miercuri, 19 mai 2010

Să murim bine!

Astăzi fost-au marele proteste în Bucureşti, episodul 1, cred eu.
Din păcate protestele nu au degenerat violent şi, cu excepţia momentului în care anonimul pedelist Hoară a fost la un pas de-a fi linşat, restul a decurs paşnic.
Să muriţi bine! şi "Jos guvernul!" a răcnit poporul pe care, desigur, cu excepţia presei care are obligaţia profesională dar şi (surprinzător) verticalitatea necesară nimeni nu l-a ascultat. De ce l-ar asculta?!
Problema nu este nu numai a bugetarilor căci aceste măsuri se văr revărsa în maxim 30 de zile de la implementarea măsuri şi în mediul privat. Momentan cei din mediul privat (sau măcar Federaţia Patronatelor) tac mâlc însă, în curând, cu excepţia "privaţilor" apropiaţi ai Partidului Prezidenţial, restul va cădea indubitabil pentru că această putere distruge ţara din esenţă şi practic nimic nu mai funcţionează.
Încercam şi eu să caut nişte materiale despre nişte metode contraceptive şi hop şi 10 comentarii ale fanaticilor creştini cu "avortul e un păcat" şi alte căcaturi de genul ăsta.
Ei bine, sărăcia şi situaţia groaznică din ţărişoară a determinat o mamă din judeţul Constanţa să încerce să-şi decapiteze fiul din 17 ani pentru a-l feri de greutăţile ce-l pasc!
"Vreau să-l omor pe Mihai, să-l scap de toate chinurile ce-l aşteaptă" - asta spune femeia înglodată în datorii şi adusă la sapă de lemn de guvernul nostru democrat şi de măsurile din ce în ce mai aberante luate în ultimul an!
Eu aşa recepţionez mesajul actualei puteri: "Muriţi în morţii voştri din proprie iniţiativă!".
În unele zone ale ţării se va ajunge curând la renunţarea procurării produselor de minimă igienă tocmai din lipsa banilor.
O să trebuiască să-mi menţin bine amintirile de la Muzeul Naţional Brukenthal pentru că se pare că în curând se va închide căci cine mama naibii mai vrea să lucreze la muzeu când foamea este deja în pat, trecând de mult de stadiul de "bate la uşă"?!
Vai! Suntem în criză. O s-o belim groaznic.
Şi, cu toate acestea, România acordă din proprie iniţiativă 100 de milioane de euro nerambursabili unei ţări care protestează pentru introducerea religiei în şcoli.
Zău că mi-ar plăcea mai mult de creştinii îndoctrinaţi dacă ei n-ar mânca şi i-ar hrăni dumnezeu şi fantoma lor sfântă la un loc cu copilul născut prin fertilizare într-o virgină.
Păi cum naiba mă?! Noi ne rupem de la gură ca să le dăm lor, fraţii lu' peşte prăjit şi ei dau banii popilor ca să predea cel mai inutil obiect de studiu din istoria învăţământului modern?!
În urmă cu mai puţin de-o lună, o doamnă doctor în istorie dar cu creier mai mic decât al pisicii mele scria o cretinătate imensă (dar totuşi nu în totalitate cretin): "Şi bomboana de pe coliva ţării nu este dezechilibrul dintre cele două contexte, ci prostia ca, atunci când ţara se duce de râpă, să loveşti în familie, adică în educaţia copiilor şi în Biserică. Adică să loveşti în pilonii de rezistenţă ai societăţii." (sursa)
Ia spuneţi stimată doamnă doctor în istorie dar cu gândirea oprită ca evoluţie pe la Evul Mediu pe undeva, unde este biserica aia de-o tot apăraţi acum când enoriaşii lu' peşte chiar sunt în plină foamete?!
În cazul în care nu ştiaţi, prin iulie vor demara construcţiile la catedrala mântuirii neamului care costă vreo 400 de milioane de euro, mare parte bani de la bugetul de stat. Cu ce mă încălzeşte pe mine, student care o să plătească dublu la regie, triplu pe un examen, cvadruplu pe transportul în comun şi dublu pe traiul de zi cu zi?!
În altă ordine de idei, acasă lucrurile încep s-o ia razna astfel că mâine noapte mă voi îmbarca într-un drum de 12 ore către Municipiul Bârlad unde voi sta câteva zile în vederea pregătirii strategiei personale pentru vară.

Vă salut cu respect,
Lucian Vâlsan

Un comentariu:

  1. uite si o poza sugestiva http://sp2.ro/a9e58c
    ps: ai o leapsa de la mine http://sp2.ro/leapsa

    RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails