sâmbătă, 3 octombrie 2009

Totul "mere" cu spatele

Bine v-am regăsit cei care încă mai intraţi pe-aici!
De-aici din Cluj, cu cursuri la două facultăţi, se aude mai greu că a căzut guvernul.
Ei bine, astă-noapte târziu am auzit şi eu că România este din nou, în mod oficial, fără guvern. În fine... am înţeles că va guverna PD-L-ul singur până la alegeri şi după aia, în funcţie de cum o bate vântul vor guverna unii sau alţii.
Ţara arde şi baba se piaptănă. Sistemul bugetar se blochează dar sus se schimbă guvernul, se numesc prefecţi, se comemorează căderea cortinei de fier, se dau pomeni în bani bătrânilor, etc. etc.
N-avem după ce bea apă dar avem guvern nou, ce PeLicanul Mariei, nu?
Mi-a scris cineva un Scurt Mesaj Scris (SMS) pe telefon atenţionându-mă că nu am mai scris aici şi, mai ales, că nu am scris impresii ample după primele zile de studenţie.
Deocamdată nu pot face asta întrucât al meu calculator este departe de mine, drept pentru care aşa ceva nu pot face fără condiţii decente de gândire.
Nu e prea plăcut să scrii de pe calculatorul altuia ştiind că în curând trebuie să "eliberezi ringul".
Oricum, ce pot aprecia este faptul că spre deosebire de Bucureşti, aici, în Haşdeu, Cluj Napoca, numărul de camere de luat "vederea" este mult mai mic.
Totuşi, pot să remarc faptul că Internetul este restricţionat. Eeeh... vom vedea noi cât de restricţionat este.
S-ar părea că luni va fi grevă şi în mediul universitar că doar şi profesorii universitari sunt bugetari, nu?
Şi, dacă eu sunt la taxă (la Litere), nu ar trebui ca acolo să nu fie grevă ?! La urma urmei eu plătesc şi pentru ziua aia! Zic eu... dar cine să m-audă?
Sindicaliştii profesorimii mai guşaţi decât însuşi cei pe care-i critică ?! Cine să mă audă ? Foştii lideri de sindicat care acum sunt parlamentari şi o viaţă întreagă au trăit pe bani publici ?!
N-are cine să m-audă.
Aici, în Republica Socialistă Trepanat-Europeană România totul e în funcţie de cum vor EI, şmecherii, guşaţii şi nu în funcţie de cum vrem noi, pulimea.
Şi totuşi, să mă bucur de ziua însorită din Cluj şi să merg să iau mai multe guri de aer.
Ar trebui să mă bucur şi de "uichend", nu? Hmm...

Profesorii fac grevă dar odraslele lor nu plătesc taxe de înscriere la facultate, nu plătesc camere de cămin şi au oricum locul rezervat !
Viteza de lucru este pe două viteze: extrem de încet şi deloc!
Prin urmare, nu este greşit să spun că aproape totul chiar merge cu spatele.

Las' c-o să fie bine că alegem din nou preşedintele ! (cred că au venit de la toate partidele prin cămin să strângă semnături pentru X sau Y... pfff !)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails