miercuri, 19 ianuarie 2011

Motor de căutat case - Rezidential.net

Chiar dacă ne aflăm într-o perioadă de criză recunoscută la nivel oficial, totuşi ştim foarte bine că noi românii am cam fost mereu în criză şi, la urma urmei, indiferent de perioadă, nevoile sunt cam aceleaşi.
Una din aceste nevoi este nevoia de a avea o casă a ta, nevoie care l-a cuprins de ceva vreme şi pe subsemnatul.
Pe vremuri, când vroiai să-ţi cumperi o casă, investeai o grămadă de bani în toate ziarele de mică publicitate, cheltuiai enorm pe factura telefonică şi investeai o grămadă de timp deplasându-te prin diferite locuri din oraşul tău unde erau afişate anunţurile.
În secolul XXI avem Internet şi din ce în ce mai puţine activităţi le mai întreprindem după modelul vechi şi, achiziţia de bunuri, este inclusă aici. Chiar dacă a ajuns cu ceva întârziere, cumpăratul de bunuri prin Internet sau în urma unor anunţuri de pe Internet a devenit o practică curentă chiar şi în România.
Având în vedere numeroasele probleme pe care le ridică locuitul în blocurile vechi, cum ar fi facturile prea mari la încălzire din cauza faptului că blocurile sunt neizolate, sau defecţiunile din ce în ce mai dese la apă din cauza instalaţiilor învechite, este şi firesc ca atunci când căutăm să ne cumpărăm un apartament, să ne orientăm spre blocurile noi.
Site-ul rezidential.net reuneşte toate apartamentele din blocurile noi (vezi aici apartamente de vanzare Bucuresti) disponibile în toate ansamblurile rezidenţiale din România, atât cele finalizate, cât şi cele aflate în stare de proiect sau în stare de finisaje.
Acest site nu este doar o listă uriaşă de anunţuri de vânzări imobiliare ci este un veritabil motor de căutare având numeroase opţiuni cu ajutorul cărora puteţi căuta exact ceea ce doriţi.
Astfel că puteţi selecta parametri de căutare cum ar fi oraşul în care doriţi să locuiţi, zona în care să se afle ansamblul rezidenţial, stadiul în care se află acesta (finalizat, la roşu sau structură - având în vedere că puteţi de asemenea, la cerere, să cumpăraţi apartamente la roşu pentru a aplica dumneavoastră ulterior finisajele după cum doriţi) dar şi, cel mai important, în funcţie de bugetul maxim de care dispuneţi sau pe care-l puteţi obţine prin creditare.
Site-ul funcţionează din 2006 astfel că de atunci din ce în ce mai mulţi dezvoltatori imobiliari şi-au postat ofertele pe acest site interactiv şi în prezent puteţi găsi acolo oferte atât din Bucureşti (vezi Harta Bucuresti) cât şi din Cluj, Oradea sau chiar litoralul bulgăresc.
Personal site-ul mi se pare foarte util, mai ales datorită opţiunii de a căuta doar apartamentele pe care ţi le permiţi, scutind astfel timpul şi banii irosiţi pe contactarea şi vizitarea apartamentelor care nu-ţi sunt nici pe departe accesibile din punct de vedere financiar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails