vineri, 25 martie 2011

Victimele fanatismului IV

Bine v-am regăsit la acest subiect.
Ca şi-n precedentele trei articole din seria Victimele fanatismului vom prezenta o serie de evenimente petrecute în ultima perioadă din cauza cărora oameni nevinovaţi au avut de suferit.
De data aceasta, vom structura pentru a facilitata lecturarea.

1. Tortura fizică a unei fetiţe de 8 ani

Fanatismul frumuseţii este tot o formă de fanatism. Credinţa că doar cei care îndeplinesc un standard fizic îngust de "frumuseţe" împinge foarte mulţi oameni la gesturi extreme.
De la copiii supuşi unor diete crunte care-i privează de proteinele atât de necesare creşterii şi până la celebrele fotomodele, denumite în cercurile mai puţin academice "femeile şnur - fără..." - ei hai să nu zicem pân' la capăt.
Tot victimă a fanatismului frumuseţii este şi o fetiţă de numai 8 ani, fiica doamnei Kerry Campbell, cosmetician în San Francisco.
Aceasta injectează lunar Botox fetiţei sale.
"Tratamentele acestea îi vor garanta lui Britney că va ajunge celebră". Kerry Campbell îşi şi epilează fiica pe tot corpul, inclusiv în zona pubiană, ca să se asigure că atunci când va fi mare nu-i va mai creşte nici măcar un singur fir de păr acolo, spune ea: "Ştiu că într-o zi ea va ajunge model, actriţă sau cântăreaţă şi tratamentele pe care i le aplic acum îi vor asigura o faţă tânără şi proaspătă, de copil, pentru multă vreme".
Ok, după ce-mi revin din sentimentele deloc creştineşti pe care le am acum faţă de mamă şi după ce-mi trec imaginile despre ce i-aş face mamei ăleia pentru nesimţirea şi prostia de care dă dovadă în "educaţia" fiicei sale, traducem mai pe româneşte ce spune mai sus:
Pe scurt, "doamna" Campbell îşi pregăteşte fiica să fie o curvă care arată bine şi zero creier - femeia de succes a secolului XXI!
Am fost prea dur? Prea direct?
Cum să epilezi fetiţa în zona intimă când ea la 8 ani abia s-a prins de funcţia aparatului excretor urinar?!
Cum să-i bagi fetiţei în faţă botox (care este o toxină, în fond şi la urma urmei)?
Şi, mai ales, cât de retardată poţi să fii să crezi că fiica ta face riduri la 8 ani?! De riduri de expresie pare-se că n-a auzit coafeza de mă-sa c-altfel nu-mi pot explica.
Prietenii mei cred că e cool că îmi fac toate aceste tratamente şi vor şi ei să fie ca mine. Mă uit în fiecare seară în oglindă după riduri şi când văd câteva vreau mai multe injecţii. De obicei mă durea când mi le făceam, dar acum nu mai plâng aşa de mult. Mai vreau să-mi pun şi silicoane, şi să-mi aranjez şi nasul
Vă daţi seama ce fel o să arate fătuca asta peste 20 de ani? Păi Michael Jackson o să ni se pară sexy şi o să salivăm după el (şi femei şi bărbaţi) după ce o să-i vedem faţa fătucii ăsteia la 28-30 de ani!
Copilul la faza asta n-are practic nicio vină şi este îndoctrinat de către mămicuţa-i care nu s-ar ocupa şi de educaţia fetei.
Nu zic ba, în societatea penibilă de astăzi, uneori (deci nu o regulă!) poţi s-ajungi relativ sus dacă arăţi bine (a se citi să te placă boşorogul de la recrutări - dacă e o tanti la recrutări, nu mai contează cum arăţi!). Şi totuşi, chiar şi-aşa, oricât de bine ai arăta tu, dacă ai puf în cap la maxim 30 de ani te-ai dus dracu' de tot şi o să fii doar tantea aia frustrată care la un moment dat arăta decent şi băga kile de chimicale-n ea ca să se menţină aşa!
Îi injectez 1-2 ml de soluţie de Botox de fiecare dată
Eu ţi-aş injecta câte 20 ml de botox în fiecare por al corpului tău, părinte cretin şi iresponsabil care eşti!

2. Oamenii cu gând negru influenţaţi religios

Circulă pe Internet de vreo câteva zile o ştire potrivit căreia religia ar dispărea cu totul în 9 ţări ale lumii - Australia, Austria, Canada, Cehia, Finlanda, Irlanda, Olanda, Noua Zeelandă şi Elveţia.
Desigur, algoritmul de calcul este cam dubios şi neclar. În plus, chiar dacă la ultimul recensământ 60% din cehi s-au declarat atei, agnostici sau nereligioşi, nu înseamnă neapărat că religia va dispărea. Da, formele aşa-zis tradiţionale de religie vor dispărea - popi pedofili, corporaţii creştine, etc. etc. - însă fenomenul religios este încă departe de a dispărea.
În plus, studiul/algoritmul cu pricina nu ia în calcul şi religiile "new age", intelligent designer-ii, deiştii sau cei aparţinând bisericilor nerecunoscute de stat.
În fine, nu despre veridicitatea sau lipsa veridicităţii studiului vroiam în mod expres să vorbesc ci despre comentariile de-a dreptul odioase pe care le-am citit atunci când ştirea a ajuns şi în presa românească.
În continuare voi da citare unor mesaje postate de "buni creştini ortodocşi". Sper ca pe viitor să nu-mi mai aud critici atunci când spun că mulţi creştini ar trebui consultaţi de un psihiatru şi trataţi.
Să-i dăm drumul:
Mi se pare foarte normal. Avansam, era logic ca asta va fi tendinta. Asta inseamna evolutia. E greu sa mai porti coversatii cu prieteni imaginari atunci cand ai un IQ cat de cat dezvoltat si un nivel de trai decent. (Leeloo)

iar răspunsul este:
Creaturile de teapa ta reprezinta tot raul din lume. Sper sa ai o viata mizera in continuare si tu si familia ta sa patiti cele mai groaznice nenorociri! (maria)
Şi mai vin:
Mori in chinuri satanist ucigas, MOOOORI!!! (Cristian)

Cum era de asteptat, ateii, acesti sub-oameni care din pacate traiesc printre noi, vor aduce sfarsitul lumii. Nu trebuie sa mai stam cu mainile in san, ci trebuie sa purcedem la uciderea acestor bestii!(Calin)

Educatia distruge religia ! Un fond educational puternic creeaza premisele regasirii de sine intr-o civilizatie moderna , superioara . Religia cu rolul ei covarsitor in incorsetarea tarelor umane este ancorata in negura vremurilor iar astazi se pare ca este atasata numai celor cu trasaturi mentale indoielnice . Culmea e ca pe masura ce ne indreptam spre finalul resurselor terestre si a Marelui Final al Omenirii alunecam incet spre o spiritualitate pseudo-stiintifica eliminand factorul arbitrariului impus de dogmele bisericesti ceea ce corespunde de fapt unei din invatamintele Bisericii : Apocalipsa , pedeapsa lui D-zeu pentru toti cei care si-au intors fata de la Dansul . (Pompei)

ATEII SUNT ACELE BESTII CE NU MAI AU CREDINTA.
SUNT BRUTE CARE SJUJESC DIAVOLULUI.ATEII COMIT ATROCITATI SI UCID FARA REGRETE.
CAND TE-AI LEPADAT DE DUMNEZEU SI II RENEGI EXISTENYTA AI INCETAT SA AI UN SUFLET SI DEVII UN MONSTRU CE SLUJESTE CRIMEI IMPOTRIVA TUTUROR CRESTINILOR.
ACESTI ATEI SUNT CEI DESPRE CARE VORBESTE BIBLIA,ACEI CARE DUPA CUM SPUNE BIBLIA INCEARCA SA IMPRASTIE PE PAMANT MINCIUNA,ISI ADUNA ADEPTI SI INDEAMNA LA RAU,NEGAND EXISTENTA CREATORULUI.
ACESTI ATEI TREBUIE STRAPITI DE PA FATA PAMANTULUI,TREBUIE IZOLATI SI INCHISI PE VIATA.
CEL CE S-A LEPADAT DE DUMNEZEU NU POATE SLUJI DECAT RAULUI IN FORMA CEA MAI INTUNECATA SI CEA MAI JOSNICA POSIBILA.(laur)
Şi răspunsul:
Adevar graiesti.
Cel ce renunta la dumnezeu este un slujitor al Diavolului capabil de crima !!!!!!!!!!!!!!! (Sorin)
Şi mai vine un răspuns:
Da, primitivule, ateii au ucis în atâtea cruciade, ateii au ucis atâția oamenii în timpul Inchiziției, la fel și cu sectele sinucigașe, „părinții„ (a se citi monștrii religioși) care au asistat senini cum le mor copiii, deși îi puteau salva cu o simplă transfuzie de sânge... Te-aș executa fără să simt altceva decât o imensă bucurie în suflet! Dacă erai cu religia, trebuia să zici ce zicem și noi, ateii: putem trăi toți. Văd că religia te-a învățat să fii bun, tolerant cu aproapele tău, ce mai, ești cu adevărat un exemplu de vârf al religiei, omul lui Dumnezeu. Ne-am lămurit și cu religia. Du-te și ia-te de mână cu fanatica ailaltă, Maria, care i-a urat de bine lui Leeloo. Nu meritați să trăiți... (Nistor Claudiu)
Şi-acum, bomboana de pe colivă:
Nistor Claudiu ai dovedit cu succes ca cel fara de credinta este capabil de crima.
Tu iti doresti sa-l ucizi pe Laur?
Esti demonizat si satanist.
Oricine renunta la Dumnezeu face numai rau si este apt de a savarsi crime impotriva semenilor IAR TU TOCMAI AI DOVEDIT ACEST LUCRU SATANO! (Mihai Ducu)
Şi, la final, o cugetare "de duh":
Nu va alarmati, oameni buni! La noi nu se va intampla niciodata asa ceva. Exclus! Total! Pai ca sa se intample asa ceva ar trebui sa ajungem la nivelul lor de civilizatie si bogatie. Bun banc, nu-i asa?
O să-mi spuneţi că-s puţintei însă nu-mi iese din cap că 40% dintre români doresc pedepse penale pentru cei care critică ortodoxia.
În vreme ce în ţări în care românii merg să muncească, 40% din populaţie s-a eliberat de frâna dezvoltării numită religie, la noi lucrurile stau cu adevărat medieval, iar asta e o realitate.

3. Miracole la minut

Aici intră toţi oamenii care-l văd pe Isus în cur de câine, pe fecioara Maria în prezervativ, chipui lui dumnezeu pe cer (deşi parcă mniezo n-avea chip - eh, cui îi pasă în înghesuiala asta?), pe Isus în uleiul ars de la omletă sau pe fecioara Maria în sandwich-uri!
chipul Fecioarei Maria de pe bucata de sandviş a devenit celebru şi a avut un succes uluitor, fiind vândută pe e-bay cu 28 000 de dolari.
Cât mă? Păi aia e o casă 'tu-i fecioara mă-sii să fie!
Las' că-mi adun doi prieteni de la Arte şi-l fac şi eu pe Isus într-un sandwich şi-l scot la licitaţie. Poate scot şi eu măcar 10 mii.
E fix aceiaşi treabă şi cu cadavrele, pardon, moaştele făcătoare de minuni, picturile neecologice, pardon, icoanele făcătoare de minuni şi alte obiecte mai mult sau mai puţin utile societăţii dar care-s "sacre" şi făcătoare de minuni.
Apropo, ştiaţi că dumnezeu scrijeleşte în româneşte în chirilică pe copaci?
Măi cum naiba de dumnezeu ăsta face minuni numai în Rusia (ţară în care o treime din populaţie crede că Soarele se-nvârteşte-n jurul Pământului), România (ţară în care 42% din populaţie crede aceiaşi bazaconie), SUA (ţară de-a dreptul teocratică şi fundamentalist creştină)? Iar când nu e într-o ţară fundamentalistă sau needucată şi apare într-o ţară mai seculară, atunci sigur apare unui student la teologie, unui popă sau unui individ cu capacităţi mentale îndoielnice.
Cum oare?
De ce nu apare dumnezeu în Norvegia? Sau în Olanda? Sau în Japonia? (ah... sau tsunami-ul recent e de la mniezo - încă e-n dezbatere asta)
De ce nu i se arată dumnezeu lui James Randi? Sau lui Richard Dawkins?
De fapt, oamenii care văd acele minuni sunt victime ale lipsei de educaţie plus bonus ai fanatismului.
Eu am avut nevoie de contur şi zoom-uri repetate pentru că mintea mea vede un cur de câine, nu isuşi verzi pe cur creţ! Valabil şi cu celelalte minuni "dovedite" prin poze care nu spun nimic.

Asta cu sfinţi apăruţi în diferite locuri e ca imaginea aia care se dă la copii.
Copiii nu percep ideea împreunării dintre doi oameni.
Astfel că e mult mai probabil ca aceştia să vadă delfini.
Creierul copiilor, neavând imaginea unui bărbat care ţine în braţe o femeie goală şi o sărută, vede delfini în această imagine.
Ca adult, trebuie să te chinui serios să vezi delfinii. Recunosc că eu încă nu i-am văzut.
Cam aceiaşi chestie e şi cu crucea din cartof, isus-ul din dosul câinelui, fecioara maria din prezervativ, isus-ul de pe tigaie şi alte "semne divine" sau "miracole".
Un om educat vede ce-ar trebui să vadă şi ce este acolo în realitate - în speţă un cartof stricat, un dos de câine, o tigaie arsă, un sandwich uşor mucegăit, etc. etc. O minte needucată şi nerealistă, vede ce-i vine mai repede la-ndemână ca să poată explica. Şi-aici apare fanatismul religios: Din cauza îndoctrinării, vede întâi isuşi!
Şi astfel se tripează pe asta şi uite-aşa avem reacţii descrise la punctul 2.

5 comentarii:

 1. La punctul unu, iti recomand documentarul "Toddlers&Tiaras", sa vezi acolo parinti retarzi, candidati la eugenie. Aia e curata pepiniera pentru pedofili, pe alese si pe luate! Numai in America! Iar Tom Hanks probabil ca s-a prostit acum, la 54 ani si si-a inscris si el propria fiica in concurs...

  La punctele 2 si 3 orice comentariu e de prisos.

  RăspundețiȘtergere
 2. In caz ca nu ai reusit sa-i gasesti, iti dau un hint:
  Dolphins are eveeeerywhere :)
  Atentie la sub-brat, solduri si mainile deasupra capului ;)
  Mai e unul p-acolo si cativa mici, dar o dam dup-aia in prostii, si copiii mici n-au voie :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Citind primul punct mi-am adus aminte de filmu' asta :).

  RăspundețiȘtergere
 4. "40% dintre români doresc pedepse penale pentru cei care critică ortodoxia".. Dar chiar exista o lege prin care criticarea oricarei religii se pedepseste! (Legea cultelor 489/2006) Articolul 13: In Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase.

  Suntem in randul lumii "civilizate", alaturi de Iran, Pakistan sau Arabia Saudita!

  RăspundețiȘtergere
 5. Laocoon: Nu există norme metodologice de aplicare a respectivei interdicţii. Practic, în afară de o amendă contravenţională egală cu cea pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice plus o "palmă la funduleţ că nu-i mumos să zici naşpa de ăl di sus", nu prea ai ce păţi.(asta dacă faci blasfemie pe trotuar căci dacă e-n spaţiul tău sau spaţiu contractat de tine, nu mai păţeşti nimic)

  Şi-n plus, însuşi articolul de lege e evaziv! Critica... dar ce fel de critică? Ortodoxia este o dogmă falsă şi îngustă se pune la "critică"? Dar "popii se împart în ortohoţi şi greco-alcoolici"?

  E foarte evazivă treaba şi... după cum spuneam, nu se aplică pentru că nu-s norme pentru asta.

  E cam aceiaşi treabă ca şi-n Grecia unde teoretic poţi să faci 3 ani de pârnaie dacă faci blasfemie la adresa lui dumnezeu însă în practică nimeni nu ajunge la mititica şi chiar nici amenzi nu plăteşte.

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails