miercuri, 16 martie 2011

1411 sau 2011 ?

Vă rog să mă scuzaţi dar m-a tras curentul în tren în drumul spre Cluj şi-acum nu reuşesc să-mi dau seama dacă suntem în anul 1411 sau 2011. Mă puteţi ajuta?
Pe de o parte, înclin să cred că sunt în 2011 din moment ce scriu la calculator, sunt conectat la Internet şi mă pot baza pe argumente clare când scriu aici şi ştiu că voi fi citit iar asta nu e o minune ci se numeşte tehnologie.
Înclin să cred că sunt în 2011 din moment ce fumez ţigări cu filtru pe care le-am luat de la magazin şi nu le-am uscat în pod după ce am recoltat "iarba dracului".
Tot de 2011 bănuiesc că ţine şi trenul care m-a transportat în 18 ore pe 700 de km... sau nu? Eh... totuşi în 1411 făceai mai mult de 18 ore pentru 700 de km. Însă în mod cert de 2011 ţine faptul că nu-mi trebuie benzină, fitil şi feştilă ca să am lumină în casă ci apăs un întrerupător.
Şi, ca să termin ideea asta, tot de 2011 bănuiesc că ţine faptul că am aflat în 5 minute de la producere, că a fost cutremur la peste 10000 de km est de mine, nu?

Pe de altă parte, am senzaţia că sunt în 1411 Anno Dominae când văd că există un număr foarte mare de oameni care cred că un cutremur a venit pentru că nişte oameni au creat porno animat cu tentacule doar pentru că un popă ortohoţ spune asta.
Tot în 1411 mă simt când văd că în România sunt susţinute legi care deschid conducta de bani publici (şi) către Corporaţia Ortodoxă Română. În loc să fie trimisă-n paştele mamii ei acasă, Raluca Turcan, iniţiatoarea odiosului proiect legislativ susţinut în stil Marea Adunare (Anti)Naţională în Parlament, este invitată la tocşoaie şi aplaudată pentru iniţiativă ei.

Ştiţi foarte bine că nu sunt adeptul prejudecăţilor. Însă după blonda care vrea fumatul interzis peste tot, după blonda de la turism şi după blonda Raluca Turcan, încep să cred că cei care au lansat stereotipurile legate de blonde au avut o bază reală când le-au formulat. Încă n-am nimic cu blondele în general, dar dacă mai apar vreo 3-4 blonde ca cele 3 enunţate mai sus, s-ar putea să-mi schimb atitudinea.
Aş fi mai optimist şi mai relaxat dacă n-ar exista şi tineri care gândesc la fel sau chiar mai rău decât funcţionarii ortohoţi.
Cum se poate ca în 2011 să uităm că există Cercul de Foc al Pacificului, adică o falie din cauza căreia există cutremure "la minut" într-o anumită zonă; în cazul de faţă Japonia? Şi nu numai că uităm, dar atribuim un fenomen firesc şi natural unui zeu răzbunător şi a cărui existenţă este nedemonstrată!
Cum se poate ca în 2011 încă să discutăm despre caritate pe banii statului dar implementată pe sprânceană religioasă?
De ce în 2011 încă ne pasă de faptul că biserica vrea să facă acte de caritate dar "n-are bani"? Întreb şi eu pentru că văd că nu prea ne pasă (instituţional vorbind) de şcolile care pică peste elevi, de oamenii care dârdâie de frig în case deşi-şi plătesc facturile, de faptul că biserica jupoaie şi de pe viu dar şi de pe mort, de copiii care nasc copii din neinformare... şi-aş putea continua încă vreun milion de rânduri în ritmul ăsta şi cu surse multiple şi doar din România! De ce?
De ce este mai importantă o Corporaţie habotnică şi o carte de basme scrisă acum 1700 de ani (în fine, acum 1626 de ani, mai precis) care proclamă bunătatea şi milostenia ca valoare când exact astea lipsesc?
De ce în România 1 din 3 români donează către Corporaţia Ortodoxă Română şi doar 2% către SMURD?!
De ce în România manualele de biologie vorbesc despre un creator suprem şi nu despre ştiinţă?
De ce în România profesorii de religie comit abuz emoţional asupra elevilor şi nu sunt traşi la răspundere pentru asta?!
De ce în România dacă eşti "la rugăciune" poate servi ca scuză pentru a te sustrage cercetării penale?
De ce în România se renovează spitale din donaţii şi se construiesc biserici pe bani publici şi nu invers?
Aş putea continua încă un milion de rânduri în care să tot pun astfel de întrebări.

Spre deosebire de creştinopaţi, nu am pretenţia că am găsit eu soluţia universală sau că doar răspunsul meu este cel corect. Însă, părerea mea este că un răspuns pentru toate "de ce-urile" înşirate mai sus dar şi pentru altele, ar fi că deşi calendaristic poate suntem în 2011, din punct de vedere al mentalităţii, încă nu am depăşit 1411!
Şi nu e vorba doar de abuzul în numele religiei. Acest abuz mă calcă pe mine pe nervi cel mai tare. Dar există şi alte abuzuri în România acceptate tacit de popor din cauza mentalităţii de 1411.
De exemplu faptul că Băsescu se comportă ca un jupân. Într-o ţară sănătoasă la cap, un preşedinte şef de stat, aşa cum instituţional vorbind este Băsescu ar fi fost trimis în paştele mamii lui acasă după afirmaţiile din ultima vreme.
Ce pretenţii să mai am eu de la blondele ilustre necunoscute precum Raluca Turcan să respecte Constituţia, când preşedintele (din păcate şi al) meu o încalcă cel puţin de 3 ori pe zi?
Ce pretenţii să mai am în general de la vreun politician, când acesta, îmi spune mie, potenţial votant de-al său, să caut susţinere în altă parte dacă nu sunt ortodox? Păi dute-n paştele mă-tii! Asta să-mi spui când eşti în campanie! Atunci pot înţelege că tu ţinteşti doar spre publicul ortodoxoid. E în regulă! Dar când ai ajuns acolo, tu trebuie să mă reprezinţi şi pe mine fir-ai tu să fii de oţet!

Ce pretenţii să mai am de la cei mai mulţi români de rând când aceştia pun hamsterii sau câinii care mutilează oameni mai presus decât oamenii?

Am mai spus-o aici şi-o să repet: De unde nu-i (creier) nici dumnezeu nu cere! Având în vedere că dumnezeu nu există, pe cale de consecinţă NIMENI nu (ne) cere nimic! Amin!

Opriţi planeta, vreau să cobor!

6 comentarii:

 1. Am urmat linkul catre tpu. Cum pot oamenii astia sa fie atat de retardati emotional? Si ma face sa ma intreb daca toti cei care ti-au raspuns sunt vegetarieni, sau doar ipocriti.
  Da 1411.
  1411 dupa mentalitatea oamenilor care au mai multa incredere intr-un schizofrenic de popa care le spune ca pe cipuri scrie 666 decat in oamenii de stiinta. In 1411 pentru ca in anume manastiri nu ai voie sa intrii daca ai pasaport biometric sau folosesti semnatura electronica. In 1411 pentru ca preotii si calugaritele pot sa ucida, sa mutileze si sa violeze fara a fi pedepsiti. In 1411 pentru ca la Agapia calugaritele alunga oamenii din propriile case, pentru ca statul le-a retrocedat....satul.
  Cu initiativa asta a Turcanitei simt pentru prima data ca ar fi mai bine sa ma mut in Nord. Se pare ca in ultimele luni descopar ca toate relele pleaca de la Sibiu: Homeopatia, Raluca Turcan.....

  RăspundețiȘtergere
 2. 1.anno domini nu anno dominae. genitivul de la dominus e domini.
  2. eu prefer oricand animalele oamenilor. chiar hamsterii sau caini care sfasie.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am vrut sa dau share articolului asta pentru ca ai reusit sa aduci foarte frumos in el poate cele mai mari probleme ale romanilor in atitudinea fata de biserica si carmaci. Ideea cu animalele insa nu isi are rostul aici si, din punctul meu de vedere, a stricat tot. In primul rand, nu inteleg ce legatura au cainii agresivi cu cazul femeii care a omorat demonstrativ un hamster, in fata fratilor sai. In al doilea rand, un comportament de o asemenea cruzime fata de animale este pedepsit pe drept inca din anii 1800. In al treilea rand, persoanele cu astfel de iesiri sunt foarte labile, prezentand un pericol si pentru oameni, si ar fi bine pentru toata lumea ca ele sa fie internate intr-o clinica de psihiatrie. In concluzie, hamsterii nu sunt "pusi mai presus decat oamenii". Abordarea aici a fost, probabil, voit superficiala.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ia de-aici manipulare psiho-emotionala lejer de vara (e vorba despre cutremurul din Japonia). O lume de retarzi. De-aia prefer si io animalele oamenilor, am toate motivele...

  http://www.dailymail.co.uk/home/index.html

  RăspundețiȘtergere
 5. Iulian: Nu ştiu dacă ai citit cele scrise în link-ul de pe tpu. Din punctul meu de vedere, o abordare de tipul "azi mătrăşeşte hamsterul, mâine-şi va mătrăşi plodul" mi se pare idioată sau, cum spune Freija, o dovadă de retardare emoţională.
  Eu n-am spus nicăieri de faptul că cea care a avut accesul de furie n-ar trebui poate amendată sau, eventual, pusă la nişte şedinţe de control al furiei (anger management).
  Însă cu siguranţă consider idiot şi stupid prin definiţie să bagi o proaspătă mămică la pârnaie pentru un nenorocit de hamster.
  Nici moartea hamsterului şi nici accesul ei de furie nu sunt mai grave decât încarcerarea ei care-i va distruge atât ei viaţa cât şi copilului ei care nu va apuca să-şi formeze legătura fiu-mamă în primii 2 ani de viaţă aşa cum este firesc.
  În momentul în care spui că "merită să fie la pârnaie pentru sărăcuţul hamster", din punctul meu de vedere asta echivalează cu "hamsterul e mai important!".

  RăspundețiȘtergere
 6. Dupa calendarul musulman, astazi suntem in 24.04.1433 (au alte luni si mai putine zile la ele). Ei numara anii asa cum stiu ei de prin anul 600. Romania ori a pierdut 600 ani, ori a tras pe dreapta si a sforait printr'un popas de pe culoarele timpului.
  Deci, suntem in 1433. Sa fim optimisti, peste 24 ani va veni la putere Stefan cel Mare, la putin timp dupa ce imparatul Traian se va retrage.

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails