este aşijderea, îi dau omului şi banii şi portofelul înapoi. Dar, dacă e o sumă mai mare decât pensia, din nou, trimit doar actele.
În fine, dacă e unul tânăr, îi trimit doar actele fără alt comentariu.
Şi eu dacă aş pierde portofelul, aş prefera să mi se trimită actele şi banii să şi-i oprească cine l-a găsit.
Mai dau pagina şi dau peste un articol din care aflu că românii care-au colonizat Italia sunt prigoniţi chiar şi când merg la biserică.
CHINUITI... Românii din Italia au ajuns sã nu-si gãseascã pacea nici mãcar atunci când se roagã. Italienii sunt porniti împotriva acestora chiar si când vine vorba de înfiintarea unui lãcas de rugãciune.
Amenintati ziua în amiaza mare cã li se va da foc, cã nu pot sta acolo „fãrã aprobarea lor“, preotul Simion si enoriasii sãi au trebuit sã se mute ca tiganii cu cortul pânã când, în sfârsit, au gãsit un al treilea loc pentru o Sfântã Bisericã. Însã, nici aici nu le e dat sã stea linistiti, pentru cã tot gunoiul strãzii vine depozitat înaintea Bisericii, iar „vorbele de duh“ la adresa enoriasilor nu lipsesc niciodatã.
I-auzi, ce chestie. Eu personal îi susţin pe italienii revoltaţi. Şi ştiţi de ce ? Pentru că românii, în general, au cam făcut multe prostii acolo.
E drept, există şi oameni cinstiţi dar, cu care, foarte rar au treabă cei care-i tot ameninţă că le dau foc.
Mă bucură politica agresivă pe care o poartă atât guvernul italian cât şi populaţia la adresa tututor imigranţilor. Este foarte bine ceea ce fac !
Eu am aşa o presimţire că cei ce se duc la acea biserică nu se duc întocmai de creştini imaculaţi ce sunt ci dimpotrivă, pentru că au remuşcări. Caz în care, reacţia poporului este una mai mult decât justificată.
Există români corecţi. Am şi eu prieteni plecaţi la muncă în această ţară care mi-au spus că situaţia este cruntă numai în locurile unde se ştie că locuiesc români cu potenţial infracţional mare. Aşadar, ştiu italienii ce ştiu. Noi nu prea ştim !
Din păcate, în această săptămână, n-am cumpărat decât ziarul Adevărul de marţi pe care însă nu l-am putut găsi şi, ca de obicei, ziarul Libertatea de vineri 8 mai.
Iau ziarul Libertatea şi încep să mă uit...
Nu am să spun despre ştiri cu Bahmu sau mai ştiu eu ce fantasmagorii. Nu-mi pasă de ei aşa cum nici lor nu le pasă de mine sau de dumneavoastră, stimaţi cititori care-aţi avut răbdarea s-ajungeţi până aici.
Mă opresc puţin asupra articolului (pe care nu l-am găsit şi în ediţia electronică şi pe care nici nu-l pot scana căci e mai mare decât un A4) în care sunt ilustrate câteva din sumele pe care le pretind unii "artişti" pentru a susţine "cântări" cu ocazia campaniei electorale pentru "europarlamentare".
În articolul cu pricina se spunea că trupa Holograf cere cam 8000 de euroi pentru câteva cântecele, "celebrul" Ştefan Bănică jr. cere 10000 de euroi iar "celebra" Nicoleta Luciu vine şi cu o mie.
Nicoleta Luciu doar să se dezbrace, presupun, căci nu mi-o prea închipui cântând. În fine, să nu terfelesc talentul doamnei. Poate are şi sunt eu incult.
Despre Holograf vreau doar să-mi exprim dezgustul pentru faptul că se complace în această mocirlă deşi de bani nu duce lipsă. Mai mult, tot pentru bani, Holograf şi-a mătrăşit propriul stil de muzică în dauna unui pop comercial ce pe mine mă face adeseori să am senzaţii de vomă.
Despre "celebrul" Bănică (celebru doar prin numele tatălui său, un mare om, nu şi prin realizările sale) am să zic mai mult.
Acest personagiu, a cântat contra sumei de 20 000 de euro la Zilele Culturale Bârlădene de acum doi ani. "Anonimii" de la Uriah Heep, cu peste 30 de ani de existenţă şi nenumărate albume scoase, au cântat contra sumei de 12000 de euro. Nu e minunat?
Eu înţeleg că noi românii "avem valoare" da' chiar aşa de porc?
Eh... şi ce să-i faci, noi să fim sănătoşi.
Tot în ziarul Libertatea (de joi) văd o scanare după subiectul de la teza cu subiect unic de la limba română, unde se spune c-ar fi apărut şi o greşeală. N-am înţeles în clar articolul aşa că am căutat ştirea pe Internet şi am găsit un articol mult mai bine scris de către cei de la Evenimentul Zilei.
În textul-suport al variantei cu numărul 9 a tezei cu subiect unic la disciplina Limba şi literatura română pentru clasa a VIII- a existat o greşeală. Numele celor doi protagonişti ai operei aparţinând dramaturgului Ion Luca Caragiale, "Triumful talentului", au fost schimbate. Astfel, într-una dintre replici, Niţă Ghiţescu a fost înlocuit cu Ghiţă Niţescu. O parte dintre profesori s-a sesizat imediat cu privire la eroarea apărută în text. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar sunt de părere că, dacă nu s-ar fi "cramponat" de numele celor două persoanaje, elevii nu ar fi trebuit să aibă nicio problemă în rezolvarea cerinţelor.
Eroarea apărută i-ar fi putut încurca pe elevi la rezolvarea punctului C al Subiectului I, care le cerea să scrie un text de 15-20 de rânduri, în care să-şi exprime opinia despre semnificaţiile sau despre mesajul fragmentului citat. La acest subiect, accentul se punea pe formularea clară şi logică a opiniei, pe motivarea acesteia prin referire la textul dat.
Greşeala de nume a fost un impediment şi în rezolvarea punctului B6, în care se cerea formularea ideii principale a fragmentului încadrat în chenar. Astfel, în cazul în care ar fi sesizat diferenţa faţă de textul original, elevii ar fi fost puşi în dificultatea de a înţelege care personaj a câştigat concursul.
Mda. Ne mai miră?
Mai puţine greşeli apăreau când subiectele erau secrete şi scrise pe tablă!
Eu sunt de acord că elevii nu ar fi trebuit să aibă probleme dar, după ce că au amânat-o două zile şi au făcut atâta tam-tam, o mai şi greşesc ?
Ei uite de ce nu sunt eu de acord cu mărirea salariilor profesorilor în sistemul "de-a valma" !
În continuarea articolului apare o frază ce pe mine mă face să-mi introduc penisul mult de tot în ministerul ăsta. I-auziţi aici !
Reprezentanţii Ministerul Educaţiei au declarat că vor fi sancţionaţi profesorii care le-au semnalat elevilor eroarea, precizează RTV.
Ahaaa! Deci după ce că v-aţi făcut de tot câcatul nefiind în stare să citiţi ca lumea varianta aia nenorocită înainte să o daţi elevilor spre rezolvare, găsiţi vinovaţi tot pe cei care-au sesizat eroarea!
Adică ce-ar fi trebuit să se întâmple ? Să se meargă tot pe sistemul "las-o bă că merge-aşa" ? Păi tot aşa s-a mers pân-acum.
Vă urăsc visceral (parafrazând un prieten) pentru chestia asta !
Eu aş premia profesorul/profesorii care a/au sesizat eroarea şi i-aş crucifica în Piaţa Constituţiei pe cei care-ar fi trebuit s-o vadă şi n-au văzut-o !
Cu asta închei o pseudo-revistă a presei. Aşa am văzut eu presa ultimelor zile.
Se face curând dimineaţă şi în scurt timp şi ceasul va suna pentru a mă trimite la şcoală. Oare mai merită ? E teribil uneori.
Actul de educaţie ar trebui să fie ceva de adorat, nu de hulit. Dar ce mai e normal când vine vorba de o treabă făcută de stat ?

Vă salut cu respect şi sper să vin cu articole mai vesele.

5 comentarii:

 1. Lucian, eu cred ca merita sa mergem la scoala indiferent daca e vorba de scoala generala, liceu sau facultate si oricat de decazut si anacronic este sistemul de invatamant romanesc. O facem in primul pentru noi, pentru ceea ce vrem sa invatam sau sa devenim.

  Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. de acum la posturile kilometrice ca asta ar fi bine sa faci si o lista cu ce gasesc in el, pe la inceput..

  sau sa imparti postul in mai multe (stiu ca ai multe de zis, dar devine plitisitor sa citesti ce nu te intereseaza) zice Sica :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Profesorii au decis sa faca acum greva pentru ca altfel nu sunt luati in seama. Traim intr-o tara unde meseria de profesor este mai prejos decat altele. Spre exemplu: http://www.standard.ro/articol_92097/cotidianul___armata_lui_boc__fostii_prefecti_masoara_gropi_si_numara_pomi.html

  RăspundețiȘtergere
 4. Pentru Ştefan: Sunt de acord cu afirmaţia cu privire la modul în care este privită meseria de profesor în această minunată ţară. Crunt de tot exemplul dat, deşi, sincer, nu mă miră.
  Totuşi există, din păcate, multe (parcă din ce în ce mai multe) lichele în acest sistem al educaţiei. Sunt de acord cu mărirea salariilor profesorilor dar abia după curăţarea lichelelor. Sau printr-o lege de salarizare conform performanţelor aşa cum cineva propusese (nu ştiu cine, o să ştiu în cazul în care legea va "trece")
  Pentru Sică: Acolo unde se poate, ai văzut că împart în capitole sau îngroş ideile importante în jurul cărora construiesc argumentarea. Aici e revista presei şi dacă aş fi pus articolele la început şi dup-aia le comentam pe fiecare, riscam ca ale mele răutăcioase comentarii să nu prea fie citite. Şi, în plus, articolele citate, fiind destul de "vechi" din punct de vedere mediatic, le puteai găsi şi singur:)
  Oricum, mulţumesc de sugestie. Voi încerca.

  RăspundețiȘtergere
 5. Raspund nu tocmai la subiectul asta, ci la comentariul pe care l-ai dat pe blogul meu in legatura cu penitenciarul codlea. Eu nu inteleg ceva si poate ma ajuti tu. Am inteles ca e de minima securitate, dar atunci mi se parea normal sa aiba detinuti numai in regimul semideschis si deschis, care sa zicem ca e normal sa aiba multe drepturi, dar ei au detinuti in toate regimurile si au aceleasi drepturi toti. MI s-ar fi parut normal ca pe cei din regimul inchis sa ii transfere intr-un penitenciar pentru ei, dar nu aici stau ca si cum ar fi in regim deschis, si spun asta pentru ca ne-a povestit asistenta sociala, asta nu am inteles eu. Adica tipul care a ucis taximetristul din Brasov si e la regim inchis, are drepturi ca cei din regimul deschis. Te-am cam zapacit aici, dar sper sa intelegi:)

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails