joi, 6 august 2009

Motherwell - The end

După ce aseară FC Timişoara s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor după un 0-0 obţinut în pe teren propriu în faţa deţinătoarei cupei UEFA, acum câteva minute s-a încheiat şi meciul în urma căruia Steaua Bucureşti s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa, alături de FC Vaslui, Dinamo şi KVSC.
Timişoara a făcut anti-joc tot meciul pe sistemul "scopul scuză mijloacele". Scopul fost-a atins şi deci nimeni nu a observat cât de prost şi plictisitor au jucat bănăţenii aşa cum, mulţumită rezultatului nimeni nu se va osteni să observe cât de slab a jucat Steaua în prima repriză.
Meciul a început anost şi de la 0-3 la general şi nimeni nu părea cu chef de fotbal.
Uşor uşor scoţienii au început să preseze şi în mintul 10 a fost nevoie de Zapata pentru a înlătura o ocazie de gol. Minutele 16 şi 17 marchează alte ocazii scoţiene pentru ca în mintul 18, după un asediu prelungit, Forbes să şuteze imparabil în colţul lung şi scorul să arate 1-0 şi 1-3 la general.
După gol, scoţienii au continuat să profite de execuţiile cel puţin oribile ale steliştilor şi să preseze astfel că în minutele 27 şi 35 scoţienii să aibă mari ocazii de gol.
Abia în minutul 45 izbuteşte Andrei Ionescu să şuteze periculos către poarta scoţienilor. O primă repriză urâtă şi în care Steaua a fost dominată copios de către modesta Motherwell FC.
Repriza a doua începe la fel şi în minutul 49 gazdele sunt din nou aproape de gol după o lovitură liberă rezultată în urma unei obstrucţii stupide a lui Sorin Ghionea.
În minutul 52, Andrei Ionescu deviază în corner o nouă lovitură liberă expediată periculos de acelaşi Forbes pentru ca, la faza imediat următoare, la prima fază cât de cât închegată a Stelei, Bogdan Stancu să fie faultat în careu iar centralul spaniol să acorde lovitură de la 11 metri în favoarea roş-albaştrilor.
Personal am îndoielile mele c-a fost fault clar.
Execută Petre Marin (omul care are mai multe meciuri in Europa decât Dinamo în ultimii 20 de ani) şi se face 1-1 şi 1-4 la general.
Scoţienii nu renunţă şi continuă să preseze la poarta columbianului Zapata şi în minutul 64 acesta din urmă este nevoit să respingă in extremis un şut violent expediat de Humphrey.
Două minute mai târziu Bogdan Stancu se supără rău de tot şi trimite o tropilă plouată de la 30 de metri exact sub transversala lui Rudy pentru 1-2 şi 1-5 la general.
Scoţienii dau dovadă de fair-play (adică ceva ce nu prea vezi în România) şi se ridică în picioare şi aplaudă execuţia superbă a tânărului atacant stelist.
Meciul se stinge şi nimeni nu mai forţează nimic. Între timp şi antrenorul scoţienilor este trimis în tribune pentru scandal iar galeria scoţiană pierde din glas. Se aud însă pe stadion cei 400 şi ceva de români care afişau şi bannere de tipul "mândri că suntem români!". Frumos din partea lor.
Când nimeni nu mai aştepta nimic de la acest meci, Bănel Nicoliţă în minutul 85 face o preluare cam largă în colţul careului scoţian, pătrunde paralel cu poarta şi îi aşează mingea lui Bogdan Stancu venit din spate care şutează în colţul lung pentru 1-3 şi 1-6 la general.
Steaua încheie în forţă meciul şi tânărul Tudose este la un pas de gol însă portarul gazdelor se opune în minutul 88 la o lovitură de cap bine plasată în urma unui corner.
Se încheie un meci la capătul căruia Steaua merge în play-off după două tururi preliminarii în care a eliminat pe Ujpest Budapeste (4-1) şi pe Motherwell FC (6-1).

Vineri se vor afla adversarii celor 4 echipe româneşti angrenate în Liga Europa dar şi adversarul Timişoarei.

Succes echipelor româneşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails