luni, 21 februarie 2011

Victimele fanatismului II

Recent am tradus un articol din Huffington Post şi l-am postat pe UmanistLaic.
Continui astăzi despre minunata "naţie" americană "sub dumnezeu" în care abuzurile religioase sunt nenumărate, multe dintre ele ducând la moartea unor oameni a căror unică vină este nerespectarea canoanelor bisericeşti.
Se ştie foarte bine că în SUA există un nucleu foarte dezvoltat de fundamentalişti cretini (îmi cer scuze dar orice creştin sănătos la cap s-ar simţi jignit de atitudinea acelora care se declară creştini - şi-o să vedeţi îndată de ce!) care se declară "pro-viaţă" susţinând ducerea până la capăt a tuturor sarcinilor - inclusiv cele nedorite, inclusiv cele rezultate în urma violului, inclusiv cele dovedite că vor naşte copii cu malformaţii, inclusiv TOT pentru că plodul este un dar de la Dumnezeu.
Urmând "logica" acestor indivizi, înseamnă că unele violuri sunt "binecuvântate" de dumnezeul lor şi victimele violurilor care s-au ales şi cu sarcină ar trebui să fie bucuroase că au fost violate şi binecuvântate cu darul unui plod în pântece, nu?

E interesant că deşi unii oameni au luat poziţie împotriva acestor indivizi(sursă în limba engleză), aceştia sunt în continuare sprijiniţi (constat chiar şi de către Stat) pentru că sunt "de partea domnului".
De altfel, să fii om raţional în statele unite (da, cu minuscule!) este chiar destul de periculos. Doi copii, de 13 şi 16 ani au fost ucişi de către mama lor pentru că au îndrăznit să se documenteze (fata de 16 ani) respectiv să pună la îndoială verbal (fiul de 13 ani) cu privire la judecata religioasă a mamei lor. Practic, fiica de 16 ani se documenta încercând să-i demonstreze mamei sale că greşeşte îndoctrinându-i iar fiul de 13 ani a avut "nesimţirea" de a recunoaşte deschis că se simte mai bine la antrenamentele de fotbal decât la biserică!
Vă povesteam eu că în SUA se mai practică anunţul pe Internet cu privire la identitatea doctorilor care au "nesimţirea" de a înfăptui avorturi iar alţii se pun la treabă şi îi asasinează.
Ei bine, în statul american Dakota de Sud s-a propus chiar o legislaţie care să facă acest lucru legal. Pe scurt, este justificabil să ucizi cu sânge rece o persoană care atentează la siguranţa fetuslui(sursă legislativă - în limba engleză). Mai multe detalii şi interpretări puteţi citi aici(de asemenea sursă în limba engleză).
Printre cei care se includ aici pot fi atât doctorii cât şi femeia însăşi. Mai pe scurt, chiar dacă doctorul îţi spune că încercarea de a duce la sfârşit sarcina poate rezulta în decesul tău, deci îţi pui viaţa în pericol încercând să ai acest copil, orice încercare de a face avort este strict interzisă.
Aşadar, ai de ales între a-ţi risca viaţa şi probabil a muri oricum, sau de a muri încercând să-ţi salvezi viaţa. Oricum ai da-o, FETUSUL E IMPORTANT!
Şi asta nu e tot, în statul Georgia s-a propus o altă lege, cel puţin la fel de bizară, numită de ziarişti Legea Poliţiei Uterului(sursă în limba engleză).
Practic, în Georgia se doreşte investigarea fiecărui avort spontan pentru a se descoperi dacă nu cumva "nu a fost chiar atât de spontan" şi să se elibereze un certificat special de deces pentru fetuşi în care să se treacă motivul decesului, urmând a fi cercetate penal mamele a căror fetus a murit din cauze "necunoscute".
Trecem peste faptul că se pleacă de la prezumţia de vinovăţie (un aspect odios într-o ţară care se vrea democrată), dar însăşi conceptul de a cerceta o femeie într-un moment vulnerabil din punct de vedere psiho-emoţional, mi se pare odios.
Aici nu e vorba de drepturile femeii (ştiut fiind faptul că în general eu ca individ am o problemă cu activistele feministe) ci de drepturile omului în general, printre care se află dreptul de a alege.
Deci nu numai că nu ai voie să alegi dacă faci avort sau nu, nu ai voie nici măcar să faci avort spontan, avortul spontan fiind un proces cât se poate de natural de cele mai multe ori şi fără voia mamei!
Cel mai probabil legislaţia nu va trece (de fapt... mai ştii? În SUA e posibil orice) însă simplul fapt că un grup (destul de mărişor) de oameni este atât de bolnav încât să-şi permită să propună aşa ceva, deja face situaţia în sine destul de îngrijorătoare!
Parafrazând unul din comentariile de la acel articol, cam pe când şi Poliţia Coaielor? Pardon, a testiculelor? Ca să investigăm dacă ejaculările s-au oprit în vagin (sperând într-o sarcină) sau au fost aruncate pe pereţi ucigând "copiii"?!
Poate sună stupide "întrebările" pe care le-am pus însă există reduşi pe lumea asta care consideră că spermatozoidul este copil. Pe bune! În viziunea lor o fiinţă umană începe din stadiul de spermatozoid. Bazându-se pe asta ei consideră masturbarea şi sexul protejat ca fiind imorale (şi chiar fac presiuni - din fericire încă fără succes - să le facă şi ilegale!).
Eu stau şi mă gândesc numai câţi copii am omorât prin somn, prin poluţii de la pubertate şi până acum. Chiar... cu poluţiile cum rămâne că pe-alea nu le controlăm? Sau aceia sunt copiii "răi" şi e "voia domnului"?!
Că veni vorba de spermă, în alte ţări există cultul donării spermei. Pentru că există cupluri de lesbiene sau cupluri heterosexuale care nu pot face copii din cauza infertilităţii lui care folosesc sperma unui necunoscut pentru fertilizările in vitro.
Ei bine, cei care vă gândiţi să donaţi spermă, mai gândiţi-vă o dată! Nu de alta dar s-ar putea să fiţi puşi să plătiţi pensie alimentară(de asemenea resursă în limba engleză - tot din SUA)!
Toţi aceştia, femeile cercetate penal pentru avort spontan, copiii ucişi pentru scepticism şi bărbaţii puşi să plătească pensii alimentare pentru că au donat spermă, sunt victime ale fanatismului cretinoid "pro-viaţă"!
Ne tot uităm la modelul finlandez şi la educaţia lor şi, cel puţin eu personal, mă uit cu jind la cât de bine funcţionează secularismul în Finlanda, dar şi în Norvegia şi Suedia.
Da, dar în Finlanda încă de la 1600 s-a legiferat ca cei care nu ştiu să scrie şi să citească să nu poată procrea. Tot în Finlanda, promovarea gândirii critice este politică esenţială în şcoală.
Compară asta cu modelul românesc sau american, unde se face lobby puternic pentru introducerea creaţionismului! Să nu uităm că şi în România, încă din 2006, evoluţionismul a fost eliminat complet din manualele de biologie.
De-asta au finlandezii societate de OAMENI şi nu de talibani creştini, pentru că ei nu sunt victime ale fanatismului!
Problema? SUA adună toţi scrântiţii fanatici conspiraţionişti de peste tot(resursă în limba engleză). Evident că în Germania nu i-ar fi cercetat penal pentru credinţele lor doar că ar fi fost trimişi val-vârtej la şcolile catolice nefiindu-le permis prozelitismul religios pro-creaţionist în şcolile publice.

Până la o nouă citire, vă salut cu respect,
Lucian Vâlsan.

P.S.: În caz de nu ştiaţi, "naţiunea americană" este şi legal "sub dumnezeu", religia fiind politică de stat atât de iure cât şi de facto. Uitaţi-vă bine! Un stat teocratic de acel gen s-ar putea să-l vedem instaurat şi pe la noi. (Acum poate în România nu, dar în Republica Moldova... chiar are şanse reale având în vedere că Biserica are puterea de a interzice manuale în această ţară!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails