luni, 10 august 2009

Păi să nu-i dai una ?!

Prezentarea pe scurt a subiectului
Cetăţenii localităţii Feteşti sunt călcaţi în picioare şi umiliţi în propria ţară de către un nene care are norocul să fi fost în partidul care trebuia în 2008.
Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, de la Partidul Prezidenţial, mă scuzaţi, PD-L, a impus o taxă de trecere a podului Feteşti-Cernavodă.
Podul este parte integrantă a singurei autostrăzi din România, Autostrada Soarelui (Apune) şi, prin urmare, taxa este oricum ilegală dar ce mai e legal şi corect în România?
Ministrul nu s-a gândit rău căci poate mai trage nişte bani de pe urma fiţoşilor care se înghesuie la mare (în special cei din Bucureşti).
Problema apare însă pentru locuitorii din localitatea cu pricina căci o bucată din localitate este într-o parte şi o bucată în cealaltă parte şi deci ei trec zilnic de mai multe ori pe-acolo şi, prin urmare, ar fi o cheltuială în plus pentru locuitori care în genere nu merg la mare ci la cumpărături sau la serviciu.
Feteştenii au protestat şi s-au apucat de strâns semnături pentru anularea taxei pentru locuitorii din zonă însă ministrul Berceanu (care nu stă în Berceni !) îi calcă în picioare şi spune sec: Aveţi trenuri ce dracu' mai vreţi ! Autostrada nu-i pentru navetă !
Dar mai bine-l cităm pe înaltul demnitar:Nicăieri în lume autostrăzile nu sunt pentru navetă , nu se face naveta pe autostrăzi. Cine vrea să facă naveta pe autostradă, n-are decât. Sunt vreo patru trenuri într-un sens, vreo patru în alt sens, sunt autobuze, microbuze. Deci, dacă vor să se ducă cu maşina, plătesc taxa. Dacă nu, se duc cu autobuzele, cu trenul. De exemplu, cei care lucrează la Centrala de la Cernavodă, dacă cumva o să mai aibă probleme, eu o să dau publicităţii salariile de la Cernavodă. Zice nenea ministrul.
Nu e minunat ?

Comentarii personale
În primul rând, tovarăşe ministru te-am ruga noi cu toţii, ăştia care mai trebuie să ne şi stresăm ce mâncăm mâine, ce legătură are coada vacii cu ştampila de la primărie ?
Şi ce dacă cei de la Cernavodă au salarii mari ? Tu ştii ce înseamnă să lucrezi în mediu radioactiv ? Dacă mâine explodează centrala aia cine sunt vinovaţii ? Angajaţii de la centrală, desigur. Şi dacă vreunul n-a ajuns la timp la muncă pentru că şi-a uitat portofelul acasă şi nu a avut cu ce să plătească taxa şi deci a făcut un drum retur acasă ?! A ?! Cum e atunci ?!
Şi dacă au salarii mari înseamnă că pot să plătească orice taxă, nu ?! Păi au salarii mari pentru că lucrează într-un mediu riscant ! Şi tu lucrezi într-un mediu riscant dar dacă tu greşeşti nu mori, plăteşte pulimea pentru tine şi gata. Ei dacă greşesc plătim cu toţii, inclusiv tu căci la explozie nucleară, nu prea ne vedem bine niciunul !
Există trenuri ? Ia să vedem, chiar există ?!
Pe ruta Feteşti-Cernavodă Pod sunt exact şase trenuri personale. Hmm... Sunt oare aşa de multe?
Şi-n plus, ia mergi şi matale o dată cu trenul personal şi să vezi cum e !
Să studiezi atât de mult şi să ajungi să lucrezi la un asemenea nivel la o atomocentrală dar să mergi la muncă trei sferturi din drum pe jos şi un sfert cu trenul personal!
Din limuzina matale de serviciu se văd un pic altfel lucrurile. În plus, chiar şi cu personalul şi tot e puţin mai scump decât dacă ai merge cu maşina personală (cel puţin dacă iei bilet întreg).
Mai există alte 5 trenuri rapid, 7 accelerate şi două trenuri Inter-City. Dacă mergi cu unul din astea deja preţul e mai mare decât dus-întors cu maşina personală.
Pe distanţe lungi se rentează să mergi cu trenul dar pe distanţe scurte, îţi spun din proprie experienţă, nu prea !
Dar ce să ştii dumneata, domnule ministru? De acolo din centrul "gândirii", din esenţa oraşului cu 6 sectoare şi metrou, România se vede altfel.
Taxa se pare însă că domnul cu pricina nu vrea s-o scoată căci aduce bani mulţi la buget cu care ar face jumătate din deszăpezire.
Se încasează până la 4 miliarde de lei vechi pe zi, spune domnul ministru. Păi într-o lună deja se fac 120 de miliarde. Aşa... pac-pac.
Pe bune că-mi retrag cuvintele dacă văd vreo îmbunătăţire a VREUNUI DRUM din România în urma acestei taxe şi va ieşi dom' ministru şi va spune: "iată ce bună e taxa de la Cernavodă!".
De ce am eu senzaţia că aşa ceva nu se va întâmpla ?! Păi pentru că trăiesc într-o Românie unde transporturile publice sunt în genere infecte.
Pe mine personal m-ar interesa mai mult trenurile şi mai puţin autostrăzile. Cred că trenurile ar fi şi ceva mai ieftine şi-n plus ar fi şi corecte politic căci sunt "ecologice", nu?
Până atunci fraierii vor continua să plătească şi să-şi facă nervi dar deja m-am obişnuit cu asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails