luni, 8 februarie 2010

Nu suntem deloc proşti dar ne place aşa

Ne place să ne complacem în mediocritate şi prostie. Şi totuşi, cel mai bun matematician al momentului din întreaga lume este român!

Daniel Breaz, profesor doctor în matematica la 35 de ani, a fost declarat cel mai bun cercetător din lume al anului 2009 în teoria geometrică a funcţiilor.

2010/02/06//250430-matematica.jpg
El a fost selectat dintre aproximativ 4.500 de matematicieni din lume. Institutul de Cercetare pentru Ştiinţe Matematice din cadrul Universităţii Kyoto l-a invitat în Japonia pentru a-i decerna premiul pe data de 21 mai la Osaka.

Daniel Breaz este profesor universitar la Catedra de Matematică a Universităţii "1 Decembrie 1918 Alba Iulia" de mai bine de zece ani, timp în care a scris 10 cărţi de specialitate, şi a participat la peste 50 de conferinţe naţionale şi internaţionale de profil. Doctorul în matematică este pasionat de fotbal, de pescuitul sportiv şi este implicat activ şi în politică.

El deţine la ora actuală funcţia de preşedinte executiv al PSD Alba, este consilier local, iar anul trecut a candidat din partea partidului său pentru un post de europarlamentar.

Se arată în sursa citată.
Iată că totuşi există oameni de valoare chiar şi în PSD, aşa-numitul Partid Comunist, numit aşa de către lingăii băsescieni.
O fi existând aşa ceva şi prin partidul prezidenţial? Că de Elene mi s-a cam acrit.
Păcat că sursa citată preferă să-mi pună pe prima pagină un italian care a gătit capul unui duşman de-al său iar antena3.ro care a preluat la rându-i ştirea are pe prima pagină o delcaraţie a unui ziar "berlusconian" cum că o crăpătură a primit nu-ştiu-câţi bani că să-l discrediteze pe măria sa tovarăşu' premier.
Cel mai bun matematician din lume este român şi mie-mi dă pe prima pagină carnavalul de la Veneţia, Berlusconi şi italieni care gătesc capete umane?!
Ceva e putred în presa noastră.
Sincere felicitări domnului Profesor(da, cu majusculă că merită) şi mă gândesc aşa că în loc de Elena Băsescu poate era mai breaz domnul Daniel Breaz, nu?

5 comentarii:

 1. Buna ziua,

  Va intereseaza un schimb de link-uri ?
  Pentru un link inspre http://www.jocurik.com eu voi adauga link-ul dvs. pe http://cattasblog.blogspot.com si pe http://www.jocurik.com/parteneri.php - pagina partenerilor site-ului meu .

  Date link :
  =>Titlu site : jocuri pentru copii
  =>Descriere : jocuri pentru copii
  =>Link : http://www.jocurik.com

  sau

  Jocuri pentru copii

  Confirmati raspunsul ( pozitiv sau negativ ) la adresa de mail cattasblog@yahoo.com
  Imi cer scuze pt. deranj !

  O zi buna,
  Catalin !

  RăspundețiȘtergere
 2. corect :) chiar ai dreptate ... uite ca mai sunt in Romanica si oamneni de valoare :-<

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu vom şti niciodată să ne promovăm şi să apreciem valorile.
  dacă putem să le săpăm o groapă cât mai adâncă...

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu stiu cine e tipu' asta, dar sunt convins ca e o chifla. M-am uitat in lista lui de articole de pe CV-ul personal, si n-am vazut nici o revista serioasa. Cele mai multe articole le are publicate in revista universitatii din care face parte (care oricum e fara valoare). In rest, tot felul de reviste de mana a 2-a si a 3-a (care nu-s cotate ISI). Avem matematicieni de valoare (dintre cei mai tineri, aproape toti plecati din tara), dar in mod sigur Daniel Breaz nu se numara printre ei. Imi pare rau, dar ai luat teapa cu articolul din CanCan!

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails