joi, 19 mai 2011

Coincidenţe - Scandalul Strauss Kahn

Înainte de a dezbate pe larg vreau să-mi clarific poziţia: Nu-l suport pe Nikolas Sarkozy şi nici pe nevastă-sa. De asemenea am în general motivele mele să nu suport francezii în general şi politicienii francezi în special.
De asemenea, consider că cea mai neetică dar în acelaşi timp pragmatică şi eficientă instituţie este Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cărei preşedinte a fost (şi încă mai este pentru scurt timp) Domnique Strauss Kahn (DSK).
Bun, o dată clarificate lucrurile, purcedem.

1. Context

FMI a avut din nou foarte multă treabă după o perioadă de letargie o dată cu declanşarea crizei economice.
Tot pe fondul crizei economice, Nikolas Sarkozy, preşedintele Franţei, a susţinut o serie de măsuri controversate (nu zic bune sau ne-bune) cum ar fi expulzarea ţiganilor, reducerea fondurilor pentru ajutorul persoanelor fără adăpost, creşterea fondurilor instituţiilor de opresiune (cu precădere Poliţia Fiscală) şi culminând cu susţinerea vehementă a intervenţiilor armate nejustificate în Libia. (apropo, a observat cineva că ştirile despre Libia au dispărut brusc?!)
Pe acest fond, popularitatea lui Nikolas Sarkozy (care şi-aşa nu a fost niciodată prea mare, el câştigând alegerile la limită atunci când le-a câştigat) a început să scadă puternic.
Din urmă a venit un alt individ, pe numele său Domnique Strauss Kahn (DSK) care încetul cu încetul, prin criticile sale obiective aduse palatului Elysee a crescut în popularitate fiind considerat candidatul de bază al socialiştilor pentru alegerile din 2012. Ba mai mult, toate sondajele, indiferent de cine le comanda şi manipula, îl arătau câştigător.
Evident, actualul preşedinte nu era prea fericit de chestia asta el fiind un individ foarte egocentrist şi orgolios de felul lui şi cu o reală impresie că e un personaj foarte iubit.
În acest context şi văzându-şi succesul, DSK declara într-un interviu acum o lună (pe 28 aprilie 2011 mai precis) că se teme ca nu cumva cineva (cineva din administraţia Sarkozy, de exemplu) să plătescă 1000000 de euro unei femei care să-l acuze de viol şi să-l supună unui linşaj mediatic.

2. Fapte

Şi... surpriză! DSK este arestat sub acuzaţia de tentativă de viol, sechestrare de persoane şi lovire. Ba mai mult, acesta a fost încarcerat într-o închisoare de maximă securitate unde va fi ţinut până vineri, fără ca el să fie demonstrat a fi vinovat cu ceva!
Şi, nu numai că a fost arestat, dar a fost arestat din avion (teritoriu francez), unde teoretic poliţia newyorkeză nu are acces (decât dacă nu ştiu... Sarkozy a dat vreun telefon?) şi apoi plimbat încătuşat prin faţa camerelor de luat vederea ale presei.
Pe toată această perioadă şeful FMI a fost supus unui veritabil linşaj mediatic.
În plus, brusc au mai apărut două doamne care ştiu despre dorinţele sexuale aprinse ale lui DSK. Măi a naibii sincronizare. Fix acum şi-a adus aminte o scriitoare din Franţa că DSK a încercat s-o violeze acum 10 ani. Măi a naibii treabă. 10 ani unde ai fost?
Tot a naibii treabă, fix acum a apărut un "avertisment" al unei presupuse amante a lui DSK potrivit căruia DSK n-ar trebui să aibă subalterni femei. Şi din 2008 pân' acum unde a stat avertismentul?

3. Coincidenţe

Coincidenţele se ţin lanţ în scandalul ăsta. Eu sunt dispus să accept coincidenţe când acestea au loc de-a lungul unei perioade îndelungate de timp. De pildă oamenii au apărut ca rezultat al unor coincidenţe de-a lungul câtorva milioane de ani. Da, e plauzibil.
Dar ale dreacu' toate oalele se sparg în capul lui DSK şi din coincidenţă toate "dovezile" apar în 3 zile şi din coincidenţă se întâmplă să fie contracandidatul forte împotriva lui Sarkozy.
Coincidenţă, presupusa victimă a lui DSK are SIDA. Şi totuşi, deocamdată e demonstrat că doamna l-a zgârâiat pe el însă analizele ADN şi cele preliminare nu indică şi un atac din partea lui DSK.
Interesant este cum ar fi putut DSK s-o violeze pe negresa bolnavă de SIDA în condiţiile în care este un bătrânel cu 5 kg mai uşor decât ea şi cu 10 cm mai scund?
Tot o coincidenţă este că procurorul de caz este un expert în inventat probleme feminine şi folosirea legislaţiei împotriva bărbaţilor.
O altă coincidenţă este că judecătoarea este o doamnă feministă declarată. Deci e destul de clar cât de obiectivă va fi în judecarea acestui proces, nu?
E ca şi cum l-ai pune pe Hitler să fie judecător în cazul unui evreu sau pe Hruşciov judecător într-un caz în care un fost agent CIA e acuzat de un furt.
Sau e ca şi cum l-ai pune pe Ţuţea să fie procuror într-un caz de blasfemie cu inculpat ateu şi judecător Justin Pârvu.
Francezii s-au arătat enervaţi la culme de linşajul mediatic. Deh... în Franţa există şi se respectă ceea ce se numeşte prezumţie de vinovăţie.
Tot ca o coincidenţă, DSK era în altă parte în momentul presupusului viol. Coincidenţă sau nu, varianta "victimei" s-a schimbat brusc o dată cu noile informaţii şi "violul" s-a devansat cu o oră şi jumătate.
Tot ca o coincidenţă, "victima" nu ştia a cui cameră o curăţă dar ştie că vrea să ceară un milion de dolari despăgubiri morale. Hai să mori tu?!
Şi, poate cea mai interesantă coincidenţă, discuţiile despre conducerea FMI s-au acutizat instant iar pe fir au intrat China, Turcia şi India. Având în vedere prezenţa Chinei pe listă, dacă "victima" a fost plătită, cred că putem intui cine-ar putea fi creditorul. Hai că nu e greu!

Nu sunt conspiraţionist de felul meu dar parcă prea s-au aliniat toate deodată şi într-un moment mult prea favorabil celor care nu-l suportă pe DSK. N-o fi DSK vreun sfânt dar e totuşi un semn de întrebare cum de toate oalele i s-au spart deodată în cap!

Actualizare: Domnique Strauss-Kahn a demisionat din funcţia de şef al FMI. 1-0 pentru linşajul mediatic, marcator Sarkozy. Pariez că meciul se va termina 2-0, "golul 2" marcat de China.

Un comentariu:

  1. Eu as zice ca linsajul mediatic a fost pornit din SUA. Iar domnul DSK adusese niste critici sistemului financiar actual, ba chiar a avut nesimtirea sa sugereze trecerea la etalonul aur.
    Imediat dupa arestare s-a trezit si Secretarul Trezoreriei SUA(timothy geithner) sa sustina ca DSK e incompatibil cu functia si ca FMI trebuie repede sa-i gaseasca un inlocuitor.

    RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails