miercuri, 12 august 2009

Ungaria - România - mai greu cu noi

Nu ştiu dacă ştiţi dar diseară, începând cu ora 21:00, echipa naţională de fotbal a României va disputa un meci "amical" cu reprezentativa similară a vecinilor din câmpia Panoniei, Ungaria.
Despre cât de amical ar fi acest meci mă abţin să detaliez însă merită să menţionez totalitarismul românesc!
Vreo 35 de oameni, cetăţeni cu drepturi depline ai României şi ai imperiului neocomunist european, UE, au pus mână de la mână în plină recesiune şi s-au finanţat pentru a face deplasarea la Budapesta spre a vedea pe viu meciul pe care românii îl vor disputa pe stadionul "Ferenc Puskas" (Ferenţ Puşcaş, cred că se pronunţă).
Ce face Jandarmeria Română? Dă telefon la firma de transport şi le "recomandă" acestora să nu le mai dea autocarul românilor. Ce face firma de transport? Se supune!
„Am închiriat un autocar din Arad pentru 33 de persoane. Am dat 25 de milioane de lei vechi. Cu două ore înainte să plecăm am fost anunţaţi că firma de transport nu ne mai poate pune la dispoziţie autocarul. Cei de al firma de transport au motivat că au fost sunaţi la rândul lor de un reprezentant al Jandarmeriei, care le-a transmis să nu ne mai pună la dispoziţie autocarul pentru că suporterii ar putea crea probleme. Consider că ni s-au încălcat drepturile atât din partea firmei de transport cât şi a Jandarmeriei, mai mult credem că am fost sabotaţi. Până la urmă am rezolvat să ne deplasăm cu un alt mijloc de la o altă firmă. Noi mergem acolo să-l comemorăm cum se cuvine pe handbalistul Marian Cozma şi să susţinem Naţionala”, a spus Vlad Popescu, liderul Peluzei Nord Timişoara. Se arată în sursa citată.
Nu e minunat ?
Nu-i destul că în România suporterii sunt trataţi la un loc cu huliganii în cel mai totalitar mod cu putinţă pe toate stadioanele din România, acum, mai nou, nu-i lasă nici la deplasările internaţionale să plece să susţină echipa !
Cum să boicotezi deplasarea unor suporteri la un meci de fotbal al echipei naţionale ?! Şi cu dreptul la liberă circulaţie cum rămâne ?!
Rămâne cum am stabilit adică NU. De ce nu? Pentru că vă aflaţi în statul poliţienesc jandarmeresc totalitar România ! De-aia!
Sper din tot sufletul la un rezultat pozitiv al naţionalei României, măcar aşa poate uităm că poliţia calcă în picioare prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la liberă circulaţie.
Bilanţul nostru pe tărâm maghiar şi în general în disputele cu naţionala Ungariei este extrem de subţire, asta şi pentru că între anii '40 şi '80 Ungaria reprezenta o veritabilă forţă în fotbalul mondial, ratând de două ori titlul mondial şi eliminându-ne şi pe noi în 1972 în barajul pentru campionatul European (1-1 la Budapesta, 2-2 pe "23 august" şi 1-2 la Belgrad).
Cea mai severă înfrângere din istoria naţionalei României a venit tot pe tărâm maghiar, un usturător 0-9.
În 1946 ungurii ne-au mai mătrăşit o dată cu un 7-2.
Singura victorie a naţionalei României în Ungaria a fost în 2001 când naţionala condusă din teren de Gică Popescu învingea cu 2-0.

Hai România !

Un comentariu:

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails