marți, 8 martie 2011

Turismul de la noi

Despre faptul că la noi se face turism mai din părţi şi că ministerul are alte priorităţi de aruncat banii pe fereastră am mai scris.
Totuşi, acel moment a fost un rahat pe băţ în comparaţie cu ce-a urmat, în speţă telegondole acolo unde pică mina peste mineri, frunzuliţe de milioane de euro şi "dezvoltări durabile" prin poze cu tovarăşa ministresă pe ponei/vacă/cal/pe-ce-mama-dracu'-a-mai-stat-Udrea.
Şi totuşi, în ciuda acestora, România este ultima în UE, pe locul 34 din 42 de ţări din Europa în general şi pe 63 din 139 în lume.
Vestea bună? Tocmai am mai urcat 3 poziţii, de pe locul 66.
Sunt în asentimentul unui comentariu de-acolo şi anume că mai degrabă toate ţările au urcat trei poziţii după prăbuşirea Egiptului, Tunisiei şi Libiei ca potenţiale destinaţii turistice şi nu pentru că turismul românesc a înregistrat vreun fel de progres la vreun nivel, oricare ar fi el.

Ştiţi că de-obicei mă revolt când unele state, sau cetăţenii unor state tratează poporul român urât sau vorbesc de naşpa de români. Totuşi, de data aceasta, în cazul avertizărilor lansate cu privire la România de Ministerele de Externe ale unor state, nu mai am ce spune.
De ce nu mai am ce spune? Pentru că nu spun nimic greşit.
Asistenţa medicală acordată în România poate fi diferită faţă de cea din Canada. (...)Plata pentru îngrijire poate fi cerută în avans [Canada]

Geanta trebuie ţinută în faţă, evitaţi să purtaţi rucsac sau geanta pe umăr [Franţa]

Din cauza igienei, instrumentarului învechit şi a lipsei de medicamente, nivelul îngrijirii medicale în spitalele româneşti nu corespunde standardelor din vestul Europei [Austria]

Sistemul românesc de sănătate suferă din cauza situaţiei economice din ţară, şi, deşi există medici buni, facilităţile şi instalaţiile sanitare sunt deficitare în comparaţie cu Europa de Vest [Spania]

Deşi o serie de firme acceptă plata cu cardul, este de dorit să plătiţi cu banii jos din cauza riscului de fraudare a cardurilor [SUA]
Acestea sunt sfaturi numai bune şi pentru românii care vor să iasă din casă în general, nu doar pentru turiştii străini.
O să veniţi să-mi spuneţi că "avem spitale" sau că "fenomenele sunt în scădere" însă de la "avem spitale" şi până la "avem un sistem sanitar competitiv" e cale ca de la Moscova la Vladivostock. Cât despre "fenomenele în scădere".... pfff! Hai să fim serioşi! Pe ce ne bazăm? Pe statisticile lu' Boc care zicea că ieşim din criză?! Hai pretene las-o-n mizda păsii de treabă!

Problema nu este DOAR a ministerului Anti-Turismului patronat (căci ăsta e termenul real - patronat - nu condus!) de Udrea. Este, în principal, problema acestui minister dar nu în totalitate. Problema este chiar mai largă şi ne priveşte şi pe fiecare dintre noi.
Într-o ţară în care operele lui Florin Salam se predau la Conservator; într-o ţară care este un adevărat câmp de cules/racolat curve şi/sau sclave sexuale şi într-o ţară în care investitorii îşi permit orice (asta în condiţiile în care oricum au statut privilegiat), e absolut firesc să se întâmple ceea ce se întâmplă cu turismul românesc şi cu atitudinea străinilor faţă de România.
N-aţi vrea să vedeţi faţa unui suedez la auzul manelelor! În Stockolm n-o să-ţi predea nimeni la conservator Florin Salam pentru că acolo maneaua nu trece de ţiganii din stradă!
Într-o ţară în care încrederea în instituţii mincinoase gen guvernul incompetent actual sau biserică atinge cote colosale, e şi firesc ca românii să nu-şi dea seama ca se mint singuri şi-şi fură singuri căciula.

Vă salut cu respect.

2 comentarii:

  1. http://cati-ca-voi.com/liniste-maneaua-se-studiaza/ un pamflet excelent

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru articol. Intr-adevar si pe situl Ministerului de Externe al Canadei se pot citi despre Romania lucruri penibile pentru o tara europeana din secolul XXI , de genul ca : poti fi agresat si furat la Bucursti si in alte orase, ca exista bande de hoti organizate care uneori includ si copii si care fura in autobuze, metro, in trenuri si in Gari, fraude cu carti de credit, falsi politisti care iti cer documente, ca e bine sa te vaccinezi contra turbarii daca mergi in Romania din cauza multilor caini vagabonzi care ii pot ataca pe pietoni, etc. La atâtea grozavii cine mai are chef sa mearga acolo sa faca Turism ?

    http://www.voyage.gc.ca/countries_pays/report_rapport-fra.asp?id=248000

    RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails