duminică, 3 aprilie 2011

Clujul offline

Pe lângă aspectele foarte frumoase, Clujul are şi câteva feţe de-a dreptul urâte.
Dacă păţeşti ca mine, adică să-ţi pice netul vineri dimineaţă cu promisiunea că cel mai devreme îl vei avea din nou luni seară, eşti mort.
E 22:10 când scriu aceste rânduri de la o sală obscură după ce sunt plecat de la 20:00 de-acasă cu laptop în spate încercând să găsesc un loc cu Internet. Nu este!
Afişul cu "Internet Wi-Fi gratuit" de pe cafenele sunt o glumă proastă. În realitate fie nu merge deloc, fie merge mai lent decât dial-up-ul anilor '99, fie merge dar pur şi simplu nu ai loc să arunci un ac în cârciuma cu pricina, darămite să mai bagi un laptop în priză.
În Bârlad sunt vreo 4-5 locuri în aer liber unde poţi avea Internet gratuit. La naiba până şi în unele comune există locuri cu Internet gratuit wireless. NU şi în Cluj!
E drept, în Cluj Internetul acasă merge mult mai bine decât în alte oraşe (e în top 10 în Europa la capitolul ăsta) dar dacă din varii motive nu ai Internet acasă, un e-mail pe care trebuie urgent să-l trimiţi, se poate dovedi extrem de complicat.

În fine, în altă ordine de idei se confirmă faptul că românii trăiesc bine, prin prima poziţie de la coadă în ceea ce priveşte speranţa de viaţă!
E oarecum şi firesc având în vedere că la noi e mai ieftin să mănânci pită cu portocale decât orez fiert. La modul foarte serios! În Cluj e mai scump un kg de orez decât o pâine mare + un kg de portocale!
Oricum, religioşii ar trebui să fie bucuroşi de veste, înseamnă că sunt mai aproape de viaţa de apoi.
În plus, această scădere a speranţei de viaţă va diminua numărul de adepţi şi cotizanţi la Corporaţia Ortodoxă Română, ceea ce e de bine, zic eu.

Mai pe scurt, e minunat să trăieşti la noi.
Şi-apoi, se-ntreabă unii de ce aleg din ce în ce mai mulţi să-şi ia bilet exclusiv dus către oriunde-văd-cu-ochii?!

Până la un articol mai coerent, vă salut cu respect.

3 comentarii:

 1. Ai incercat si in piata Avram Iancu? aproape de cinema Victoria...

  Mai era o retea la Casa de Cultura, dar nu am testat-o in ultimele 12 luni. ( Pe langa clubul Kharma. ) Ar trebui sa fie 2-3 retele deschise, pe clicknet.

  RăspundețiȘtergere
 2. Lucian, stai linistit ca se poate si mai rau. Unde stau eu, la capatul pamantului, nu exista optiune ADSL mai ieftina de 50 de euro pe luna. Singura optiune cat de cat accesibila la pret e cu o cheita internet sau cu telefonul. Pentru zece euro pe luna ai dreptul la un giga la o viteza cat de cat acceptabila, dupa care esti bagat la o viteza de maxim 64kbs. Sa nu mai zic ca trebuie sa stau langa fereastra, ca altfel nu am retea:D

  RăspundețiȘtergere
 3. Macar foloseste Opera Browser cu functia "Opera Turbo", sa mai reduci din trafic :P

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails