joi, 21 mai 2009

Trâmbiţarea dogmei corectitudinii politice

Când povesteam eu în urmă cu mai bine de un an, sau când acum câteva luni scriam pe prezentul blog despre cum o să ne iasă corectitudinea politică pe nas şi cum că deşi judeţul Vaslui este unul mic, sărac şi (la propriu) în coada Europei, tot o să vină şi peste noi trompetele U.E., spuneaţi că Vâlsan visează cai verzi pe pereţi.
O fi, măcar parţial adevărat, dar, una peste alta, caii verzi pe pereţi ai lui Vâlsan au sosit deja în Oraşul Vaslui(cu greu îmi vine a-i spune municipiu).
De la începutul săptămânii, zi de zi, se organizează dezbateri pe tema votului pentru Sovietul Suprem European (pardon, Parlamentul European).
Desigur, de fiecare dată a fost scris în ziar ca fiind o dezbatere la care a venit "cine-a vrut" şi s-a vorbit frumos despre Europa şi... toate-s bune şi frumoase.
Astăzi, ziarul Monitorul de Vaslui într-un articol că Vineri (n.r. mâine), începând cu ora 11:00 la sediul CJ (Consiliul Judeţean) va avea loc o acţiune deschisă pentru "tot poporul" despre importanţa Uniunii Republicilor Socialiste Europene, despre participarea la "votul" pentru Sovietul Suprem European şi, desigur, dacă se poate, să mai "prindă" puţin poporul câte ceva din dogmatica corectitudinii politice.
Acelaşi ziar ne povesteşte că şi ieri a avut loc o lecţie deschisă pe aceeaşi temă. Acolo au fost invitaţi elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a de la cel mai important liceu din Oraşul Vaslui spre a le fi înşurubată în creier importanţa conştientizării apartenenţei la "Marea familie ieuropianî".
Sala Centrului Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã s-a dovedit neîncãpãtoare pentru pentru elevii a douã clase, de a XI-a si a XII-a, de la Liceul “Mihail Kogãlniceanu”, care au dorit sã afle mai multe despre alegerile europarlamentare si Parlamentul European (PE). Actiunea de ieri, care a început la ora 11.00, face parte dintr-o amplã campanie de informare derulatã de Centrul de Informare “Europe Direct” Vaslui. Publicul tintã al acestei actiuni a fost constituit de tinerii de liceu care vor fi împlinit 18 ani pânã la data alegerilor. Liceul “Mihail Kogãlniceanu” este primul dintr-o serie de trei astfel de unitãti de învãtãmânt în care, în zilele urmãtoare, vor fi întreprinse actiuni de informare ce urmã- resc constientizarea de cãtre cei mai tineri dintre vasluieni a rolului PE si a importantei alegerilor. Se arată în sursa citată.
Aşadar, e Vâlsan dement sau ceva chiar nu e în regulă cu realitatea asta ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails