marți, 29 martie 2011

Petitieonline.ro - români cu tendinţe totalitare şi tripaţi

Petitieonline.ro este locul unde oricine îşi poate răspândi ideile sau dejecţiile după caz.
Am vorbit în trecut despre tendinţele totalitare ale unora dintre români ca fiind o reminescenţă comunistă. Pe sistemul "nu-mi place mie - să se INTERZICĂ!".
Pe site-ul cu pricina există şi petiţii de bun simţ cum ar fi permiterea minorelor peste 16 ani în cabinetele ginecologilor având în vedere că legal pot fi active sexual dar nu pot beneficia de tratament şi sfat specializat fără consimţământul părinţilor, ceea ce este un paradox aberant.
Există şi petiţii pestriţe cum ar fi înfiinţarea Zilei Internaţionale a Reinstalării de Windows sau petiţii pentru oprirea experimentului CERN ca să nu explodăm cu toţii.
Tot pe minunatul site aflăm că există oameni care militează pentru extinderea numărului maxim de caractere permise într-un singur SMS sau pentru folosirea de software open-source în şcolile patriei.
Însă, dincolo de aceste demersuri cu iz de activism mai mult sau mai puţin justificate sau mai mult sau mai puţin amuzante, există şi câteva destul de grave, pe alocuri uşor ilegale dar şi cu susţinere masivă.
Să luăm de pildă petiţia intitulată Poziţia creştinilor ortodocşi (şi nu numai) faţă de noile documente electronice care conţin microcipuri. Petiţia asta are 5084 de semnături! O să-mi spuneţi că-i veche dar unele semnături sunt date chiar zilele trecute, semn că e de actualitate!
Unde mai pui că există alte 5 petiţii similare care totalizează circa 3400 de semnături?!
În primul rând, documentele biometrice nu conţin microcipuri. De la cip RFID şi/sau cod de bare şi până la noţiunea de MICROCIP e o distanţă mărişoară.
Eh... cui îi mai pasă în înghesuiala asta, nu?
Deşi am mai citat din aberaţiile creştinopate pe tema asta, niciodată nu mă plictisesc de ele aşa că hai să cităm măcar un comentariu de-acolo că-i prea amuzant:
trebuie sa-i fim recunoscatori acestui preot pt. ca datorita lui s-a facut un pas imens pentru mentinerea noastra ca si crestini. Acum este de datoria noastra sa facem cunoscuta petitia.Daca fruntea bisericii noastre doarme inseamna ca sunt masoni si fac ce le zice satana, sa le fie rusine noi trebuie sa fim crestini adevarati, uniti, nu doar in vorbe ci si in fapte. trebuie ca biserica sa faca cunoscuta petitia, chiar mitropolitul daniel sa ia atitudine, sa faca apel la oameni prin televiziune (mass-media). de ce sa devenim marionetele satanei, insemnati, nu suntem puscariasi, suntem fii lui Dumnezeu ca in numele Lui am fost botezati. STOP microcipurilor cu nr. fiarei .De ce 666 pe fruntile noastre si de ce nu Ion, Gheorhe...., numele pe care le-am primit la Sfantul botez?
Sfant botez, nesfânt botez... nu ştiu. Dar de sfânta gramatică a limbii române niciunul din creştinopaţii de-acolo n-a auzit!

Merg mai departe şi remarc o petiţie cu aproape 8000 de semnături care, de facto, se opune răspunderii profesorale. Desigur, acolo o ard în chec domnii profesori că se va instaura o dictatură a părinţilor şi a elevilor.
O fi dom'le aşa dar oare e mai bine cum e acum? În speţă dictatură profesorală?
Şi totuşi, cel care a alcătuit petiţia îşi dă singur cu tesla-n ouă punând următoarea întrebare:
De ce medicii sau preotii sau judecatorii nu sunt si ei evaluati de catre pacienti, credinciosi sau intimati???
Ba bine că sunt! Dacă unui medic i se "duce buhul" că e slab, dă faliment şi nu se mai duce nici dracu' la el! Dacă unui popă i se "duce buhul" că e giga-şpăgar (că şpăgari sunt toţi dar unii sar calul chiar şi în ochii celor care cotizează intens la Corporaţie), iarăşi nu se mai duce nici dracu' la el. Ah... scuze, am uitat că dracu' oricum nu mergea la el. În fine... Cât despre judecători, aceeaşi treabă: Dacă unui judecător i se "duce buhul" că dă decizii amboulea, avocaţii îl vor tot recuza iar la un moment dat nu va mai avea ce să judece şi... boooiiiing! Pleacă acasă.
În vreme ce profesorii nu răspund niciodată pentru incompetenţa lor. Şi, când se încearcă o introducere a minimumului de răspundere, brusc sar ca arşi că "vai, se instaurează o dictatură a elevilor şi a părinţilor în educaţie".
Pentru a miliarda oară o spun: Profesorii nu reprezintă NIMIC fără elevii lor. Un profesor fără elevii/studenţii săi este doar un nenea care ştie chestii. Atât şi nimic mai mult!
Cel mai tare mă deranjează însă comentariile postate acolo preponderent de către cadrele didactice care vorbesc în termeni extrem de duri şi oribili pentru conduita de care ar trebui să dea ei dovadă (că cică ei sunt înţelepţi - ba bine că nu!) la adresa părinţilor.
Chiar toate cadrele didactice uită faptul că dacă nu există părinţi şi copii, ei ar muri de foame?

Rămânem în sfera educaţiei dar trecem de cealaltă parte a baricadei, a elevilor, unde de asemenea putem vedea o cretinătate imensă postată şi anume petiţia împotriva subiectelor de la matematică Bacalaureat - 2008. Ei au adunat chiar mai multe smnături - puţin peste 9000!
De ce contestă ei subiectele alea? Pentru că
- gradul de dificultate al subiectelor depaseste cu mult nivelul mediu al cunostintelor unui elev de clasa a 12-a .
- acest aspect anterior mentionat va incuraja promovarea bacului prin mita si prin pile , va sustine coruptia in scoli si nu va fi nicidecum un mod de a ne evalua eficient. [...]
- punctajele au fost schimbate in mod nejustificat .
- timpul de rezolvare (orientativa) si intelegere a subiectelor este mult mai limitat fata de cel de anul trecut (martie-iunie), pentru ca subiectele au fost publicate cu 2 luni mai tarziu.
- am intalnit situatii in care profesorii de la pregatire nu sunt in stare sa rezolve anumite subpuncte de la prima parte a subiectelor propuse! de asemenea, profesorul pe care il avem la clasa nu cunoaste rezolvarea a numeroase subpuncte ceea ce este mai mult decat grav .
- subiectele se axeaza foarte mult pe notiuni de geometrie, notiuni pe care s-a insistat foarte putin pe toata perioada liceului.
-au fost de asemenea sesizate greseli in redactarea textului.
Să fim bine înţeleşi: Când am dat eu Bacalaureatul le-am făcut şi pe astea din 2008 de le contestă sărăcuţii, şi pe cele din 2009!
Faptul că unii profesori sunt incompetenţi l-am tot dezbătut aici. Probabil dintre aceia au fost şi semnatarii petiţiei profesorilor împotriva "dictaturii elevilor în educaţie".
În altă ordine de idei, subiectele de la M2 din 2009 (care cică au fost şi mai grele decât în 2008) eu le-am făcut în 40 de minute de 9.80! Iar cele de la M1 de 9 în 100 de minute!
E şi firesc să fie câteva subiecte mai complicate pentru că nu toată lumea trebuie să ia 10!
La fel cum nu toată lumea trebuie să termine liceul!
Şi ia să vedem cine sunt contestatarii:
astea's subiecte de olimpiada...vreti sa pice bacul mai mult de 70% din elevi....schimbati draq subiectele alea la mate k nici profa de mate si nici cea de meditatii nu stiu sa le rezolve.... deci....ce mai asteptati???:-? (merry)

aveti impresia ca daca dvs,niste cacatzi de oameni, ati ajuns la putere va puteti bate joc de noi?!copii vostri macar stiu sa le faca?voi le stiti face? sau nu prea trebuie ca suntem in Romania vorba aia.nu? sa va fie rusine ratatzilor.ar trebui sa tacetzi drequ' din gura si sa va vedetzi de banii pe care ii furatzi.nu mai are rost sa mai scriu despre niste "genii".asa ca trec la subiect: SCHIMBATZI ODATA SUBIECTELE ALEA! (Stan)

am fost si eu eleva si am dat bac-ul anul trecut......subiectele au fost la fel...da nimeni nu a facut scandal fratilor.....daca 4 ani de zile ati stat degeaba...asta nu e problema celor de la minister...asa ca apucati-va cat mai aveti timp si faceti ceva...... (medeeea1988 - în sfârşit o voce a raţiunii! - observaţi că şi gramatica şi limbajul diferă!)

tie iti convine k ai dat bacu` si l`ai luat ...unde mai pui k l`ai luat si cu nota mare...s`a copiat aNu` trecut la bac PE RUPTE...toti prostii l`au luat ...asa k mai bine taci dreaq !!!! (giulya)
Iniţial vroiam să înroşesc expresiile neromâneşti dar pe-urmă m-am răzgândit.
Desigur, modul cum scriu aceşti indivizi e foarte reprobabil dar din moment ce mai mulţi spun că au întâlnit profesori care nu puteau rezolva acele subiecte, revin la problema că sistemul nu e putred (doar) din vina elevilor!

Ieşim din sfera educaţiei şi constatăm că există oameni cu tendinţe şi mai totalitare.
De exemplu, există oameni care consideră dreaptă pedeapsa cu moartea pentru cei care fură lemn din pădure.
Nu sunt mulţi astfel de oameni dar dacă te uiţi cu atenţie observi că-s oameni diferiţi care semnează aceste petiţii totalitare şi dacă-i aduni, mai mai că faci de-un orăşel cu câţi astfel de indivizi de-a dreptul cretini există în România.
Există oameni în România care ar dori o prohibiţie pe alcool. Pe bune! Desigur, pe nişte motive de-a dreptul stupide pe alocuri şi cu argumente subţirele rău de tot:
Stiti ca orice alcool (vin, bere, spirtoase) contine intotdeauna o mica cantitate de alcool metilic? Acesta provoaca orbire si cancer.
Stiti ca o persoana care nu consuma deloc alcool, nu viziteteaza spitalul niciodata si are o viata indelungata si netulburata?
Bă... vinu' de la bunică-mea sigur nu conţinea alcool metilic. Şi totuşi, de-aia conţine o cantitate MICĂ (inversiune boule că iese cacofonie altfel!)! Ca să nu provoace orbire!
Cât priveşte persoana care nu consumă deloc alcool care e hiper-sănătoasă... eh... asta e discutabil. Îi recomand nişte vizite prin spitalele româneşti ca să se convingă de faptul că mănâncă borş de-ampicioarelea!
Există şi alte petiţii de bun-simţ tratate ignorant şi chiar contestate vehement în comentarii. De exemplu petiţia care susţine legalizarea prostituţiei.
Iată o reacţie la această petiţie:
Cred ca Pamantul se intoarce cu Polii la Ecuator, cred ca Universul o ia razna...voi sunteti tampiti ? Vreti sa distrugeti tara asta, asta ne mai trebuie sa ajungem ca in Olanda, mai trebuie legalizata casatoria intre homosexuali, drogurile si apoi veti distruge tara asta ! Curvelor care va vindeti vaginul pe 2 lei, faceti dracului o educatie ca sa nu fiti nevoite sa va prostituati. Emanuela a semnat de 2 ori petitia, deci e prostituata: asa o sa faci sifilis, vei avea cancer si herpes peste tot, o sa orbesti, o sa innebunesti si o sa mori in final...daca asta vrei, nenoroceste-ti si scurteaza-ti viata ! Va lasati de scoala si dati cu piciorul oportunitatii de a invata si de a va crea un viitor pentru asta ? Oricum, toti care ati semnat petitia, sa va spun ceva: daca semnati petitia asta si incurajati prostitutia, veti face ca elevele sa se lase de scoala, pentru ca nu le va fi frica de prostitutie, deci o sa distrugeti viitorul tarii acesteia. Rushine !! (Dan)
Ah, ce n-aş da să fim şi noi ca în Olanda. Eu văd că Olanda nu e o ţară distrusă deşi a legalizat atât căsătoriile gay cât şi prostituţia dar şi drogurile uşoare. Ba dimpotrivă, BTS-urile au scăzut la minimumuri istorice, avorturile la fel, infracţiunile de natură sexuală la fel, traficul de droguri e zero... - eu aş zice că în Olanda chiar au făcut o treabă bună.

Tot din categoria comentarii creştinopate (că ăştia-s majoritari pe site-ul cu pricina) ar merita citat un comentariu de la o petiţie (a câta oare?!) care cere intrarea în legalitate din ILEGALITATEA CURENTĂ a obiectului "Religie".
Cu cat afla copilul mai multe despre Ortodoxie, cu atat mai bine. Lasati copiii sa auda de Dumnezeu, macar la orele de religie. Prin acesti copii va va lumina si pe voi Dumnezeu. [Anca]
Sau altul:
Tare va mai deranjeaza religia, va strica planurile de distrugere sigura a viitorului copiilor [Eliza]
Există însă petiţii pe subiect religios care au adunat şi câteva mii de voturi, cum ar fi petiţia care se împotriveşte vizitei Papei de la Roma în România!
Vă recomand cu căldură secţiunea de comentarii unde veţi vedea invocate decizii din 1755 şi limbaj de-a dreptul medieval (eretic satanist, dreapta şi unica credinţă, etc.).
Căutând chestii interesante am mai găsit acolo oameni care doresc să poată protesta oricând, oricum şi oriunde, zic ei după modelul revoluţiei din '89.
Ce uită ei, e că până şi protestul declanşator din Bucureşti a avut o formă de autorizaţie.
Există oameni care doresc salvarea tuturor necuvântătoarelor. Dacă s-ar aplica aia eu aş muri de foame! Sincer! Oricum, am propus iniţiatorului petiţiei să-mi dea adresa sa şi să-i trimit colete cu maidanezi şi şobolani, pe care eu i-aş fi omorât prin otrăvire dar îi voi cruţa şi i-i voi trimite domniei sale să le salveze pe bietele necuvântătoare! Sper să accepte.
Tot din seria "tendinţe totalitare" avem oameni care doresc confiscarea averilor "nejustificate" ale românilor dacă depăşesc plafonul de 300000 de euro. Nici nu are sens să spun cât sunt de ridicole aceste cereri.

Şi, zic eu, bomboana de pe colivă, există cel puţin 2 indivizi în România care doresc ca televiziunile să fie OBLIGATE să difuzeze conţinut creştin duminica.

Doresc prin aceasta cale , implementarea anumitor obligatii a televiziunilor. Si anume in grila posturilor tv , in ziua de duminica , grila sa arate astfel:
ora 09-12 program religios ( studiu biblic si serviciu divin)

ora 12-17 meciuri de fotbal, filme , emisiuni diverstiment, etc

ora 17-20 program religios ( serviciu divin)

dupa ora 20 emisiuni de divertisment, meciuri, filme, etc


Doresc aceste implementari deoarece se considera ca suntem o tara crestina
Oamenii ăştia chiar se cred într-un stat teocratic. Sau dacă nu, îl doresc implementat cu tot dinadinsul!

Acum probabil veţi veni să-mi spuneţi că oricine poate propune orice, mai ales pe un site de Internet şi că oricum nu-i va lua nimeni în seamă.... Oare?
Nu de alta dar am tot publicat diverse comentariile ale diferitelor persoane de pe diferite site-uri mai mult sau mai puţin religioase în ultima vreme.
Mi-e din ce în ce mai greu să cred că sunt chiar atât de puţini oamenii care gândesc extremist ci dimpotrivă, am senzaţia că-s chiar foarte mulţi.
De aceea am listat această mostră nouă de prostie românească. Pentru că e din ce în ce mai multă.
Şi, cel mai tare mă tem pentru că aceştia au drept de vot!

Deja aceştia nu mai sunt "doar nişte nebuni într-un colţ" pentru că, pe zice trece, aceştia sunt din ce în ce mai mulţi.
Şi e din ce în ce mai puţin probabil să fie doar un nucleu de câţiva oameni (o mie-două) care stau constant şi-şi expun extremismele peste tot. Sigur sunt mai mulţi! Sigur şi precis!
Încet-încet ajung la vorba lui DumneZERO, cum că în curând vom fugi din ţară şi vom cere azil politic pe motiv de dictatură teocratică în ţările laice.

Până una alta, vă salut cu respect.

4 comentarii:

 1. E foarte interesant blogul tau, sincer. imi place foarte mult cum scrii. (apropo, reflexie??? ce inseamna? :P) Da-mi voie sa ma scuz pentru ca, citind un post de al tau mai vechi, mi-am zis, of , inca un moldovean in Ardeal :P
  dar sincer, meriti urmatoarea..
  http://s.netflash.ro/p/gallery/large/img0uj7r4.jpg

  Numa bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Oamenii astia ar putea ajuta Romania sa apara in Cartea Recordurilor. Tara cu cel mai ridicat nivel de indobitocire a cetatenilor(cel putin din punct de vedere religios). Sunt uimit si scarbit in acelasi timp de cum s-a ajuns..
  Toti se declara crestini, dar daca sunt intrebati ceva legat de religia lor habar n-au. Javre imputite. As prefera sa fie omorati cei ca ei decat niste bieti caini vagabonzi sau alte necuvantatoare.
  Ar fi totusi amuzant sa se faca o petitie legat d asa ceva si sa fie stranse suficiente semnaturi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu sunt de acord cu toate exemplele date. Sigur ca sunt destui profesori care nu au ce cauta in invatamant, dar pe de alta parte, nu e normal nici ca elevii si parintii sa dicteze cine/cum si ce sa predea in scoala. Majoritatea elevilor, dar din pacate si a parintilor, considera ca ... cu cat se preda mai putin, cu atat mai bine. "Ce trebe' atata scoala domne?" Un profesor e considerat cu atat mai "bun", cu cat e mai indulgent, nu da teme, da note mari la toti elevii. Si asa, invatamantul se duce de rapa. Si adevarul e ca profesorii, in general, au parte de foarte putin respect in societatea romaneasca. De multe ori pe nedrept. E normal ca profesorii sa fie evaluati, dar de persoane competente in domeniu. Democratia e buna, cat timp nu se transforma in anarhie. Nu e normal ca niste persoane fara calificare sa le spuna celor calificati cum sa-si faca treaba! Sunt domenii unde prin natura lucrurilor, elitismul si meritocratia sunt firesti. Si mai importanta e selectia viitorilor profesori ... si in domeniul asta e JALE! Pe de-o parte, salariile mici ii gonesc pe cei mai buni posibili candidati, care prefera sa plece in strainatate sau sa faca alte slujbe platite decent. Pe de alta parte, titularizarea s-a desfiintat, asa ca... s-a dat liber la nepotism si angajari pe pile (nu ca n-ar mai fi existat si pana acum).

  RăspundețiȘtergere
 4. cum sa nu reflectam se poate sa stiti ca este simplu dar muncit ahaaa, mult tata cum a discutatmakarenko cu basescu,pdl,boc si resturile,cu obama osama moubarack ,ciac pac,cu pnl,prm udmr,psd,ponta .crin ,bai n-auzi ce cauta astia aciulea ca de la astia pleaca tot si se stiie

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails