sâmbătă, 8 august 2009

A căzut o stea

Din cauza problemelor tehnice scriu abia acum deşi ştirea are aproape 24 de ore.
Tatiana Stepa, cântăreaţa de muzică folk, a încetat din viaţă ieri, la spital, după ce fusese internată încă din data de 4 august.
Cântăreaţa suferea de cumplita boală de cancer de col uterin şi s-a luptat cu boala până în ultima clipă.
Este trist. Valorile acestei ţărişoare sunt din ce în ce mai puţine iar acelea sunt în totalitate formate în perioada ante-decembristă.
Toate ziarele au vuit când ăla de-i cădea nasul pe scenă a "virat la dreapta". Acum apare doar câte-o ştire micuţă în colţ de pagină, probabil reziduu de la paginare şi n-aveau cu ce umple.
Puţini tineri mai ştiu astăzi de Tatiana Stepa, hunedoreanca ce a ridicat în picioare stadioane pline cu oameni aşa cum puţini români mai izbutesc asta în aceste vremuri europenizate.
În opinia mea Tatiana Stepa a fost o artistă care a murit aşa cum a trăit: luptând şi cântând !
La festivalul "folk you" puţini ar fi putut spune că Tatiana avea să mai trăiască mai puţin de un an.
Este trist şi e de rău căci în urma acestor dinozauri nu vine nimeni.
Odihnească-se-n pace şi fie-i ţărâna uşoară.
Trupul artistei va fi cel mai probabil înhumat la cimitirul Bellu din oraşul ăla cu şase sectoare şi metrou deşi există şi posibilitatea ca aceasta să fie înmormântată în oraşul natal, Lupeni, judeţul Hunedoara.

La final vă invit să ascultaţi una din multele cântece superbe lăsate de Tatiana Stepa care va trăi etern prin cântecele sale. Superba-i voce să-i fie etern ascultată !

6 comentarii:

 1. E greu de spus în cuvinte ce simţim...

  E trist că nu ştin cum să ne respectăm valorile şi că abia când acestea dispar dintre noi ...le amintim şi preţuim...

  Trist, regretabil...

  RăspundețiȘtergere
 2. A murit încă o valoare,o pierdere mare a muzicii româneşti...

  RăspundețiȘtergere
 3. Esti uimitor! Nu mi-am imaginat, poate pentru ca nu am discutat noi doi niciodata despre muzica, ca tu o poti aprecia pe TATIANA STEPA. Ai perfecta dreptate cand spui despre cate s-au scris/facut la moartea lui MJ...chiar si astazi, in Bucuresti, se va intalni lumea la ...un dans in memoria lui...Stirea a venit imediat dupa ce se anuntase scurt, sec, moartea Tatianei. Nimeni nu a avut vreme sa fac un talk-show de 1 ora (sa zicem), sa invite personalitati ale muzicii romanesti care sa vorbeasca despre Tatiana Stepa. Am vazut la Antena, ieri, la stiri, cum a fost invitata Maria Gheorghiu, cantareata si prietena a Tatianei, si s-a vorbit si s-a cantat...15 minute, dar s-a facut ceva. In rest? Aaaaa, in dimineata aceasta, butonand telecomanda, am dat de DDDTV, unde timp de o ora si mai bine a cantat Tatiana. Erau secvente din concertele ei...
  Celelalte posturi de televiziune nu fac rating (cu 1 sau 2 de t)daca difuzeaza artistii adevarati ai tarii. Asa se pierd valori pe care generatiile actuale nu le cunosc.
  Dumnezeu sa o ierte!

  RăspundețiȘtergere
 4. Revin si adaug ca pe parcursul zilei la diferite televiziuni a fost adusa in prim-plan Tatiana Stepa. Interesant a fost la Realitatea si la Cultural Tv. La Realitatea a fost invitat Adrian Paunescu, fostul ei tata-socru, care a vorbit si povestit extraordinar, de fapt cum stie sa vorbeasca el cand e in mediul lui, adica atunci cand e vorba de cultura, oameni... I-a murit un copil, asa simte el pierderea Tatianei. Apoi a vorbit extraordinar Ileana Vulpescu si sotul ei despre cea care, in ultimii ani, le-a fost tehnoredactor de carte...Minunat...
  Si tot in aceasta perioada se vorbeste despre Elena Carstea. Uite ca se vorbeste despre cineva inainte sa treaca in alta lume. Totusi, a trebuit sa i se descopere acest anevrism cerebral pentru ca lumea romaneasca sa afle ca totusi Elena Carstea mai exista...
  O lume mai buna pentru Tatiana si sanatate Elenei...

  RăspundețiȘtergere
 5. Acum am aflat si eu. Sub ce piatra am stat de nu am aflat pana acum, nu stiu. Vorbesc foarte serios ca acum vad prima oara asta. Si m-a izbit rau de tot lucrul asta. :(

  RăspundețiȘtergere
 6. Mda, batrane. Cancer de col uterin... Uite, vezi? De asta nici nu as clipi sa ii fac eventualei mele fiice un vaccin impotriva acestei boli. Merita riscul. Am mai vazut parinti responsabili care si-au dus copiii la spital, sa le faca vaccin si au constata ca au fost infectati cu HIV. Desigur asta se intampla la inceputul haotic al anilor '90. Aia drama...
  Da, stiu ca nu vei fi de acord cu mine. Ideea de a-ti folosi copilul pe post de cobai suna imoral. Dar la fel de imoral este sa las sanatatea lui la voia intamplarii, potentiala victima a unei boli mortale.

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails