marți, 26 mai 2009

Vin ai noştri, pleacă ai noştri...

...noi rămânem tot ca proştii!
Cam aşa trebuie să fi cântat liceenii care au greşit şi au ajuns să fie simpatizanţi ai Partidului Prezidenţial (pardon, Partidul Democrat-Liberal), filiala Vaslui.
Am zis că nu mai scriu despre politică dar asta-i chiar de mare porc târât printr-o sută de vidanje!
Deşi stătea scris prin ziare, nu v-am adus la cunoştinţă că în cursul zilei de sâmbătă, la Casa de Cultură avea să vină "marele" Boc, preşedintele formal al Partidului Prezidenţial.
Formal, neformal, omul ăsta e primul ministru al frumoasei patrii România...
Ei bine, organizaţia PD-L Vaslui s-a gândit să-i facă o primire ca la carte mititelului ce acum ceva ani pica în cap prin studioul lui Gheorghe mai ales că venea însoţit de maestrul răzgândirilor de ultim moment, domnul Theodor Stolojan.
Şi-au venit cei doi mititei. Şi-au venit şi câţiva mai mulţi liceeni îmbrăcaţi frumos, cu steguleţe (portocalii, bineînţeles), purtând tricoaie (pardon, tricouri) aşijderea "protocalii" şi împărţiţi frumos peste tot prin sală astfel încât să ai impresia că sala aia este de la mama natură portocalie.
Şi-au plecat cei doi mari şi de vază (sau de ghiveci?) politicieni ai ţării după ce au rostit discursuri electorale la Casa de Incultură (dacă găzduieşti aşa ceva, eu zic că e greu să ţi se mai spună Casă de Cultură) din micuţul orăşel Vaslui. Au cetit discursurile, au fost aplaudaţi, li s-a făcut galerie de către aceşti copii după care ei au plecat.
După ce totul a ieşit bine şi "şefii" au plecat, copiii au fost trimişi la sediul partidului dar nu pentru a li se da şi lor măcar un "cico" pentru c-au răguşit făcând galerie unora sau măcar o ciocolată pentru a-şi recăpăta energia pierdută pe altarul portocaliu. Nu, nici vorbă. Au fost trimişi pentru a înapoia şepcile, tricourile şi steagurile portocalii partidului !!!!
Nu e minunat ?
Desigur că şefii se apără spunând c-a fost vorba doar de steagurile foarte mari.
Şi să zicem c-aşa o fi! Şi totuşi, un cico şi o ciocolăţică (fie ea şi din aia la 60 de bani bucata) nu se putea pentru copiii ăia ? Întreb şi eu aşa.
Dacă făcea acelaşi lucru Uniunea pentru Reconstrucţia României, Partidul Ecologiştilor sau mai ştiu eu ce obscuritate de formaţiune politică, aş mai fi zis că sunt săraci sau mai ştiu eu ce. Dar tu, partid aflat "la guvernare", împărţind caşcavalul mare, ţi-e aşa de greu să cumperi 100 de cico si 100 de ciocolăţele ? Las-o-n mizda pă-sii de treabă, ca să parafrazez un bun prieten.
Nu tineam mortis sã ne alegem cu ceva de pe urma muncii noastre. Am venit sã sustinem partidul din convingere, nu pentru un tricou si o sapcã. Slavã Domnului, avem cu ce ne îmbrãca, nu ne lãcomim la un tricou. Aici este vorba de gest, nu de obiectele de îmbrãcãminte în sine. Si acesta a fost un gest foarte urât. Ne-am simtit foarte prost când, la Casa de Culturã, dupã încheierea actiunii, ni s-a spus cã suntem liberi sã plecãm, dar mai întâi, sã trecem pe la sediu si sã înapoiem tricoruile si sepcile! Nu, n-am primit nici mãcar o sticlã de apã mineralã. Mã asteptam ca partidul sã aibã însã mai multã grijã si sã fie mai atent cu tinerii. Doar ei sunt viitorul, nu?
Stimate elev, oricine-ai fi, mă bucur pentru tine că ai văzut adevărata faţă a politicii româneşti.
Mie personal mi se cam rupe de mai toate partidele dar, cum vă spuneam, am ceva experienţă în aieste campanii electorale întrucât în 2004 le-am cam văzut din interior pe ambele (atât de la locale cât şi de la prezidenţiale). Şi ghiciţi ce ? PRM, PNL, PSD, PNG şi chiar UDMR erau partidele ce-şi cinsteau bine simpatizanţii după fiecare manifestare. PD-ul de atunci ? Tot fomist era.
Între timp a ajuns la guvernare unde făcut-a ca un fel de treabă mare, dar simpatizanţii tot nu şi-i cinsteşte.
Acest lucru mie mi-a fost confirmat de doi elevi care-au fost la "suprafaţa locului". E posibil totuşi fie ca nu toţi să fi auzit şi perceput mesajul, fie ca unii elevi să fie ultraşi-pupincurişti ai partidului căci altfel nu-mi explic comentariile care declară acest articol ca mincinos şi sunt semnate de aşa-zişi "elevi participanţi" la acţiunea cu pricina.
Eu sincer nu-i cred pe niciunul, însă nicăieri nu se menţionează c-ar fi fost "cinstiţi" cum se cuvenea. Deci, întrebarea mea legitimă este: Nu mai are PD-L - ul bani ?
Cele mai importante personaje din PD-L Vaslui, alãturi de premierul Emil Boc, Theodor Stolojan si echipa lor de campanie de la Bucuresti, s-au cinstit cum se cuvine la restaurantul presedintelui PD-L Vaslui Corneliu Mihalachi, iar liceenii care au stat ore întregi în cãldurã, scandând lozinci si aplaudând ca marii politiceni sã se simtã la Vaslui ca niste adevãrati protocalii, nu au primit nicio gurã de apã [...]
Aşadar, mergeţi cu toţii şi votaţi Partidul Prezidenţial Corect Politic (PD-L e membru al Partidului Popular European, majoritar în Sovietul Suprem şi trâmbiţător al dogmei totalitare a corectitudinii politice).
Ştiu că nu contează cine cu cine votează ci cine numără voturile dar, numai de-al dreacu, nu voi vota PD-L -ul pentru răzbunarea colegilor de generaţie care-au suferit pentru acest partid.

Aştept cu nerăbdare şi alte greşeli ale altor partide, poate măcar prin eliminare să mă decid cu cine votez.

Un comentariu:

  1. Ma bucur, in sfarsit ma bucur datorita noului limbaj de lemn (englezit de aceasta data, caci iata cum, un cuvant existent in limba romana si avad un cu totul alt sens decat cel englez, dar pe care "mondenii" limbii (!)il folosesc pana la apoplexie, este alaturat numelui Boc:presedintele FORMAL! UAUUU !! Ce frumos suna! PRESEDINTELE FORMAL, ADICA ASA, DE FORMA!!! Perfect adevarat! De ce sa foloseasca romanul cuvantul OFICIAL sau NEOFICIAL, cand il poate folosi pe FORMAL sau INFORMAL?? Ultimul nici macar nu poate fi considerat cuvant romanesc...Caci aici s-a ajuns: formal=oficial din engleza, folosit in romaneste, e hilar! Da cu totul si cu totul alt sens cuvantului alaturi de care sta.Avem exemplul de mai sus: presedinte formal (adica asa, de forma, de ..hau-hau...)si nu presedinte oficial!
    Traiasca limbajul de lemn englezit!

    RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails