miercuri, 8 iulie 2009

Bine-aţi venit în junglă !

Mereu mi se spune că sunt un porc nesimţit şi fără de milă. De ce ? Pentru că eu nu mă las niciodată impresionat de poveşti siropoase, detest discuţiile despre dragoste, iubiri nebune, gargară trepanată şi trepanabilă, mai ales.
Tot Vâlsan e ăla mai dement sau "mai altfel" cum spunii unii ce-ncearcă să evite să mă jignească direct atunci când nu "chică cloşcă" în secunda doi după ce aude despre cineva că este "cu frică de Dumnezeu" sau mai ştiu eu ce caracterizări relative de tipul ăsta.
Ei bine, NU ! Vâlsan e rău ! Las' să fie rău că măcar aşa scapă întreg.
Ziarul Vremea Nouă publică astăzi o poveste ce pe mine mă face să mă bucur de autocaracterizarea de mai sus. Întregul articol aici.

Subiectul pe scurt

O tanti, studentă la Medicină în Iaşi a dat un anunţ matrimonial cum că ar căuta şi ea pretin. Se ştie că fătucile de la Medicină, având mai mult de învăţat, se aleg mai greu cu pereche (valabil şi pentru masculi într-o oarecare măsură, mai mică totuşi).
A dat anunţ şi la scurt timp a fost contactat de-un nene care se dădea om de afaceri şi proaspăt absolvent al Facultăţii de Teologie (deci cu frică de Dumnezeu) din Timişoara.
S-au întâlnit şi fătuca picat-a cloşcă la aburelile bărbatului. E clar că şi ea este o femeie-oglindă, uşor de aburit.
Apoi, timp de o lună, în timpul relaţiei lor, bărbatul a înscenat mai multe pseudo-întâlniri "de afaceri" organizate doar pentru ca fătuca să vadă că el nu e un "oarecare".
Aşa azi, aşa mâine, până într-o zi când tipul i-a cerut fătucii 13000 de euro pentru a demara o afecere din care vor trăi împreună fericiţi pân' la adânci bătrâneţi.
Părinţii ei s-au scremut vreme de ceva ani să-i cumpere fătucii aparatament în Iaşi ca să nu stea fata cu "toţi golanii din cămin".
A pus fata gaj aparatamentul şi a împrumutat de la cămătari 13000 de euro. Bărbatul a luat cei 13000 de euro şi s-a dus să pornească afacerea. Şi-a pornit-o... cu 13000 de euro putea pleca oriunde.
Fata, încolţită de cămătari, a vândut aparatamentul şi (cred eu că) aproape dacă nu chiar toţi banii i-a plătit cămătarilor ca să scape de ei (de ăştia chiar scapi greu!).
Acum fata s-a mutat înapoi în oraşul Vaslui la părinţii ei unde-şi "linge rănile şi-n prezent" după cum notează sursa citată.
Pe scurt acum se află în situaţia vorbei populare şi bătută şi f....ă şi cu banii luaţi.

Comentarii personale

Aşadar, fata a primit un dureros şi ferm "Bun venit în junglă!".
Păi şi ne mirăm că scade populaţia şcolară de rămân aşa de multe locuri libere în licee. Eu nu pot să înţeleg unde i-a stat capul fătucii în acele momente. Nu pot pricepe pur şi simplu. Păi nu m-aş împrumuta nici pentru o rudă de gradul II de 13000 de euro dară-mi-te pentru un... străin până una alta!
Pus în faţa faptului împlinit, însă, înţeleg depresia ce-o apasă pe fătucă în aste momente de mare cumpănă pentru psihicul ei.
Stau şi mă întreb: Va mai avea vreodată în viaţa asta respectiva fată familie şi... mai ales... va mai da naştere unui copil ? Părerea mea sinceră? Nu. De ce ?! Păi pentru că va avea de-acum încolo idei preconcepute despre orice bărbat care va da semne că ar simţi unele simpatii dincolo de cele profesionale pentru ea. Sper să mă înşel.
Vedeţi dumneavoastră, mai mereu dragostea asta are prostul obicei de-a aduce mai multe aspecte negative decât pozitive şi totuşi foarte mulţi se declară îndrăgostiţi. Părerea mea sinceră este că fie nu au cunoscut încă dragostea fie încă nu au terminat stratul de miere. Se ştie că dragostea (sau căsnicia) e ca un butoi plin cu rahat peste care este pus un strat de miere. Cum termini mierea, dai de rahat!
Şi atunci, mă întreb, de ce să nu tăiem răul de la rădăcină ? Strict în ceea ce mă priveşte, am tăiat de mult răul de rădăcină. Prea multe sentimente dăunează grav sănătăţii mentale, fizice şi... financiare în cazul de faţă.
Este mai bine cum procedez eu că de fiecare dată când cunosc o persoană nouă (indiferent de sex, deci nu fac discriminare) prefer să fac propriile verificări în ceea ce o priveşte.
Păi cum, ăla să-ţi spună că e om de afaceri şi să nu dai o scurtă căutare pe "Google" cu numele său ? Dacă te-a dus la întâlniri cu persoane "potente financiar" însemna că şi el este "cineva" dacă era cine spunea că era şi deci trebuia să fie o referire despre el pe undeva.
Nu găseşti? Dai un telefon la Facultatea cu pricina pe care zice c-a absolvit-o.
Nu poţi pentru că eşti orbit(ă) de dragoste? Nici măcar când îţi cere brusc o sumă atât de mare de bani ?
Ei bine... nu. Mai mult, fătuca nici reclamaţie la Poliţie nu a făcut asta. Poate măcar în al 12-lea ceas dacă mergea şi tot era bine căci respectivul, originar din Caraş-Severin, era dat în urmărire naţională şi internaţională de ceva vreme şi nu cred eu că te refuza Poliţia dacă le dădeai pe "tavă" un urmărit naţional. Le mai creşteau şi lor primele puţin aşa iar fătuca rămânea cu apartamentul.
Ei... da' asta-i dragostea, nu ?

În concluzie, aş vrea să-i rog pe cei care mă critică vizavi de unele considerente de-ale mele ceva mai radicale să se gândească de două ori înainte de a face asta.
Uite ce se poate întâmpla când eşti tolerant şi naiv.

Aveţi grijă, jungla cu asfalt, pardon, societatea modernă a secolului XXI, poate fi extrem de periculoasă !

3 comentarii:

 1. Domnule, mi-a plăcut.

  Nu am înţeles niciodată naivitatea asta a unora care cred că pică aşa, din cer ...

  Iartă-mă, dar "eroina" îşi merită soarta cu vârf şi îndesat.

  Fătucele noastre cred că în viaţa asta există numai bani, în rest nimic nu mai contează.

  Dacă asta le place, asta vor avea.

  Se pare că nu prea mai sunt amatori(e) de muncă ci numai amatori(e) de senzaţii tari, piscine, maşini şi conturi grase in...apartamentele unora...

  Să ai o zi frumoasă fără... amatoare de...conturi!

  RăspundețiȘtergere
 2. Am evitat să spun explicit că-şi merită soarta dar dac-ai spus-o tu... o să fiu implicit de acord :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Am mai auzit de cazuri din astea. Sincer, nu pot sa inteleg naivitatea unor fete/femei care mai au si educatie pe de-asupra. Cred ca tine cumva de instinct: fetele se simt mai atrase de jmecherasi care au papagal decat de baieti seriosi, dar mai tacuti. Mai e cazul sa spun in ce categorie ma incadrez? :)

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails