sâmbătă, 12 martie 2011

Prostie, prostire şi panică (şi) prin dezinformare

Motto:
Îmi place Cristosul vostru, dar nu-mi plac creştinii voştri. Creştinii voştri nu sunt deloc precum Cristosul vostru. Mahtma Gandhi
Sub acest motto vom discuta în continuare trei evenimente extrem de grave după părerea mea.

1. Cutremurul din Japonia şi (mai ales) prezentarea lui

Faptul că a fost cutremur în Japonia nu e o ştire în sine. În Japonia e cutremur cel puţin o dată pe lună astfel că e cel puţin aberant să ne panicăm ca vitele şi să ne temem pentru noi.
Faptul că a fost un cutremur de 8,8 (sau 8,9 - nu s-au hotărât încă) grade pe scara Richter reprezintă o ştire în sine pentru că precedenta dată în Japonia când a mai fost un astfel de seism a fost în urmă cu 140 de ani. Şi totuşi, din nou, nu există un motiv de panică. Nu e nimic anormal, ci doar un pic mai rar!
Şi totuşi, la ora 17:00 Realitatea TV titra Japonia - Apocalipsa acum! Şi, de ce s-ar lăsa Antena 3 mai prejos? Nu de alta dar la Antena 3 prezenta Gabriela Vrânceanu (cam slabă cu) "Efectiv" Firea care a făcut pe ea şi la 11 septembrie 2001, pentru cine mai ţine minte. Aşa că, Antena 3 titra la aceiaşi oră Japonia - Imaginea sfârşitului lumii!
Mai mult, Antena 3 a recidivat şi la 18:45, postul anti-băsist titra Un seism cât 17000 de bombe atomice!
Şi-apoi au urmat 43827589 de "tocşoaie" cu români speriaţi din Japonia şi cu familiile de români îngrijoraţi de-aici şi toată lumea era expertă în "cutremurologie".
Mai apoi, declaraţii ale lui Sorin Opărescu despre cât de tare o să ne ia mama dracu' dacă o să fie aşa ceva la noi şi bla, bla, bla, bla.
BUN! Ce-nseamnă asta?! PANICĂ PRIN PROSTIRE în rândul populaţiei de rând!
Să fim bineînţeleşi: Tsunami de 10 metri este cam imposibil de format şi, chiar dacă ar fi, în cel mai rău caz o bucăţică din Constanţa ar avea de suferit şi, oricum se va şti dinainte şi se vor putea face evacuări.
Aşadar, despre ce vorbim?! Păi despre prostit poporul cu televizorul, doar despre ce altceva!
Cutremurul din Japonia a scos de la cutie toţi scrântiţii planetei. Şi avem în această categorie savanţi care visează cutremure prin Lună, forumişti care văd masonii la cârma cutremurelor, Babylonul sau dumnezeu sau vite proaste încălţate care văd în cutremur o răzbunare a balenelor persecutate.
Ei cât de bolnav mintal să fii să doreşti răul unui popor pentru câteva balene?!
Sau cât de bolnav mintal să fii să critici digurile anti-tsunami construite de guvernul japonez în ultimii 20 de ani tocmai pentru a salva vieţi?! Pe bune! Există oameni care critică aceste diguri spunând că afectează priveliştea la ocean şi posibilitatea oamenilor de a studia marea. De parcă te opreşte cineva să nu treci de zid!!!
Despre milioanele de vieţi salvate prin codurile stricte de securitate a construcţiilor impuse de guvern nu vorbeşte nimeni.
Partea raţională lipseşte cu desăvârşire din ştirile oficiale (sau "mainstream") ba încă este eludată şi ironizată intenţionat. Cum să compari 17000 de bombe atomice cu un amărât de cutremur?!
Păi supravieţuitorii de la Nagasaki sau Hiroshima ar trebui să se simtă jigniţi! Ce-are coada vacii cu ştampila de la Primărie? Ce-are sula cu Prefectura? Ce-are Luna cu cutremurul? Ce-au masonii cu cutremurul? Ce treabă au balenele în ecuaţia asta?!
În mentalul colectiv este un talmeş-valmeş cu amestecături mixate cu harcea-parcea!
Mai rămâne să mai vină Iustin Pârvu să spună că legionarii au prezis tsunamiurile asupra neortodocşilor şi avem un tablou complet!!!
De atlfel, dacă ne uităm cu atenţie la imaginile repetate aproape obsesiv de televiziunile din toată lumea, vom observa că japonezii nativi aproape că nici n-au clipit când a început cutremurul tratând situaţia extrem de disciplinat şi calm. La acest eveniment natural era uşor de văzut care era japonez şi care era străin!
Situaţia e simplă: Poziţia geografică a Japoniei este de-aşa natură încât cutremurele sunt o normalitate. Ce-o fi aşa de greu de înţeles?!
Bun, este trist că au decedat câteva sute (poate mii - bilanţul oficial mai durează) de oameni. Dar şi mai trist este că nu ştim care-i baiu' cu centrala nucleară (un pericol real pentru noi toţi, mai mare decât tsunami-ul), iar extrem de trist este că presa internaţională a exagerat enorm băgând panica în populaţie.
În Haiti n-au exagerat atât de tare şi nici în Chile, când a fost pentru că de-acolo existau puţine imagini. Însă din Japonia (ţară puternic industrializată şi tehnologizată) au existat (aş risca să spun "din păcate") suficiente imagini pe care să se construiască o poveste profund exagerată şi neadevărată.
Nu, nu vine sfârşitul lumii, nu vine nici măcar sfârşitul Japoniei ci doar sfârşitul vieţii pentru câteva sute de japonezi.
La urma urmei mor mai mulţi oameni din cauza religiei sau a armatei americane!

2. American tripat anti-gay în Moldova

Prin Moldova înţelegem Republica Moldova.
Ştiţi cine este Scott Lively? Scott Lively este un tripat fundamentalist cre(ş)tin din cauza căruia au murit o grămadă de oameni în Uganda pentru simplul fapt că erau homosexuali. El a publicat un articol cu peste 100 de persoane cu orientare homosexuală într-un tabloid din Uganda unde erau trecute numele complete, fotografiile şi adresele persoanelor în cauză urmate de mesajul foarte explicit: Spânzuraţi-i! Acesta este Scott Lively, printre altele autor al unor cărţi precum "Svastica roză" cărţi care se bazează pe "studii" făcute de doctorii din timpul dictaturii naziste asupra "bolii" homosexualităţii.
Ei bine, acest optimist a efectuat o vizită de câteva zile în ţara vecină cu scopul de a "propovădui înţelepciunea moral-creştină şi necesitatea respingerii legislaţiei privind combaterea discriminării în Republica Moldova".
Pentru cei curioşi şi cu răbdare multă (serverele moldoveneşti sunt groaznice!) îi invit să vadă aici un interviu cu tripatul cre(ş)tin. Sau, dacă nu suportaţi aşteptarea, puteţi citi un interviu cu tripatul aici. Cine va vedea şi filmuleţul şi va citi şi interviul va constata că replicile sunt aproape identice, diferenţa fiind mai degrabă dată de traducerea efectuată de doi oameni diferiţi decât de diferenţa de cuvinte a lui Lively.
Afirmaţiile făcute de acest cre(ş)tin sunt extrem de grave însă doar o parte din presa internaţională sesizează asta.
Societatea civilă moldovenească, aşa amărâtă cum e ea, s-a autosesizat condamnând afirmaţiile cu caracter de instigare la ură ale creştinopatului sus amintit. Atât Soros-Moldova cât şi Coaliţia Nediscriminare (un conglomerat de ONG-uri) au replicat dur. De altfel, din fericire, şi Ministerul Educaţiei din Moldova a replicat aşa cum era firesc, refuzându-i domnului Lively accesul în şcolile şi universităţile de stat!
De ce menţionez asta? Pentru că ceea ce nouă ni se pare absolut firesc, în Moldova e de neconceput.
În România n-au existat nici pe departe atâtea dezbateri aprinse privind legislaţia anti-discriminare, în vreme ce în Moldova, chiar şi medii serioase contestă legislaţia firească în domeniul discriminării şi susţin punctul de vedere tripato-fundamentalisto-cretin al acestui individ care ar avea nevoie urgentă de încarcerare şi consult psihiatric amănunţit.
Deseori mi-am manifestat euroscepticismul şi deseori spun că nu ar trebui să luăm tot ce vine din Vest ca fiind din start bun, însă o legislaţie care să-ţi interzică să jigneşti un om doar pentru ce face el în dormitorul lui, mi se pare un act de bun simţ.
Să fiu eu sănătos de câte ori n-am întâlnit tentative de ironii de genul "nu cumva eşti şi tu gay?" atunci când mi-am exprimat dezacordul faţă de homofobia stupidă şi de activismul idiot al creştinopaţilor sau ai celor aşa-zişi "normali".
Activiştii homofobi nu înţeleg nici faptul că homosexualitatea nu e o boală şi nici faptul că nu alegi să fii homosexual.
Pentru toţi activiştii homofobi eu am o singură întrebare:
Voi când aţi ales să fiţi heterosexuali?

3. Distrugerea femeilor şi a familiilor - legală în SUA

Aici o să vorbim despre două cazuri diferite, la care s-a ajuns din două fundamentalisme diferite: fundamentalismul iubăreţilor de animale şi fundamentalismul creştinopat pro-viaţă.

3.1. Pârnaie pentru un hamster

Da, aţi citit bine! O fată de 19 ani va face 2 ani de închisoare pentru că a omorât un hamster.
După o investigaţie de 9 luni, Monique Smith, de 19 ani, riscă o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare după ce a ucis cu bestialitate hamsterul fratelui său în timpul unei dispute familiale în iunie anul trecut.
NBC New York scrie că Monique a venit acasă pe 19 iunie 2010 şi şi-a găsit hamsterul mort.
Suspectându-l pe fratele ei, Aaron Smith, Monique a luat hamsterul fratelui său şi se presupune că l-ar fi strâns de gât cu mâna şi apoi l-a aruncat pe jos.
Mai apoi, animalul a fost aruncat peste stradă, deşi raportul autopsiei a scos la iveală faptul că hamsterul deja murise la acel moment din cauza unui şoc sangvin, hemoragie având totodată ficatul distrus. (traducere din sursa citată)
Ar mai trebui notat faptul că "infractoarea" de 19 ani are la rândul ei un copil.

Şi-acum reacţia mea: CE MAMA DRACU' MĂ, a înnebunit planeta?!
Cum să bagi la pârnaie o tânără care mai are şi un copil şi trebuie să meargă şi la şcoală pentru că a kilerit un nenorocit de hamster?!?!?!
Cât de tâmpit poţi să fii?! De fapt, trebuie să fii american şi-i suficient!
Mi se pare dezgustător şi am o senzaţie profundă de vomă când citesc comentarii de genul "foarte bine, merită să fie la pârnaie" sau "doi ani e prea puţin".
Bă nene, e un hamster tu-i naşterea mă-sii de hamster!
Dar de vacile din care se fac hamburgeri nu zice nimeni nimic? Dar de pui? Ah... sau de pui deja "oamenii de ştiinţă" au ajuns la concluzia că puii sunt empatici.
Deci, să recapitulăm, fătuca aia are 19 ani, urmează să meargă la facultate şi are un copil sugar. Într-o dispută familială aceasta mătrăşeşte un rahat de hamster. Şi, vine Statul, care altă treabă n-are decât să irosească 9 luni pentru o investigaţie inutilă şi o condamnă la 2 ani de pârnaie. Copilul va fi rupt de mama sa (de fapt este căci fata e în arest preventiv), ea îşi va rata orice şansă de a realiza ceva în viaţă iar activiştii lăbari ereditari ai drepturilor animalelor vor avea orgasme multiple căci odioşenia cu care aveau ei vise umede anii trecuţi s-a pus în practică.
Nu e minunată lumea?!

3.2. Minţirea femeilor

Doctorii din statul american Indiana vor fi obligaţi de către Stat să-şi mintă pacientele care solicită avortul.

Unul dintre cele mai controversate articole din legislaţia privind avortul este cel care cere doctorilor să informeze pacientele care solicită avort de "posibilitatea riscului crescut de cancer la sân în urma unui avort provocat şi de protecţia naturală existentă în cazul ducerii unei sarcini la bun sfârşit".

Indiana n-ar fi primul stat care ar promova această teorie neştiinţifică. Potrivit Institutului Guttmacher, alte 5 state - Alaska, Mississippi, Oklahoma, Texas şi Virginia de Vest - au în acest moment o menţiune a unei presupuse legături dintre cancerul la sân şi avort.

Bun. Să înţelegem bine. Ştiinţa a ajuns mai degrabă la concluzii care duc spre un risc crescut de cancer la sân în primele 6 luni după NAŞTERE. Prin urmare, ducerea sarcinii la bun sfârşit aduce după sine un risc crescut de cancer la sân (şi nici într-un caz o protecţie naturală!). În plus, n-a reuşit nimeni să demonstreze vreo legătură între cancerul la sân şi avort, fie el avort provocat sau avort spontan.
Să fim bine înţeleşi: În SUA, promiscuitatea este cel puţin la fel de mare ca în România (dacă nu chiar şi mai mare!). Astfel că, unele femei, după ce vor citi hârtia mincinoasă dictată de guvern, ar putea renunţa la a mai face avort de frica unui cancer la sân. (având în vedere că pentru majoritatea femeilor, decizia de a face avort oricum e una grea!)
Ce se poate întâmpla din asta? Ar putea de exemplu ieşi mai mulţi copii mutanţi! Ar putea ieşi mai mulţi copii nedoriţi supuşi mai apoi abuzului emoţional şi fizic în familie, abuz tipic pentru copiii veniţi nedoriţi.
Îmi închei discursul pe această temă invitându-vă să vedeţi un filmuleţ foarte bun pe această temă: (nu susţin în totalitate cele spuse în film, nu consider că este singurul motiv dar e o altă viziune/părere care ar merita discutată)


Acestea fiind spuse, vă salut cu respect şi să ne citim sănătoşi curând.

4 comentarii:

 1. ce om strange de gat si arunca pe strada o creatura care nu i-a facut nimic si pe care nici macar n-a avut bunul simt s-o eviscereze si s-o haleasca dupa ce a killerit-o ?
  :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce inseamna "tripat"? Nu am gasit cuvantul in dictionar. In fine. De obicei, ortodocsii fanatici ii considera eretici pe membrii altor confesiuni crestine. Dar asta vad ca nu ii impiedica sa le preia ideile, atunci cand au interesul.

  RăspundețiȘtergere
 3. Laocoon: Senzaţia de euforie oferită de droguri este numită de mulţi "trip".
  O persoană care trăieşte acest trip este o persoană "tripată".
  E vorba de mult să fie inclus în dicţionar dar deh... "academia" e "morală" dom'le.
  Vezi că "succesuri" e în dicţionar. Din păcate "tripat" mai are de aşteptat.

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails