vineri, 4 decembrie 2009

Sfâr... shit de bălăcăreală

Am auzit că azi se termină bălăcăreala, pardon, campania electorală şi, prin urmare, de mâine nu mai am voie să zic nimic legat de acest subiect, până după alegeri.
Totuşi, având în vedere că aici nu e nici televiziune şi nici ziar cu acreditare ci doar blogul unui cetăţean oarecare, cred că puteam să scriu şi mâine dar... hai să fim totuşi în legalitate. (ce urât sună asta!)
Probabil că ştiţi (a avut grijă presa să facă un mare rahat din asta), în cur... sul zilei de ieri a avut loc marea confruntare electorală între Băs...escu şi Mircea Geoană.
Cine sunt aceşti domni? Sunt nişte neni de candidează la postul de preşedinte al României. Aşa, şi?
Şi... nimic. Bravo lor, mult succes şi... voi merge să votez pe vreunul din ei duminică 6 decembrie.
Ei... de-ar fi atât de simplu aş fi probabil şi eu mai fericit sau măcar mai puţin nervos.
Mi-e scârbă până la vomă şi chiar dincolo de ea; îmi vine să-i bat de să-i ascult cu urechea cât e Rusia de mare şi înapoi pe simpatizanţii activi ai ambilor candidaţi (ca să fiu subiectiv, plus puţin de Kazahstan pe cei ai lui Băsescu) şi îmi vine să mă mut din România până după alegeri pentru ca mai apoi să revin în ţară în funcţie de rezultat.
Şi v-o spun la modul cel mai serios! De ce?
Pentru că mi s-a cam acrit să mă întrebe toată lumea cu cine votez şi de ce. Aspectul cu secretul votului pare să se fi suspendat şi România pare să fie clar scindată în două în viziunea unor cretinoizi ahtiaţi politic şi conceptele de "nu-mi place de ăla, îl votez pe celălalt" sau de "nu-mi pasă" par să fie inadmisibile pentru a putea închide subiectul.
Vă vine să credeţi că un prieten m-a sunat astăzi din colţul României să mă întrebe cu cine votez şi că el îl votează pe Băs... escu?
De ce oare credea el că de la o distanţă apreciabilă în kilometri faţă de el simţeam eu nevoia să ştiu cu cine votează el?!
Ba că a fost Geoană în Rusia (de parcă ar fi interzis să mergi în Rusia), ba că a Băselu' a pocnit un copil (lucru de altfel recunoscut de toată lumea mai puţin de trepanaţii care postează filmuleţe pe "iutub"), ba că Geoană a fost la Vântu acasă(de parcă e interzisă vizita, dar ce PeLicanul Mariei, e stare de urgenţă deretată cumva?), ba că Băselu' o tot aruncă în faţă pe doamna Udrea (de parcă mi se bârlăre mie prea mult de madam' Udrea, cea care se dă propria admiratoare pe la radio).
De ce oare nu vor să priceapă unii oameni că poate alţii doar merg la vot şi atât. Fără să simtă nevoia să facă un imens tam-tam pe chestia asta?!
Am fost întrebat de cel puţin 10 ori din fiecare din următoarele variante: "Cu cine votezi? Sper că nu cu comunistul ăla de Geoană." sau "Cu cine votezi? Sper că nu cu marinelul.".
Dar de ce pasă tuturor cine cu cine votează? Toată lumea se simte brusc INSOMAR sau ce?! Căci să mă troznească ce divinitate vreţi voi (dacă există) că nu pot să pricep aist' fenomen nici dacă ale mele testicole ar fi puse la bătaie în acest sens!
Cel mai greu de înţeles pentru mine a fost atunci când în jurul orei 6 dimineaţa, după o noapte lungă pentru mine, a trebuit să port o conversaţie pe această temă cu un copil de 15 ani, dependent de jocuri(şi aproape lipsit de viaţă socială) şi, mai ales, fără drept de vot!
Cum poate şti el la 15 ani cum stau lucrurile prin patria noastră dragă când el nu iese din casă decât uneori şi-atunci până la şcoală şi înapoi şi, eventual, până la chioşcul din colţ după cafea, ţigări, bere sau ce băsescu crucificat mai cumpără el?!?!?!
Ceea ce observ eu, după ce am studiat cu atenţie materialele din campania din 2004, în urma căreia Adrian Năstase a pierdut alegerile, este că în prezent tineretul profund băsescian nu mai provine într-o aşa de mare măsură din pătura tinerilor cu loc de muncă, facultate absolvită, buni vorbitori (şi mai ales scriitori) în limba română ci, dimpotrivă.
Cei mai înverşunaţi sunt elevii proaspăt aduşi de trecerea timpului pe lângă urne, studenţi cu facultatea ratată, agramaţi plecaţi la spălat cururi lăsate în jos prin ţările Europei şi, desigur, iubiţii noştri manelişti.
Am citit cel puţin 1000 de mesaje de propagandă pro-băsesciene pe Internet şi am remarcat doar vreo 15, maxim 20 care să conţină maxim o greşeală (şi aia de scriere, deget alunecat pe tastatură, etc.). În rest... numai cretinităţi mai mari chiar şi decât sistemul solar însuşi!
"Sal votam pe d-l Basescu ca asha macar v-a continua s-a lupte cu hotii astia de neau jefuit tzara de 20 de ani incoa. Huuuooo comunishtii!" - Acesta este doar unul din sutele de mesaje pe care am apucat eu să le văd pe diferite forumuri. Sunt ferm convins că mai există şi altele.
Mie nu mi-a plăcut de Traian Băsescu niciodată dar, asta-i părerea mea. Şi totuşi, dacă tot consideri că e aşa de frumos băselu', nu ai putea să-ţi expui punctul de vedere într-un mod corect gramatical? Mă gândesc şi eu... o fi chiar aşa de greu?
Ceea ce nu înţeleg este următorul aspect: Campania lui Mircea Geoană s-a axat în proporţie de 90% pe ceea ce propune el ca preşedinte (premier Klaus Johanis, direcţie social-democrată, etc. etc.) şi 10% pe promisiuni mai mult, sau mai puţin realizabile.
Pe de altă parte, campania portocalie s-a axat în mod exclusiv pe "anti-PSD-ism". Bine, stimabililor pupinbăseşti şi portocalii până-n ocniţa întunericului, am priceput. PSD-ul e de mare porc şi Geoană cu ai săi ne vor vinde pe toţi la ruşi şi... vai ce rău are să ne fie dacă Geoană iese preşedinte. Buuun... aşa o fi că prea-i ziceţi cu foc. Pe de altă parte, n-aţi putea încerca să ziceţi de ce voi, ăştia cu portocaliu inclusiv pe papucii de casă pe care-i daţi ca mită electorală, nu sunteţi de porc şi că voi sunteţi soluţia pentru această frumoasă ţară ajunsă într-un câcău financiar de nemaivăzut?
Lauda cu "măreţele" realizări din timpul mandatului lui Băs... escu gen alipirea de bună voie la Imperiul Socialist Neocomonist Totalitar-Trepanat European, pardon, mă scuzaţi, aderarea la Uniunea Europeană sau ratificarea constituţiei Statelor Unite ale Europei, consfinţind statutul de "judeţul România", pardon, a Tratatului de la Lisabona, nu prea ţin, cel puţin în ceea ce ne priveşte pe noi ăştia de nu credem în sloganuri de tipul "o Românie europeană" şi alte gargare cu sloboz de tipul acesta.
Recent am întâlnit un student la Facultatea de Labă Tristă în Pantaloni şi Felaţii Internaţionale care încerca el să mă convingă că numai prin Băsescu şi ai săi România poate să izbutească. Sperând că măcar ştie să deschidă gura, am intrebat şi eu, ca tot omul "de ce?". Ştiţi ce s-a întâmplat? A început să-mi spună câte chestii naşpa a făcut Geoană şi PSD-ul.
Vă spun sincer că uite numai ca să închid gura acestor inculţi, semi-docţi, îndoctrinaţi, pupincurişti şi, într-un final, retardaţi mintal, voi vota cu Mircea Geaonă numai ca să nu le mai aud gurile.
La final, vă las în compania unor mesaje, în special probăsesciene, dar şi pro-Geoană, preluate de pe mai multe forumuri, ca să înţelegeţi de ce am aşa mare boală pe susţinătorii înfocaţi. (Ah, aşa, ca fapt divers, la o facultate în Cluj li s-a sugerat studenţilor să voteze cu Traian Băsescu!)

Iată ce spune un nene ce se semnează ION:

VOTATI BASESCU CA GEOANA ESTE CERNOBALUL ROMANESC.ACEST PROSTANAC AL POLITICII ROMANESTI.ASEARA LA CONFRUNTAREA CU BASESCU ,PROSTANACUL VORBEA DE PARCA ERA AMBASADORUL UCRAINEI SI AL RUSIEI LA BUCURESTI.ACEASTA CATASTROFA PSD-ISTA APARA INTERESELE UCRAINEI SI A RUSIEI NU A ROMANIEI.ACEST PUI DE SECURIST

CU EDUCATIE DE TIP BOLSEVIC-O RASARITEANA NU ARE CE MAI CAUTA IN POLITICA ROMANEASCA .SA SE DUCA LA RASARIT CA DE ACOLO CERE CONSULTATII.ASA CA DOMNULE PRIMAR DE HUSI NUI MAI INDEMNATI PE ALEGATORI SA VOTEZE ACEST PAMPALAU CA SA NU VA PIERDETI SI DUMNEAVOASTRA ELECTORATUL.EU NU ASI RECOMANDA NICI LA DUSMANUL MEU SA VOTEZE ACEST IDIOT.SA VAZUT ASEARA CAT MINTE SI CAT DE PENIBIL SI NEPREGATIT ESTE. - De ce era nevoie de caps lock ? E nevoie să-i reamintesc unde a făcut Geoană studiile? Măcar dacă le făcuse la Moscova dar aşa...

Un alt cretin se semnează "pcr" şi zice el aşa: da....pai s-a vazut aseara ce 'viziune limpede' are Geoana. Base l-a facut praf; faza cu politica externa si diplomatia a fost cea mai tare!! Geoana habar n-are...ca sa nu mai spun de gafa imensa cu 'mosneagul' - adica pentru el sunt si romani, oameni simpli, care au mai putina importanta!!!. Cat despre Johannis, cred ca nici nu stia despre ce naiba vorbeste Geoana!! Era cazut drept din luna!!! - Respect pentru că măcar nu sunt greşeli multe de scriere! Totuşi, pe de altă parte, să spui că Geoană nu are experienţă în politică externă înseamnă că al tău creier ţi se scurge lent dar sigur prin cur!

gearo2004 zice el aşa frumos: Lingaii lui Geoana ar fi bine sa plecati dar sa ii luati si pe mafiotii de vantu,voiculescu,patriciu ,iliescu cu voi!!!! - Cu tot respectul, candidează Geoană, nu Iliescu!

lacika92 zice cam aşa: Basescu e mai bun de 1000 ca comunistul de geoana - detaliile profilului arată că autorul acestui comentariu chiar este născut în 1992. Cumva asta nu o/îl face să fie fără drept de vot? Nu mă surprinde căci copii de 16 ani au fost puşi să strige "jos comunismul" în condiţiile în care nici măcar să studieze profund la şcoală despre asta nu au apucat, dară-mi-te să fi trăit.

griecko84 zice că Habar nu aveti cati idioti lipsiti de personalitate au impresia ca realitatea consta in ce bese Voiculescu prin gura lui Badea, Gadea, Stan, SRS, Firea etc..... - Este cam singurul mesaj pe care l-am putut găsi care să nu aibă nicio greşeală din punct de vedere al limbii.

Aş putea continua la nesfârşit cu mesaje stupide postate de susţinătorii "catindaţilor" la aceste alegeri.
Ceea ce nu vrea lumea să priceapă este că preşedintele nu are(de fapt, nu ar trebui să aibă) atribuţii executive. Preşedintele nu trebuie să facă efectiv prea multe. El trebuie să dea din gură şi cam atât.
În momentul în care calci în picioare democraţia şi tot ce-nseamnă Constituţia (adică legea fundamentală a statului!) aşa cum Băsescu a făcut în ultimii 5 ani, devii de porc târâit prin parcarea de vidanje.

Vă salut cu respect şi, indiferent cu cine veţi vota, vă sfătuiesc să vă exprimaţi opţiunea prin vot şi-atât! Evitaţi comentariile pe toate forumurile ziarelor!

P.S. Pe site-ul antena3.ro era un articol ce privea un român care luase premiul Nobel. Super tare, nu? Da, foarte tare numai că în secţiunea comentarii tot despre Băs... escu şi Geoană era vorba. Groaznic!

Un comentariu:

 1. In aceasta tara trebuie sa fii lobtomizat ca sa sustii in mod fanatic un om politic. ORICE om politic... Asta e clar.
  Ca sa fiu sincer, il urasc din ficati pe basescu. Atat de rau incat l-as toca marunt, ca in bucataria turceasca. Si stii de ce? Pentru ca, in naivitatea mea de copil inocent ce eram, chiar credeam ca un om care se imbraca cu (nasoala cacofonie) responsabilitatea functiei sale va incerca sa isi reprezinte cat mai bine tara. Da' de unde. Odata scapat de teroarea unei eventuale presedintii nastasiene, in mai putin de un an mi s-a demonstrat cat de idiot am fost sa CRED in marinar. Nu e vorba, l-as fi votat oricum, dar macar il tratam ca pe un rau necesar. E o regula de baza in aceasta tara ca peste tot in lume ca, odata ajuns la putere, orice partid sa se transforme in caracatita, sa se mafioteasca si sa abuzeze de puterea pe care poporul cretin le-a dat-o ca un tampit. tot ce poate face natiunea e sa ii ruleze la putere ca sa nu prinda radacini prea adanci... Perioada de opozitie ii mai sleieste de putere pe baronii locali...
  Insa dupa toate marlaniile alea de le facuse in primul an, m-am simtit tradat, inselat, prostit. Si atunci s-a trezit in mine ura, dar si revolta ca oamenii mai puteau fi inca pro-basisti. Oare nu aveau ochi? Oare nu vedeau cat de jenant se comporta intaiul om in stat?! Cand a fost cu suspendarea am ramas socat cati sustinatori avea printre colegii mei de facultate. Uluitor! O tara de cretini!
  Stii vorba aia: Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me. Si totusi mi-e rusine de mine ca am putut crede in jegul asta care ne reprezinta atat de jalnic peste hotare. Imi sangera inima cand il vedeam pe Sarco dandu-i ignore pe fata baselului... Oare la fel i se intampla si lui Constantinescu ori Iliescu? Am dubii...
  In fine, destul cu destainuirile, ca oricum sunt irelevante... Spor!

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails