luni, 10 august 2009

Popii iau tot !

Stimaţi cititori, ne place sau nu, în scurt timp vom izbuti să ne întoarcem în secolul al XIX-lea, înainte de domnia măritului Alexandru Ioan Cuza.
În 1863 Cuza a naţionalizat cea mai mare parte din proprietăţile Bisericii pentru că acestea depăşeau un sfert din suprafaţa ţării.
Pe vremea următorilor conducători şi mai ales pe vremea atât de contestatului Nicolae Ceauşescu, Biserica n-a mai văzut nimic înapoi.
După 1990 s-au gândit nişte unii printre care şi preşedintele PD-L, Traian Băsescu, să repare "o greşeală istorică" şi să retrocedeze proprietăţile confiscate "abuziv" de către Stat în trecut. I-auzi... ce tare !

Prezentarea pe scurt a subiectului

Aşadar, locul unde obişnuia Ceauşescu să se relaxeze aparţine acum popimii.
Nu e minunat ?

Comentarii personale
Stau şi mă întreb când această cabană a aparţinut vreodată Mitropoliei Bucovinei? Am aşa o mare presimţire că niciodată având în vedere că această cabană a fost construită de statul român.
Încetul cu încetul, întreg Nordul Moldovei este literalmente cucerit de către popime şi şleahta de şmecheri cu straie preoţeşti dar cu vaste cunoştinţe într-ale interpretării legilor laice în urma cărora Biserica şi burţile lor vor avea etern de câştigat.
Eu cred că "Nemţişorul" va continua să fie punct de atracţie turistică doar că banii vor intra în conturile Bisericii. Pe mine personal nu m-ar afecta. Însă, dacă-i vorba pe-aşa, de ce mai dă statul bani pentru construcţii de biserici ?
Atâta vreme cât Biserica îşi poate produce singură bani de ce trebuie ca pe sistemul "colac peste pupăză" să mai dea şi statul, pe banii noştri desigur, bani pentru catedrala mântuirii neamului mamii lor de popi hoţi.
Vai, am spus "popi hoţi". Mă scuzaţi, acesta este un oximoron în mare parte.
O altă întrebare ce-mi vine sinecvanon în minte este: Ce fac cu atâtea locaţii ?!
Bun, de pe urma cabanei se pot scoate bani. Dar cu sediul Direcţiei Silvice ?!
Mai mult decât atât, ce fac cu atâta pădure ?! Un răspuns ar fi că o vând şi fac afaceri cu lemn. Dar poate exagerez eu. Şi dacă exagerez eu înseamnă că nu o vând. Şi dacă nu o vând atunci ce fac cu ea ?!
E nevoie de atâta pădure ca loc de tihnă şi rugăciune întru iertarea păcatelor lumii?! Puţin mai serioşi nu putem fi ?!
Eu înţeleg că Biserica încă tânjeşte după puterea şi influenţa pe care o avea în trecut dar chiar aşa se închide ochii la o nouă domnie de fundamentalism creştin?!

Există nenumărate clădiri superbe care au fost retrocedate pentru că s-a găsit nepotul rezultat prin masturbare al originalului proprietar dar chiar şi monumente ale naturii (păduri) să fi avut proprietar original? Şi încă ce propritar! Biserica ?!
Şi-acum, statul ca să recupereze investiţia de 40 de ani în acea zonă trebuie să dea Biserica în judecată, nu? Adică iar un şir interminabil de procese, nu? Şi ce te faci dacă dai peste-un judecător cretin, pardon, creştin ?! A?!
Vai, câtă nesimţire, să dai instituţia Domnului în judecată !

Treziţi-vă fraţi români ! Mizând pe credinţa voastră oarbă popii vă vor lua tot !
O fi ea soluţia prin credinţă dar dacă şleahta asta de bărboşi care jefuiesc statul ca la drumul mare au ceva cu cele sfinte atunci înseamnă că e ceva în neregulă cu întreg poporul Român !

4 comentarii:

 1. Buna, nu vrei sa treci pe domeiu propriu? Mai exact pe domeniu .info + gazduire COMPLET GRATUIT. Pentru mai multe detalii intra AICI

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut!
  Vrei sa facem schimb de link-uri? Daca esti de acord atunci lasa-mi un comment ca sa stiu cum sa te trec in blogroll. Pe mine trece-ma Achilianu
  Sanatate..

  RăspundețiȘtergere
 3. vezi si hotelul din Durau, Neamt

  RăspundețiȘtergere
 4. Mda... s.c. BOR s.r.l (dupa cum inspirat ai spus la un moment dat) nu face altceva decat sa amusine dupa parale. Si inca multe.
  Ai subliniat intr-un articol pe care l-am citit mai devreme ca activitatea bor intru ajutarea celor aflati in nevoie, dupa model biblic e aproape inexistenta. Spun "aproape" pentru ca la nivelul grandios al ilustrei noastre biserici ortodoxe, cele cateva asezaminte utile societatii sunt vax. Asta e de fapt marea mea problema cu aceasta institutie destinata afacerilor. Camine pentru batrani, cantine pentru saraci, adaposturi pentru oamenii strazii ori pentru femeile abuzate nu sunt in stare sa faca, mutu-le muma-m mur! Dar afaceri stiu sa faca. Afaceri si cum sa manance rahat!La fiecare hram de sfant isi umplu buzunarele din impozitele pe prostie dartot de la stat cer bani. Si infectii astia de la pdl nu stiu cum sa le dea mai mult din bugetul nostru pururea insuficient pentru orice ar reprezenta o utilitate pentru cetateni.
  Mi-e sila....

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails