joi, 24 martie 2011

România e o ţară defectă

Faptul că în România se întâmplă multe care n-ar trebui să se întâmple în secolul ăsta e ceva ce cunoaştem cu toţii, nu reinventăm apa caldă acum.
Faptul că România e condusă de nişte oameni mai degrabă defecţi este iarăşi o realitate.
Dar, care este primul simptom în cazul unei persoane defecte? Negarea propriei condiţii şi respingerea acuzaţiilor din ce în ce mai fondate. De altfel, ai noştri conducători resping categoric necesitatea consultării măcar a unui psiholog.
Însă nu doar despre politicienii defecţi vreau să vorbesc pentru că nu doar ei sunt defecţi ci însăşi esenţa ţărişoarei ăsteia, populaţia, este defectă.
Da, noi cu toţii suntem mai mult sau mai puţin defecţi!
În ţara în care femeile nasc pe câmp al 10-lea copil şi în ţara în care oamenii mor sfârtecaţi de câinii vagabonţi, oamenii răzbună spânzurarea păpuşilor lui Iancu!
În ţara în care oamenii se calcă în picioare pentru două kile de zahăr, în ţara în care cade tavanul peste bebeluşi, noi susţinem parteneriate cu biserica să facă acte de caritate tot pe banii noştri. Şi atenţie! E vorba de aceeaşi biserică ce deţine 42% dintr-un judeţ şi vrea mai mult, Şi de aceeaşi instituţie care luptă pentru cuceriri de sate întregi cu tot cu case!
Unde vreau să ajung cu toate astea? Păi numai dacă citiţi comentariile tuturor articolelor citate până aici veţi vedea ce vreau să spun iar afirmaţia că "populaţia e defectă" nu vi se va mai părea atât de deplasată!
România este ţara care-ţi fură cei mai frumoşi ani din viaţă şi apoi te scuipă-n gură! România este ţara în care poţi să iei bătaie pentru simplul fapt că exişti chiar de la cei care ar trebui să te protejeze. România este ţara în care trebuie să fii rugat frumos oficial să nu-ţi mai furi singur căciula.
La noi în ţară se desfiinţează teatre şi se interzic concerte întru ortodoxie. Şi apoi ne mirăm de ce ţara asta a ajuns destinaţie pentru turism sexual cu copii?
În România se studiază religie confesională, se respinge categoric educaţia sexuală în şcoli şi la biologie aflăm că ne-a creat un designer al dracu' de inteligent. Însă tot în România, tot la şcoală la noi, vin elevele gravide şi nu observă nimeni! E şi firesc când singurele griji ale majorităţii corpului profesoral sunt grevele şi meditaţiile.
Frumoasa noastră patrie nu-şi permite să ancheteze morţile propriilor cetăţeni şi nici să-şi repatrieze cetăţenii aflaţi în situaţie de urgenţă, respectiv calamitate naturală. Însă îşi permite să plătească preoţi vânzători de minciuni. Dar, să nu uităm: Nu se face caritate pe bani publici.
Şi totuşi, ce vă spun eu aici nu reprezintă nici pe departe o noutate!
Tocmai asta e şi dovada faptului că suntem defecţi, o naţie defectă şi în curând o naţie defecată!
Noi avem grija parlamentarilor europeni, facem sondaje cu privire la cine s-o crească pe Irina Columbeanu, ne interesează dacă RDS/RCS o să preia UPC sau nu, căutăm softuri în limba română de studiat biblia, ţinem post şi ne preocupăm de asta, ne învăţăm copiii să danseze pe manele, ne interesează câţi copii şi cum nasc imensele României, ne uităm la penisul lui Bleonţ sau câte kile mai are fiica Andei Călugăreanu.
Acestea sunt ştiri care sunt mult-mult mai populare decât vor fi vreodată ştirile cu adevărat importante din România. Faptul că profesorii sunt slab plătiţi (vai, săracii!) e foarte important şi toată lumea-i plânge dar că în România elevii trăiesc sub dictatură profesorală pentru care plătesc taxe de protecţie nu-i pasă nimănui. Faptul că în România se facă reclamă Corporaţiei Ortodoxe Române pe gratis în mijloacele de transport în comun, nu e nicio problemă pentru nimeni.
Nouă, ca naţie, nu ne pasă că suntem aproape de un război civil şi nu ne pasă de faptul că în România se întâmplă probleme grave. NU!
Nouă ne pasă doar de bârfe.
Întreaga naţie e doar un imens tabloid.

Şi ca un corolar la afirmaţia că naţia e defectă, oamenii cărora le pasă, sau încă le mai pasă, sunt marginalizaţi şi priviţi aiurea. De ce? Pentru că atunci când naţia e defectă, primul simptom este chiar negarea condiţiei proprii.

Vă salut cu respect.

5 comentarii:

 1. Eram cu mama si cu Thora in masina, in centrul Aradului, la trecere de pietoni, in fata noastra o masina cu 4 persoane in ea. Se opresc la trecere, aparent pentru a-i ceda trecerea unui batran in carje, care parea mai boschetar dar na! Si se opresc si batranul le face semn sa treaca (poate nu vroia sa traverseze, poate s-a gandit ca sa nu incurce, fiind in carje, va trece mai incet). Deci nu mi-a venit sa cred ce am vazut !!! Barbatul din dreapta soferului (tot barbat) se apleaca peste sofer, se apropie de geamul soferului si il scuipa pe batran! Cand am ajuns in dreptul lor, se vedea cla, cefe groase, cum se spune, cocalari. Am ramas stupefiata. N-am auzit deca si-au vorbit ei si batranul, dar acela parea foarte pasnic.

  RăspundețiȘtergere
 2. Plecăm doamne(zero).
  Întrebările care rămân sunt: Unde şi când?

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu stiu, dar simt ca trebuie sa plecam undeva intr-o zona mai progresiva, mai deschisa. Singura mea ancora este mama mea, care nu stie engleza, desi e cosmopolita.

  Si asa cred ca oamenii destepti si decenti (ca sunt destui oameni destepti care s-au apucat de "furat") au inceput sa plece dupa ce a cazut zidul ceausist.

  As zice in tarile nordice, mai ales pentru ca se va incalzi vremea datorita schimbarii climatice.

  Dupa ce au privatizat serviciile sociale, mai sunt putine etape pana la teocratie in Romania, dupa care va incepe, aproape garantat, o perspecutie a non-crestinilor - asa ca putem cere azil la alte tari.

  RăspundețiȘtergere
 4. Dumnezero: Eu ştiu deja limba norvegiană.
  Atât ar mai trebui: Să am motiv să cer azil politic în Norvegia că am 1/2 din bagaje gata făcute.

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails