duminică, 20 martie 2011

Interes naţional şi naţionalism exacerbato-tripat

Bine v-am găsit în zi de duminică. (în fine, duminică va fi când rândurile astea se vor publica)
Deja sunt un om naşpa c-am uitat de clişeul "sfântă zi de duminică".
Prin asta intrăm direct în subiect şi anume naţionalismul de multe ori stupid al multora dintre românii noştri.
Să fim bine înţeleşi: Îmi respect ţara, îi cunosc, zic eu, bine istoria, îi vorbesc excelent limba şi sunt un cetăţean cinstit.
Şi totuşi, de la a-mi respecta ţara şi până la a vedea duşmani peste tot sau a-mi ridica în slăvi ţara într-un mod profund nejustificat, e cale lungă.
Nu sunt prea încântat de faptul că România e membră U.E., pentru că ajunge încet-încet judeţul România al Statelor Unite ale Europei. Nu sunt prea încântat de faptul că nu suntem în stare să ne guvernăm eficient şi democratic de-avem nevoie mereu de străini care să ne dea câte-un şpiţ în trei litere, doar-doar de-om lua-o şi noi pe-un drum vag drept şi vag sigur. Nu sunt deloc încântat de faptul că tinerii noştri, colegi de-ai mei de generaţie, habar n-au limba română şi habar n-au istoria ţărişoarei ăsteia.
Prin faptul că militez pentru folosirea cât mai corectă a limbii române, pentru susţinerea economiei naţionale, pentru cunoaşterea istoriei naţionale sau pentru evitarea importurilor nejustificate aş putea fi categorisit ca naţionalist de către unii. Poate chiar sunt. Nu ştiu.
O profesoară din ciclul gimnazial ne spunea o chestie: "Gândeşte global şi acţionează local!".
Prin asta doresc să explic în clar că nu mai poţi în secolul ăsta să trăieşti izolat de restul lumii, că altfel ajungi precum Coreea de Nord sau Bhutanul. Şi, tocmai din dragoste şi respect pentru ţara mea, nu i-aş dori niciodată aşa ceva, deşi spre o ţară fundamentalistă se îndreaptă, din păcate, draga noastră Românie.
Ei bine, în acest context aş dori să discut despre o serie de evenimente şi despre o serie de oameni care în virtutea dragostei pentru ţară debitează nişte prostii mai mari decât ei sau chiar acţionează de-ampulea. (scuzaţi expresia "acţionează")
Probabil aţi citit cu toţii despre extremistul Csibi Barna (citit "Cibi Barna") din Miercurea Ciuc care a spânzurat o păpuşă simbolizându-l pe Avram Iancu.
Să fim bineînţeleşi: atât extremiştii români (ex: Noua Dreaptă) cât şi extremiştii maghiari (Garda Secuiască şi care-or mai fi) mă calcă teribil de tare pe nervi. Dar şi mai tare mă calcă pe nervi reacţiile unora dintre "autorităţi".
Desigur, gestul în sine, luat din context, este de porc. Însă, ceea ce s-a cam omis să se spună pe la tembelizor, este că gestul făcea parte dintr-o PIESĂ DE TEATRU!
Aşa cum există scheciuri cu Băsescu sau scheciuri cu Nicolae Ceauşescu, aşa există scheciuri critice cu Avram Iancu. Sincer nu văd care e problema.
Desigur, e de porc faptul că în Miercurea Ciuc până nu de mult scria Csikszereda cu litere de-o şchioapă în gară iar Miercurea Ciuc fie nu scria deloc fie foarte mic într-un colţ. E de porc că în Miercurea Ciuc la prefectură sau pe câteva statuiete care-s ale statului ROMÂN scrie DOAR în ungureşte. Asta e de porc şi arată lipsă de respect pentru simbolurile naţionale.
Însă punerea în scenă a unei piese de teatru, care este până la urmă ARTĂ, nu mi se pare niciun fel de problemă.
Pe Laszlo Tokes nu l-a mai mutat nimeni disciplinar pentru o afirmaţie publică, în exerciţiul funcţiunii, împotriva unui simbol naţional - ziua României.
Şi ce dacă Csibi Barna lucrează la Fisc? Nu văd care-i problema! Era în timpul lui liber deci n-a încălcat nicio conduită. Laszlo Tokes în schimb era în exerciţiul funcţiunii şi era la locul de muncă atunci când a declarat.
Unde vreau să ajung cu asta? La faptul că aceste legi de "instigare la ură" şi alte rahaturi pansate de acest gen se aplică doar pentru pulime (scuzaţi expresia "aplică") şi nu pe-acolo pe unde trebuie.
Pentru că, totuşi, Csibi-călăul ăsta e un nimeni în comparaţie cu Tokes. Pe Tokes îl ascultă şi l-au ascultat mulţi, pe Csibi nu-l bagă nimeni în seamă. De fapt, corecţie: Nu-l BĂGA nimeni în seamă. Acum, câcându-ne pe noi pe la tocşoaie despre "gravitatea oripilantă a gestului său", facem din el un erou martir iar extremiştii maghiari vor face şi mai urât acum!
Acum, faptul că a fost mutat disciplinar la Abrud nu e de bun augur cum par să vadă măsura forumiştii. Să nu uităm că atunci când cineva este mutat disciplinar are drept prin lege la cazare în hotel de două stele plus diurnă, pe lângă salariu. Aşa că, practic nimeni nu a realizat nimic.
De ce vedem mai puţine manifestări extremiste prin alte părţi? Pentru că acolo nu-i bagă nimeni în seamă!
N-ai să vezi europarlamentari spanioli comentând acţiunile ETA sau europarlamentari irlandezi comentând acţiunile IRA. Însă vezi europarlamentari români comentând la tocşoaie acţiunile extremiştilor maghiari.

Faptul că în România pierzi bani dacă vrei să economiseşti sau că în România oamenii se calcă în picioare pentru 3 kg de zahăr, nu jigneşte pe nimeni.
Aici vreau să ajung: la ipocrizia naţionalistă!
Faptul că în România trebuie să-ţi înscrii copilul la şcoală de la 5 ani ca să fii sigur că are loc într-o şcoală, dar are biserici din metru-n metru ca să se roage la prieteni imaginari, nu jigneşte pe nimeni.
Ba dimpotrivă! Pentru faptul că îmi permit să critic sistemul de învăţământ şi statul pentru că se pişă pe el sistem de învăţământ sunt categorisit ca nesimţit. Dacă mai adaug şi faptul că statul nu se mai opreşte din turnat biserici "fără număr", sunt acuzat chiar şi de subminarea "credinţei naţionale ortodoxe". Mesaj: credinţa naţională, dacă-i până-ntr-acolo, e cea dacică în Zamolxe, nu în ortodoxie care a apărut 1100 de ani mai târziu.

O altă categorie de naţioanlişti este cea a visătorilor aflaţi pe LSD. Ia uitaţi aici:
România este unica ţară de pe glob care are 7 ciacre, numai globul mai are 7 ciacre şi deaceia turbă masoneria, căi vine caputrul..
Eeeeh? Astea sunt scrise la un comentariu la un articol legat de vechimea svasticii.
Există chiar un nucleu foarte mare de oameni care cred că România e centrul universului, miezul din dodoaşcă şi esenţa esenţelor.
Nu zic ba, există o serie de dovezi (vezi săpăturile de la Tărtăria) care atestă că mai degrabă scrierea a început pe-aceste meleaguri şi că nu suntem urmaşii Romei. Dar nimic nu e finalizat. Şi totuşi, de-aici şi până la o conchide că România e miezul din dodoaşcă e cale ca de la Roma la Vladivostock.
Ia, să vă mai dau o mostră că eu unul am râs cu poftă vreo juma' de oră citindu-le pe toate:
Si lenin si hitler sunt semievrei care au fost condusi si finantati de masonerie pentru a ciocni aceste doua tari destul de dezvoltate in acea perioada (lor le era in cot de tara si natiunea locala), pentru a le slabi si a le fura mai usor resursele naturale, tot asa cum azi distrg Afganistanul pentru rezervele unicale de uraniu, Asia mica pentru petrol, tot asa si tarile Africii pentru diamantelele lor, tot asa si India pentru condimentelele sale, vine si randul Romaniei pentru aur si mai ales pentru rezervelor unicale de wolfram, care au scapat de gheara rusilor. Dar se vede ca zona este protejata energetic, fiindca helicopterul izrailean care spiona zona a cazut din senin cu botu in pamant….
Ahaaaa... deci ăsta era misterul. Dar nu cumva am ascultat cu toţii cutia neagră şi am depistat erori de pilotaj + defecţiune tehnică + vreme potrivnică? Şi nu cumva elicopterul cu pricina avea autorizaţie de zbor pe-acolo şi se ştia că e acolo (şi deci clar că nu spiona)?! Eeehh... mai contează? Nu dom'le, România e miezu' şi energiile montane ne scapă de nesimţiţii de evrei care ne spionează pietrele.
Cât de retardat poţi să fii să acuzi doi tineri piloţi care se antrenau pentru zbor în condiţii grele de spionaj industrial?!
Cât de ignorant poţi să fii să ignori dovezile clare care explică cu lux de amănunte momentul şi motivul prăbuşirii şi să dai gherle din astea cu "protejat energetic".
E ca şi cum ai spune că "apa se Chuck Norris".
Câtă ignoranţă autosuficientă poţi să ai în tine să crezi că doar în Afghanistan există rezerve de uraniu? Şi, în plus, Afghanistanul e minunat pentru culturile de opium prietene. OPIUM! Ăla face mai mulţi bani (muuult mai mulţi bani) decât face deocamdată uraniul!
Din opium se face cam orice-nseamnă medicament eficient pentru reumatism, varice şi alte cele (oxicodeină), plus tot ce-nseamnă drog tare (heroină). Crezi că stă cineva să extragă uraniu ca să stea cu el? Drogurile schimbă şi mişcă tot!

Şi, desigur, cum să-i uit: naţionaliştii ortodocşi. Ăştia-s "ce trăbă", cum se zice pe-aici pe Cluj.
Despre aceştia am mai vorbit pe larg în trecutul apropiat.
Ştiţi că e la modă acum să dai cu pietre în toţi cei care au avut de-a face cu Securitatea înainte de '89. Păi... adică în cam toţi oamenii trecuţi 40 de ani din România. În fine...
Ideea e că recent am avut de-a face pe-un grup mixt de facebook cu o creştinopată care, zicea ea, era doctor în filosofie. Să mor dac-am s-o cred vreodată. Nepoata mea de 3 ani sigur scoate raţionamente mai bune.
În fine, ideea e că dânsa s-a luat de o colegă de grup doar pentru simplul fapt că e născută în 1975 iar tac'su a avut de-a face cu PCR ca să avanseze de la coada vacii direct în lumea civilizată. Nimic nelalocul lui pân' aici. Problema era că această filosoafă punea ateismul colegei pe seama faptului că este fiică de activist PCR (deşi taică-su era ortodox) iar ateismul meu pe seama faptului că ştiu limba norvegiană, limba unei "ţări fără de dumnezeu". Mai mult decât atât, dânsa acuza oamenii din grupul cu pricina că subminează interesul naţional având nesimţirea de-a fi atei.
De ce-am povestit asta? Pentru că recent, în locul lui Anania, din cauza căruia s-a anulat o manifestare culturală în Cluj (că deh... doliu local c-a crăpat un popă!), a venit fix un ciripitor de la Secu! Desigur, poetu' lu' peşte Dinescu încearcă să-l exonereze pe popă, probabil vrând să se pună bine cu noul şef al filialei regionale din Corporaţia Ortodoxă. Realitatea e însă că proaspătul "prea-sfinţit" s-a "sfinţit" la Curtea de Apel Alba în baza neconstituţionalităţii legii CNSAS (Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii) şi nu în baza vreunor dovezi a "sfinţeniei" sale.
Sunt curios acum: Naţionaliştii ortodoxoizi tripaţi pe căpitan ce vor mai spune acum? Că aceştia se declară prin definiţie anti-comunişti. Şi totuşi, patriarh e un dealer de maşini şi şef de regioanlă corporatistă e un ciripitor la Secu' (ca de altfel marea majoritate a preoţilor ortodocşi bătrâni).
În fine, ÎPS(Înalt Preacolaboraţionstul Securităţii) Andrei şi-a anunţat deja obiectivele sale ca proaspăt CEO la Corporaţia Ortodoxă Română - regiunea Transilvania: Tinerii sunt ţinta îndoctrinării noastre că moşii sunt pe ducă.
Faptul că scade numărul de cotizanţi direct proporţional cu creşterea numărului de înmormântări e un lucru îngrijorător pentru angrenajul Băncii Ortodoxe.

Cam atât despre naţionaliştii enervanţi la culme.

Vă salut cu respect.

2 comentarii:

 1. E greu sa rationezi cu oamenii are nu folosesc ratiunea in gandire, ci doar argumente din autoritate, securiate, traditie si sovinism.

  Iar proaspatul numit turnator sfant poate fi catalogat ca instrument politic (da... PDL). Vin alegerile si e nevoie de mobilizare in randul turmei pentru a alege "bine".

  RăspundețiȘtergere
 2. Gestul lui Csibi Barna este calculat si reprezinta o incitare la ura interetnica. Si sunt convins ca nu l-a facut de capul lui. Cei care "pescuiesc in ape tulburi" au interesul sa dezbine romanii si maghiarii. In cazul de fata, au vrut sa obtina reactii violente din partea unor romani; din fericire, nu au reusit. Mutarea "disciplinara" a lui Csibi Barna, de asemenea, e o prostie si o provocare inutila. In fine, despre iredentismul unguresc (care are in spate logistica statului vecin de la NV) e mult de vorbit. Si e o problema grava. Dar nu vreau sa ma intind cu vorba.

  In Romania, eu nu vad miscari nationaliste organizate (ma rog PRM, daca poate fi numit partid nationalist) si cu atat mai putin o politica nationalista din partea statului. Sigur, sunt destui idioti care amesteca nationalismul cu fanatismul religios, cu critica masoneriei si a evreilor si rezultul e o varza totala...

  PS: Eu cred ca "Noua dreapta" e o diversiune a unor serviciil secrete... poate am dreptate, poate nu.

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails