vineri, 8 aprilie 2011

Murim preocupaţi

Oficial încă n-am Internet dar nu-i stres că atunci când vreau să scriu am eu cum scrie.
În fine, poate-i mai bine că nu am în perioada asta în mod constant Internet că probabil m-aş enerva şi mai tare. Aşa... prin maxim un jurnal la televizor pe zi, eventual şi-o dezbatere publică.
Apropo de dezbatere publică... ieri a fost la TVR 1 o emisiune numită "Judecă tu" despre legea parteneriatului stat-biserică în care a fost invitată blonda aia retardată, iniţiatoarea proiectului, un popă, o ziaristă cu capul pe umeri şi prin telefon un alt popă de-aici de la Cluj.
Ştiţi ce m-a făcut aproape să închid televizorul de nervi? Nesimţirea cu care popii încă-şi permit să obiecteze! Aşadar, în opinia popilor ortohoţi legea este în regulă pentru că până acum, "săracii", trebuiau să se "chinuie" să-şi creeze ONG-uri în loc să facă afaceri pe bani europeni direct pe "unităţi de cult". Normal, dacă-ţi faci ONG, trebuie nişte bani, nişte alergătură cu acreditarea, personal specializat... eeehaaa. E complicat să faci prestări de servicii sociale ca ONG, eu o ştiu din experienţă. E pe bază de multe hârţoage.
Şi totuşi, toate cultele, mai puţin cel ortohoţ, funcţionează fără probleme cu ONG-uri cu tot.
În fine. Pe de altă parte, legea nu e în regulă din punctul de vedere al ortohoţilor pentru că oamenii ar putea fi supuşi "prozelitismului altor culte". Aha. Bă tată da' prozelitismu' ortohoţ nu se pune? Ăla e în regulă?!

Dar nu despre asta vroiam să vorbesc. Ideea e că în timp ce ăia se certau acolo şi se vorbea de principii de subsidiaritate, decrete prezidenţiale, hau-hau-hau-hau, doi oameni MUREAU ÎN ROMÂNIA pentru că SPITALELE ERAU ÎNCHISE!
Un domn din Băneasa, judeţul Constanţa şi un domn din Laloşu, jud. Vâlcea, au decedat în România din cauză cu spitalele care erau la maxim 5 minute de mers cu maşina de locul unde se aflau aceştia s-au închis! Astfel, ar fi trebuit să meargă minim o oră cu maşina. Prea mult! Inima acestora a cedat. Culmea, unul dintre ei era membru al Partidului Demenţilor-Labili.
Şi Boc ce face? Evident că nu-şi dă demisia şi evident că nu este arestat sau lovit cu toporul în cap de vreun cetăţnean. Dăăă! Normal că nu! Doar suntem la noi!
Nu, domnul Boc cere un raport de la Cseke Atilla înainte de a se pronunţa!
În mod normal, într-o ţară de oameni sănătoşi la cap, nu s-ar fi construit Catedrala Îndobitucirii Neamului şi Mântuirii Banului ci s-ar fi finanţat spitalele, astfel încât toate cele 425 câte erau înainte de 1 aprilie să continuie să funcţioneze normal.
Mai mult, într-o ţară normală şi de oameni sănătoşi la deblă, Emil Boc şi Ceke Atilla, cei vinovaţi în mod direct de moartea acestor doi români, ar fi fost trimişi în paştele mamii lor afară din funcţia pe care o deţin şi eventual arestaţi pentru ucidere din culpă şi abuz de putere. Desigur, asta n-o să se-ntâmple. Cel puţin nu în mileniul ăsta. Să nu uităm că la nivel de mentalitate noi încă suntem în 1411.

Când am spus în 2009 că ne aşteaptă un imens câcău, am fost chiar criticat şi contrazis.
Se pare că m-am înşelat. Ce trăim acum nu e câcău! Ci e însăşi fabrica de câcău perpetuu!
Mărturisesc că în 2009 mă aşteptam la mai multe biserici, la creşterea măsurilor cu caracter semi-teocratic, la creşterea şomajului, la creşterea gradului de îndatorare a populaţiei şi a ţării în general şi chiar la o criză financiară şi mai acută decât este acum. Însă, vă spun sincer că nu mă aşteptam să se ajungă la situaţia ca români să moară în faţa spitalului în condiţiile în care aparatura cu care vieţile le-ar fi putut fi salvate se afla dincolo de gardul în faţa căruia s-au oprit.

Deşi în România se moare cu zile, la tembelizor (şi-aici mă refer la posturile de largă audienţă pentru că dacă n-ai Internet sau abonament la cablu - cazul meu din secunda asta - nu vezi prea multe la televizor) nu se vorbeşte prea mult nici despre faptul că 3/4 din PD-L ar trebui să facă bulău şi nici despre faptul că numai banii daţi Corporaţiei Ortodoxe Române în ultimele 3 luni erau arhisuficienţi pentru a ţine toate spitalele desfiinţate deschise cel puţin încă un an. Oare Corporaţia de Ortohoţi a României nu ţine post? Înaltpreacolaboraţioniştii burtoşi nu ţin post la bani publici măcar 40 de zile sau cât mama dracu' o fi postu' paştelui că românii tot ţin post de vreo 7 ani încoace?
La tembelizor se vorbeşte de divorţul soţilor Columbeanu şi despre transpiratul ăla de origine columbiană Pepe (sau cubaneză?) şi gagică-sa (să mor de ştiu cum o cheamă). Astfel că în tramvai, troleu şi pe stradă aud des despre Monica şi Irinel şi despre ăilalţi doi şi aproape niciodată nu aud despre faptul că... nu ştiu... în România poţi muri fie de foame fie pentru că statul îţi închide spitalul.
Cam aşa e la noi. Preocuparea e mult mai mare pentru subiectele mondene şi mai puţin despre ce chiflă băgăm în stomac poimâine sau ce facem dacă ni se face rău răspoimâine.

Opriţi planeta, vreau să cobor!

Vă salut cu respect

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails