duminică, 9 mai 2010

E groasă rău!

Sau... "Apocalipsa după Vâlsan".
Încă oscilez între cele două titluri dar ideea e aceiaşi: E groasă rău şi ne paşte foamea în adevăratul sens al cuvântului!
În ultima vreme nu am mai scris că am avut şi un parţial pe cap pentru care trebuia să studiez chiar dacă mai nou nu prea mai am unde munci şi la care trebuia să iau o notă mare pentru că "aşa e bine" chiar dacă masa de dinainte de examen a fost mai puţin consistentă decât acum două luni şi chiar dacă a trebuit să suport o mustrare pentru că am supărat-o pe "doamna femeie de servici" sau trebuie să evit poliţia ca să poată să stea prietena mea la mine de parcă aş comite multiplu omor calificat nu alta.
Dar să trecem peste frustrările mele şi să intrăm în pâine.
În primul rând să vorbim puţin despre doamna Anca Boagiu. Nu ştiţi cine e Anca Boagiu? Nici eu nu ştiu prea bine dar această doamnă de 42 de ani ne spune nouă că de fapt noi o ducem din ce în ce mai bine şi că tot noi suntem vinovaţi că n-o ducem şi mai bine.
Românii puteau să o ducă mult mai rău. Sper ca în perioada imediat următoare să se simtă că o duc mai bine. De fapt, se şi simte că o duc mai bine. Motive de nemulţumire sunt şi vor mai fi în continuare. Acum totul depinde la ce ne raportăm. Trebuie să se înţeleagă că bugetele naţionale nu sunt un sac fără fund. Există un plan de redresare economică care trebuie respectat zice oţetul, pardon, această stimabilă doamnă senator al Partidului Prezidenţial Unic şi Absolut, PD-L.
Ia zi-mi trăi-ţi-ar familia ta de senatoare de Constanţa unde PeLicanul Mariei o ducem noi mai bine? În judeţele din extremul este al ţării (Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi) deja infracţionalitatea de stradă (datul în cap de foame) s-a triplat în trei săptămâni şi nu pare deloc să se potolească şi, mai rău, fenomenul se extinde, încet dar sigur!
Aşa ţi se pare ţie că o ducem mai bine?!
Când spuneam c-o să ajungem mai rău ca'n foametea din anii '30 s-a spus că Vâlsan e tâmpit şi că nu mai judecă normal. Bine, bine că judecă doamna Boagiu normal şi noi suntem cretini şi de fapt nouă ni se pare că murim de foame şi că nu e deloc aşa.
Ce să zic, cu burta plină e mai uşor de vorbit întotdeauna.
Iată că la finalul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional (de la care ne-am împrumutat nejustificat şi ne-am îndatorat pe 3 generaţii) domnul Băsescu ne spune că subvenţiile în agricultură se vor reduce masiv.
Am auzit sau mi s-a povestit despre dobitoci îndoctrinaţi "ieuropean" pe-aici pe la Cluj care trăiesc pe altă planetă probabil şi nu în această lume care spuneau că agricultura nu mai este o prioritate şi că trebuie să ne îndreptăm către un stat modern şi industrializat. Hai să muriţi voi?! Orice stat modern trebuie să mănânce crăpa-v-ar ficaţii de genii neînţelese!
Japonezii se screm la maximum să facă o brumă de agricultură pe pietrele lor şi la noi 30% din suprafaţa agricolă rămâne nelucrată. Şi noi ce facem? Reducem şi mai mult subvenţiile în agricultură! Bravos naţiune!
Şi pentru ca apocalipsa să nu fie doar aşa de caterincă şi superficială şi pentru ca eu să fiu paranoic şi să "nu judec normal", mai aflăm şi că salariile se reduc cu 25% iar pensiile cu 15%!
Vă mulţumesc stimabilă conducere, să trăiţi voi bine!
Când scriam aici despre ce câcău ne aşteaptă mi s-a spus că sunt un nesimţit. Acu oare ce mai spuneţi stimaţi înflăcăraţi băsescieni?!
Desigur, aceste măsuri stupide şi luate pentru că brusc observă că le cam fuge pământul de sub picioare, au şi repercursiuni astfel că, ceea ce povesteam eu în urmă cu luni se adevereşte şi ce se întâmplă în Grecia (despre care nu s-a vorbit prea mult la televizor pentru că UE a ţinut incidentele sub preş - aşa cum se procedează în orice sistem totalitar) se va întâmpla şi la noi.
Se va muri de foame şi cum iarna nu-i ca vara, se va muri şi de frig pentru că nu vor exista modalităţi de plată a căldurii pe timp de iarnă. E groasă şi nu ştiu de ce am senzaţia că nimeni nu vede sau cei care văd sunt atât de miserupişti încât chiar cred că pe ei nu-i va atinge.
Şi, desigur, în vreme ce românii suferă de sărăcie cruntă, parlamentul condus de PD-L şi UDMR obţine predarea istoriei şi geografiei în limba maghiară. Aici am să citez un maghiar pe care-l cunosc: "Mă doare-n cur! Ei să vadă de foame şi de cei ce i-au votat. Mă ajută cu ceva că-mi preadă istoria pe ungureşte? Poa' să mi-o predea şi pe japoneză că dacă nu am ce mânca azi, ce grijă mă frământă pe mine ce făcea Attilla sau Burebista acum 2000 de ani?!". E suficient de elocvent, nu comentez suplimentar.
Şi staţi aşa, că asta nu e tot.
Ca să fim siguri că vom fi terminaţi de tot ca naţie şi ca indivizi, se vorbeşte din ce în ce mai serios, ba încă în termeni că "v-am amânat deja o dată" de introducerea apometrelor la fântânile de la ţară.
Atâtea mii de ani ţăranii au folosit apa aia nestingheriţi şi nu a fost nicio problemă. Acum brusc ea trebuie contorizată. Bravos naţiune!
Şi, pentru că toate acestea nu sunt suficiente ca să ne afecteze în mod grav prezentul şi viitorul apropiat, toate câcătoriile ajung şi pe capul copiilor, al elevilor care continuă să sufere fără ca nimănui să-i pese.
Apropo, v-am spus că în căminul studenţesc în care locuiesc s-a început deja lucrul la montarea camarelor de luat vederea?! Pe interior! Aşadar, ies din cameră să merg şi să mă piş, fratele cel mare vede şi ştie. Ies din cameră să mă duc să mă spăl, fratele cel mare mă vede şi murdar şi spălat (că doar trebuie să mă şi întorc de la duş).
Vine prietena mea la mine, apoi chiar că trebuie să iasă la 23:00 că dacă iese la 00:00, o vede camera şi mă trezesc sancţionat şi mustrat de parcă am comis cine ştie ce infracţiune. În ce constă sancţiunea? Păi e simplu, în amendare şi aruncarea în stradă (excluderea din cămin).
Nu dom'le, studenţii trebuie să muncească pentru a plăti din ce în ce mai multe taxe şi să se supună unui număr impresionant de regulamente şi nu au dreptul la viaţă privată. Studenţii trebuie să fie roboţi.
Şi încă generaţia mea a scăpat de cretinităţile din şcoli dar acum elevii sunt învăţaţi încă din şcoală că trebuie să fie roboţi şi că cineva îi vede tot timpul.
Cică să mai protestezi, unde?! Şi, mai ales, cu cine?!
Felicitări stimaţi conducători, ne-aţi adus pe toţi într-aşa o situaţie jalnică încât nici să protestăn nu mai putem, sau nu mai vrem.
Se pare că totuşi nu-s singurul care constată că liceele arată ca nişte lagăre de concentrare. Un elev din Bacău a remarcat şi el asta.
"Tânărul răzvrătit s-ar putea alege cu nota scăzută la purtare sau chiar mai rău." - Aşa. Bravo!
În cazul elevilor care remarcă realitatea se aplică litera şi spiritul regulamentului şcolar, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul meu. În cazul profesorilor care-şi bat joc de elevi, nu se întâmplă nimic că doar ei au studiat şi "au muncit ca să ajungă acolo". Nu mai dă nimeni doi bani pe viitorul ţării şi apoi au tupeul nesimţit de a se întreba "de ce ne pleacă valorile din ţară"?
De ce paştele mamii voastre credeţi că pleacă?! De proşti?!
Elevii mai nou sunt bătuţi, legaţi de scaun şi umiliţi la şcoală. E şi normal. Faptul că vei fi umilit toată viaţa şi că toţi îşi vor freca cucu de tine e o lecţie pe care trebuie să o înveţi de cât mai mic cu putinţă. Dacă se poate chiar de la 11 ani!
Şi cică să mai faci copii că "nu există o binecuvântare mai mare decât un nou suflet născut să iubească". Să iubească ce?!
Probabil să iubească amprenta electronică pe care statul nostru falimentar vrea s-o implementeze.
Sau, probabil să iubească manelismul, meltenismul şi să încurajeze defăimarea valorilor, aşa cum fac colegii copilului autist care printre altele mai este şi olimpic.
Am ajuns ţara de batjocură a FMI-ului şi trebuie ca ei să accepte menţinerea taxelor şi reducerea salariilor.

Când vorbeam aici despre scenarii apocaliptice şi de vremurile groaznice ce ne aşteaptă, am fost contrat dur şi luat la mişto. Acum doar am prezentat realitatea, documentată clar cu fapte şi spun doar: "V-AM SPUS EU!". Şi nu am spus-o numai eu ci un număr foarte mare de oameni care mai folosesc creierul şi la altceva decât digestie de şaorme.
Şi cică să ieşim în stradă, cam aşa umblă zvonurile în stânga şi-n dreapta prin toate comentariile. Să ieşim în stradă şi să ce?! Să păţim ca-n Grecia?!
De fapt, oricum o să păţim ca Grecia sau mai rău aşa că tot un drac e.
Mă simt trist şi nu văd soluţii şi ne-aşteaptă foamea în adevăratul sens al cuvântului.
Cică după un aşa declin, urmează o perioadă prosperă. Aşa că, să cadă dracului o dată tot ca măcar să ştim de unde pornim din nou cu reconstrucţia.

Cu acest articol vreau doar să mă adresez persoanelor care încă sunt adolescenţi la minte (vârsta din buletin este irelevantă deseori) şi cred că tot ce zboară se mănâncă şi încă nu conştientizează în ce câcău fără de margini suntem ca naţie.

4 comentarii:

 1. perfect descrisa atmosfera zilelor noastre. :) accepti link exchange?

  RăspundețiȘtergere
 2. Mda... E clar... Vrei sa imbolnavesti de inima cititorii cu articolul asta. Si cum sa nu-ti creasca tensiunea pana la cer cand vezi ce se petrece in tara asta... Si inca e bine ca nu mi-a plesnit o vena in cap citind despre ideea de a pune apometre fantanilor. Sinistru.
  Cu ocazia acestui articol am ajuns sa constientizez mai exact ce ma atrage la blogul de fata. Revolta!
  In aceasts tara de mamaliga, cu oameni de mamaliga, putina revolta e chiar necesara. Dar, probabil, ar trebui sa-i multumim tovarasului Iliescu si modului exemplar in care a strivit entuziasmul idealist-revolutionar. Fara minerii dumnealui, poate am fi avut inca ideea stupida ca alesii trebuie sa slujeasca poporul si nu invers. Pacat ca inca mai avem impresia ca NOI alegem.

  RăspundețiȘtergere
 3. geronimo: Sper că te referi prin "NOI", noi ca naţie şi nu noi în sensul eu şi tu.
  Noi ca naţie n-am prea ales niciodată nimic. Exceptând momentul 1859 şi momentul 1918 (dar şi-atunci am avut nevoie de "OK"-ul "şmecherilor") în rest noi nu am ales mai nimic.
  Eu nu cred că pentru totul poate fi învinuit doar un singur om(Iliescu) sau doar un singur partid. Dacă-i până-ntr-acolo, toate partidele şi toţi politicienii sunt vinovaţi într-un fel sau altul.
  De fapt, ştii ce mă supără cel mai tare? Că Nicolae Ceauşescu a fost împuşcat pentru (mult) mai puţin!
  Aia-i dureros!
  Iar acest articol este scris într-o perioadă în care eram mult mai stresat decât sunt acum. Şi, sătul fiind de răspunsurile la mişto aruncat de către unii ignoranţi atunci când mai scriu eu despre ce urmează să se întâmple, s-a născut acest articol unde punctez clar că nu imaginaţia mea sau eventualele afecţiuni psihice de care am fost acuzat că sufăr sunt de vină pentru articolele despre societate ci însăşi realitatea pe care dacă o analizezi folosindu-ţi creierul, nu e atât de dificil de înţeles.
  Când priveşti doar prin propria bucătărie, e firesc să vezi altfel lucrurile.
  Numai bine.

  RăspundețiȘtergere
 4. Trist... Adevarul e ca toata Romania e un lagar de exterminare!

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails