vineri, 13 mai 2011

Când cade curentu'

Ştiţi ce-i ăla un UPS? Probabil mulţi ştiţi că vine de la uninterruptible power supply/source.
Şi totuşi, un UPS nu face doar atât. Un UPS te protejează şi de daunele iremediabile pe care le pot provoca penele repetate de curent sau variaţiile foarte mari de tensiune.
Când locuiam în Bârlad, am schimbat două hard-disk-uri doar din cauza E-ON Moldova care binevoiau să ia curentul la toate orele posibile şi imposibile iar eu aveam nevoie de calculator pornit 24 de ore din 24. A fost sublim.
Desigur, există varianta să te lupţi în tribunal cu compania de electricitate şi să-ţi mănânci nervii, timpul şi banii pentru câteva sute de lei pagubă sau să-ţi achiziţionezi un dispozitiv care îţi asigură protectie la supratensiune.
UPS-ul din imagine este un echipament produs 100% românesc al companiei n'Joy.
PWUPS-650VA-AA01, pe numele său complet, este un dispozitiv foarte util în zonele în care curentul este un serviciu pentru care plăteşti complet dar pe care-l primeşti cu porţia.
Dacă aş fi avut acest dispozitiv când locuiam în căminul studenţesc, imprimanta mea multifuncţională ar fi fost multifuncţională şi-acum nu doar un morman de plastic cu fiare intercalate.
Ce face ăsta aşa de special? Pur şi simplu are grijă de aparatele băgate în prizele sale.
Atunci când apare un vârf de tensiune sau supratensiune, aparatele băgate direct în priza de la reţea au mari şanse să se ardă. Cele mai vulnerabile sunt laptop-urile, dvd-player-ele dar şi televizoarele noi care nu mai au o sursă de sine stătătoare de neam prost aşa cum aveau televizoarele SABA în anii '90, pentru cine cunoaşte.
Există telefoane a căror încărcător costă aproape cât telefonul sau a căror soft se blochează dacă în timpul încărcării apar variaţii de tensiune. De asemenea, aceste probleme vor fi rezolvate cu PWUPS-650VA-AA01.
"Bine, bine... da' când lucrez la calculator şi se ia curentul, datele tot le-am pierdut." Nu chiar! Trei dintre cele 6 prize beneficiază şi de un acumulator care vă va asigura continuitatea pentru o perioadă de timp, între 5 şi 20 de minute, depinzând de consumul efectiv al echipamentelor conectate.
De pildă un laptop va funcţiona mai mult cu acel acumulator decât un desktop. Oricum, indiferent ce aţi avea, rămâneţi cu suficient timp la dispoziţie pentru a vă salva munca şi a vă închide calculatorul în condiţii de siguranţă.
Desigur, problemele cu suprasarcina pot apărea şi din cauze naturale nu doar din cauză că furnizorul de electricitate e neperformant. La cauze naturale putem vorbi de furtuni cu descărcări electrice sau un accident care implică intrarea unei maşini în transformatorul la care este arondat cartierul în care locuiţi.
Practic, prin achiziţia şi folosirea PWUPS-650VA-AA01 aveţi garanţia că echipamentele conectate la prizele acestui dispozitiv nu se vor arde din motive care nu ţin de dumneavoastră prelungindu-le astfel viaţa şi scutindu-vă de drumuri şi bani în plus pe la service-urile de electronice.
Dispozitivul poate fi achiziţionat din reţeaua magazinelor Metro dar şi on-line din magazinele on-line de electronice precum PC Fun, PC Garage, Cel şi Evomag.
Gândiţi-vă doar care este valoarea în bani cumulată a echipamentelor pe care le conectaţi la acest dispozitiv şi veţi vedea câţi bani economisiţi în timp.

Un comentariu:

  1. Cred ca nu ai prins vremea cand un joculet pe care azi il pierzi prin memory-stick se incarca de pe caseta si asta dura 5 minute. Era o "placere" sa cada curentul si sa reiei operatia.
    Mai tarziu am invatat sa dau save din 30 in 30 secunde. Din fericire, pe vremea aia problemele cu curentul produceau doar un reset, nu un ecran negru permanent. Pe atunci nu exista UPS, dar cand au aparut mi-am si luat unul. Astazi am 5, din care unul sta la centrala termica, din motive de Enel Macaronarel.
    Utilitatea UPS-ului s'a confirmat dupa un trasnet, cand calculatorul meu inca functiona, iar becul economic bagat in priza UPS-ului era singura sursa de lumina pe o raza de 200m.
    Recomand jucaria asta oricui are un calculator care nu foloseste doar la facebook, yahoooo si download de manele. De fapt recomand UPS-ul ca aparat, nu neaparat acest model.

    RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails