joi, 10 decembrie 2009

Hvem er Obama? Hvorfor han? Fy fæn !

După cum poate ştiţi, în această perioadă, în capitala Regatului Norvegiei au loc ceremoniile de deceranre a premiilor Nobel.
Se pare că premul Nobel pentru Pace va fi primit de către nimeni altul decât marele, întunecatul(la propriu) şi pacifistul suprem Barack Obama.
Traducerea titlului este "Cine e Obama? De ce el? La naiba!".
Să le luăm pe rând.

1. Cine este Obama?

Ei bine, nenea ăsta e un nene care a scris istorie în Lada de Gunoi a Europei, pardon, mă scuzaţi, Statele Unite ale Americii reuşind să devină primul negru care ajunge preşedinte, fiind al 44-lea preşedinte pe care această ţară îl are în lunga sa istorie ca stat de mai puţin de 300 de ani.
Barack Obama nici măcar nu este născut pe tărâm american provenind dintr-o familie plină de încârligări genetice cu toate naţiile şi rasele de pe suprafaţa planetei Pământ. Cu riscul de a exagera puţin, Barack Obama este aproape un experiment genetic fiind conceput pe tărâm american între o asiatică şi un Nigerian şi mai apoi este născut în Kenya.
Minunat, nu?
Domnia sa a fost ales, se pare, preşedinte al Statelor Unite după un lung şir de dezbateri şi confruntări (ceva mai complex decât la noi întrucât sistemul de vot este muuult mai ciudat la ei).

2. De ce el?

Personal nu-mi pot răspunde la această întrebare, motivaţia dată de fundaţia Nobel fiind "pentru eforturile extraordinare de a întări diplomaţia internaţională şi cooperarea între popoare".
Pentru "de ce nu el?" sunt un triliard de răspunsuri însă pentru "de ce el", motivaţia dată de fundaţia Nobel mi se pare cel puţin penibilă şi cam... subţire.
Recent, administraţia Obama a mai trimis puţină carne de tun în Afganistan, exprimată în vreo 4000 de soldaţi. Într-adevăr, merită premiul Nobel pentru PACE pentru chestia asta, nu?
A discutat cu preşedintele Chinei despre drepturile omului, de parcă nu toată lumea a discutat asta cu dânsul. Şi, spre deosebire de alţii, el nu a fost înjurat de preşedintele Chinei ci i-a zis aşa... cu sictir teribil... "o să facem şi asta în China joi după Miercurea Ciuc, începând cu vineri de la 3:00 la 2:00" şi... aplauze.
Asta se numeşte efort extraordinar de întărire a cooperării între popoare?!?!?!

3. La naiba!

La naiba pentru că Nicolae Teslea (cunoscut publicului larg ca Nikola Tesla), unul dintre cele mai mari genii pe care rasa umana le-a avut, a murit sărac şi nici nu a primit premiul Nobel.
La naiba pentru că şi Mihail Gorbaciov a primit acest premiu din motive pe care nu izbutim încă a le cunoaşte.
La naiba pentru că şi Dalai Lama a primit premiul Nobel pentru pace deşi a adus de mai multe ori dezbinare decât unire!
La naiba pentru că nişte români au inventat motorul cu apă, invenţie mai mult decât pacifistă (ar încheia bătălia pentru petrol) şi totuşi nimeni nu vrea să audă asta!
La naiba pentru că Premiul Nobel a ajuns să fie praf în ochi şi instrument politic şi nici pe departe o modalitate de recunoaştere a unor merite pentru oameni care şi-au adus cu adevărat contribuţia la progresul omenirii.

Fy fæn !

4 comentarii:

 1. E pacat sa vezi ca geniile nu sunt pretuite in perioada in care "activeaza" daca ma pot exprima asa.De obicei li se acorda premii dupa ce au murit si nu e drept,iar referitor la "Obambi",se vede ca e ambitios.Probabil functia de profesor de drept sau de senator nu i-a convenit.

  RăspundețiȘtergere
 2. ai vazut ca ai gasit motivul, doar ca l-ai incadrat gresit, la intrebarea DE CE? raspunsul il gasesti in ultimul paragraf din sectiunea La naiba!

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte interesant subiectul postat de tine. M-am uitat pe blogul tau si imi place ce am vazut.Cu siguranta am sa il mai vizitez.
  O zi buna!

  RăspundețiȘtergere
 4. La sectiunea fy faen l-as adauga si pe Nicolae Paulescu, care nu a luat premiul desi a descoperit insulina. Tot aici i-as adauga si pe matematicienii care nu iau niciodata premiul Nobel zice-se din cauza nevestei, pe care nea' Alfred a surprins-o in pat cu un matematician.

  Cine sunt Orack Banana, Gol-baciov sau Da-mi-ai Lama? As zice tot pe limba lui Nobel: kukhoder. Da' nu-i asa ca-s smecheri si au premiu cu coronita? Par'ca se dau si bani la el si nu putini si mai ales nu degeaba.

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails