sâmbătă, 4 iulie 2009

Sfânta medie de 3.55!

Stimaţi cititori, îmi vine să mă urc pe pereţi.
Când mă gândesc cât m-am stresat eu dacă intru pentru a continua la Colegiul Naţional "Gheorghe Roşca Codreanu" sau nu... şi acum mă stresez (încă) dacă promovez bacul sau nu... există unii care intră la liceu cu media 3.55 !
Joi, 2 iulie, a avut loc prima repartizare computerizatã a absolventilor de clasa a VIII-a cu o zi mai devreme decât era stabilit. În prima etapã au fost repartizati 4324 de absolventi, în timp ce 28 au rãmas nerepartizati, asta pentru cã nu au completat suficiente optiuni pe fisele de înscriere. Media cea mai mare cu care s-a ratat admiterea este cea a unui elev de la Scoala nr. 9 „Manolache Costache Epureanu“ din Bîrlad care, desi are 7.07 nu a fost repartizat. Mai mult, aproape toti elevii nerepartizati au medii peste 5, doar doi dintre ei au media 4.98, respectiv 4.50. „Acesti elevi nu au completat destule optiuni, dar am mai rãmas suficiente locuri libere si vor putea participa la urmãtoarea etapã a admiterii.“, a declarat Vasile Mariciuc, inspectorul scolar general. Dintre cei admisi, 53 au note sub 5, iar cu media de 3,55 un elev a intrat la Liceul „Ion Mincu“, la profil tehnic. Informează ziarul Vremea Nouă.
Adică ăla cu 7.07 nu a intrat la liceu dar ăla cu 3.55 a izbutit, nu ?
Să presupunem că ajunge până în clasa a XII-a (sau a XIII-a ?) ce trepanat va ieşi din el dacă la liceu a intrat cu 3.55 ?
Sunt nenumărate motive să înjuri dascălii dar sunt şi motive pentru a înjura sistemul în întregime căci oricât de bun ar fi dascălul, cu asemenea material uman, nu cred că poate face mare lucru.
Şi sistemul de învăţământ românesc se aşteaptă a fi respectat ? Doamne fereşte ! NU ! Nici într-un caz !
Un elev de tipul ăsta ne va râde în nas peste ani. Ăsta este viitorul ţării !

Doamne ocroteşte-i pe români !

6 comentarii:

 1. Cu tristeţe vin şi spun"Cam acesta este viitorul ţării". Aşa se studiază, aşa medii.

  Greu de crezut că trăim astfel de vremuri în care doar banul şi prostia guvernează.

  Îţi urez succes şi să nu ai şansa să dai prea des peste astfel de elemente chimice fiindcă nu se ştie ce reacţii rezultă.

  O zi frumoasă!

  RăspundețiȘtergere
 2. Asa, frumos. Scurt, la obicet si mai ales foarte corect. Bravo!

  RăspundețiȘtergere
 3. In cativa ani vom ajunge cu siguranta un popor de analfabeti,n-o sa fim in stare sa articulam o fraza si vina e numai a ministerului

  RăspundețiȘtergere
 4. "Repartizarea computerizata" e una dintre cele mai mari TAMPENII din invatamantul romanesc.

  RăspundețiȘtergere
 5. Actual sutn la liceu a 40-ea optiune de pe foaie si chiar daca punesem licee cu medii mai mici decat cel care am intrat acum.
  O mare tampenie,uni corijenti au intrat in licee mai bune decat ceilanti care invatasera(si cazurile sunt destul de multe)...
  Cat despre elevi cu media 3.55 oricum nu vor face fata sau nu se ovr tine de scoala

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails