duminică, 8 mai 2011

COR se modernizează

COR este desigur Corporaţia Ortodoxă Română. Cum altfel decât Corporaţie din moment ce, mai nou, aceasta primeşte comenzi de servicii religioase şi on-line, după ce are deja bancă, cooperativă de credit şi emite chitanţe şi facturi.
Am găsit pe facebook o poză ce mi s-a părut de-a dreptul ireală aşa că am căutat şi link-ul original ca să mă conving că nu e trucaj. Şi, din păcate pentru sănătatea mea mintală, nu e un trucaj!
Da frate!

Poţi să trimiţi pomelnice pe Internet care vor fi citite în locuri "sfinţite de dumnezeu" şi, aşa cum când dai prescuri şi lumânări tre' să dai şi bani - şi pe net plăteşti pentru asta!
Doar n-ai vrea să se roage popa pentru bunăstarea ta pe gratis.
Dacă dumnezeu ar exista l-ar răsplăti el pe popă pentru altruismul de care dă dovadă rugându-se şi pentru semenul lui. Eh... dar astea-s detalii teologice.
Hai mai bine să vorbim de detaliile lumeşti, căci acestea sunt singurele care chiar contează.
Deci, ca să citească popa SMS-ul tău, plăteşti. Prin Paypal, card de debit/credit sau prin American Express (chiar s-au gândit la toate). Lipseşte însă Wester Union. În fine, găsiţi aici la http://www.crestinortodox.ro/pomelnice/ro/ (nu dau direct link să nu le cresc traficul). Nu e foarte tare?
Am aruncat şi eu un ochi pe termenii şi condiţiile de utilizare şi am constatat că, spre deosebire de religia ortodoxă, aceştia sunt mai aproape de realităţile de om sănătos la cap. Şi anume:
# 2.1. Ca si conditie de utilizare a Serviciilor, Utilizatorului i se solicita inregistrarea in baza de date a Administratorului Site-ului. Utilizatorul va furniza Administratorului Site-ului date corecte, complete, actuale si valabile, iar in caz contrar se va considera ca a incercat sa incalce prevederile prezentelor Termeni si conditii, ceea ce va putea avea ca urmare inchiderea imediata a contului sau de Utilizator sau refuzul prestarii Serviciilor.
# 2.2. Utilizatorul certifica Administratorului Site-ului ca are cel putin 18 ani prin simpla acceptare a prezentelor Termeni si conditii. Utilizatorul certifica, de asemenea, prin simpla acceptare a prezentelor Termeni si conditii, ca potrivit prevederilor legale in materie (?!?!) are dreptul sa utilizeze Serviciile si sa acceseze paginile aferente Serviciului, si isi asuma responsabilitatea completa pentru alegerea si utilizarea Serviciului.
5.4. (b) Utilizatorul intelege si accepta ca rambursarea de catre Administratorul Site-ului a sumelor platite de acesta catre Administratorul Site-ului pentru serviciile prestate, indiferent de motivul invocat sau de cuantumul sumei, nu este posibila.
5.1. 5.1. Avand in vedere ca Serviciile de preluare a pomelnicelor si transmitere a acestora catre biserici sunt contra cost, Utilizatorul se obliga sa achite catre Administratorul Site-ului tariful pentru respectivele Servicii, potrivit informatiilor disponibile pe Site in pagina de plata. Tarifele sunt exprimate in EUR si nu includ TVA. Pomelnicele unui Utilizator vor fi transmise catre bisericile selectate conform prevederilor prezentelor Termeni si conditii si conform informatiilor disponibile pe site numai dupa plata tarifelor corespunzatoare.
4.3. 4.3. Serviciile si paginile web aferente acestora sunt puse la dispozitia Utilizatorilor potrivit principiului “asa cum sunt”, “asa cum sunt disponibile”, fara niciun fel de garantii, exprese sau implicite, si fara nicio raspundere din partea Administratorului Site-ului in legatura cu acestea. Administratorul Site-ului nu garanteaza in niciun mod sau masura rezultatele utilizarii Serviciilor si Utilizatorul isi asuma toate riscurile si intreaga raspundere juridica in legatura cu acestea.
În fine, puteţi să-l citiţi pe tot.
Mai pe scurt, dacă cumva între timp vă prindeţi că e o ditamai ţeapa şi că aţi dat bani pur şi simplu degeaba, rămâneţi cu banii luaţi.
E interesant însă că pentru a beneficia de pomenire dumnezeiască de la distanţă trebuie să ai 18 ani. Dar ca să fii înscris în catastifele Corporaţiei Ortodoxe Române, e suficient să respiri, nefiind nevoie de acceptul tău ca individ. (da, la botez mă refer)
Am pus semne de întrebare şi exclamare acolo pentru că nu cred că există o legislaţie de vreun fel undeva pe planetă (nu neapărat în România) care să reglementeze pomelnicele la distanţă.
Şi, ceea ce mi se pare foarte tare este că îţi poate fi închis contul dacă lor li se pare că nu ţi-ai transmis datele corecte şi complete. E şi normal, cum mai ştie fantoma sfântă violatoare de virgine unde să-ţi trimită îndumnezeirea dacă nu spui unde eşti, nu?
Însă, ia uite o fază tare:
In intelesul prezentelor Termeni si Condiţii: Site inseamna in continuare pagina de internet www.crestinortodox.ro; Administratorul Site-ului inseamna in continuare Active Soft S.R.L. cu sediul în Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, sectiunea 1, sector 2, Bucureşti; Utilizatorul inseamna in continuare orice persoana care acceseaza continutul paginilor sectiunii „Trimite pomelnic”, care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv Serviciul.
Deci, în cazul în care cineva totuşi reclamă evidenta fraudă pe Internet, probabil că cei de la Corporaţia Ortodoxă Română vor ieşi cu un comunicat în stilul caracteristic în care vor etichet SRL-ul cu pricina ca fiind al ateilor comunişti, parte a conspiraţiei iudeo-satanico-masonice de denigrare a credinţei spirituale strămoşeşti a neamului şi gata. Apoi îşi deschid alt SRL, schimbă puţin design-ul la site şi treaba poate merge în continuare. Nu e minunat?
Pariu totuşi că au un evreu contabil!
Mai mult, serviciile Corporaţiei sunt diversificate. Poţi alege Acatist care este un pomelnic pentru reuşită la examene şi alte momente importante în viaţă, Sfanta Liturghie care este un pomelnic în care sunt pomeniţi cei vii şi cei morţi pentru iertarea păcatelor, Sfantul Maslu care este un pomelnic pentru vindecarea celor aflaţi în suferinţă trupească sau sufletească sau Parastas care este un pomelnic dat pentru iertarea păcatelor celor morţi. Nu e foarte tare?
Eu nu pricep o chestie. Parcă "Sfântul Maslu" era o "taină"? Nu? Şi parcă tainele astea aveau prostul obicei de a necesita prezenţa de facto a indivizul la săvârşirea lor. Nu?! Ca şi la căsătorie, botez, euharistie (împărtăşanie/cuminicătură), hirotonisire sau... ei ie-te că nu mai ţin minte că parcă mai era una. În fine, ideea e că ai cam avea nevoie de individ.
Dar cum probabil că o căsătorie online cu plata prin Visa Electron ar fi bătut la ochi, asta cu Maslu' merge că puţină lume ştie de ea.
Deşi, şi căsătoriile în interiorul Corporaţiei se mai fac şi online, mai ales în cazul celor din Entry Level Trainee, aspiranţi la postul de spălător primar de creiere, departamentul vânzări directe şi nemijlocite sau, în termeni corporatişti, preot paroh. A ajuns şi-n presa naţională faza cu site-ul de dating pentru viitorii popi.

Alţii care promiteau maşini şi cereau 40% din valoarea lor au fost băgaţi la pârnaie deşi aveau sistem similar cu crestinortodox.ro. Dar ăştia nu promit nimic. Oare asta nu se pune tot ca fraudă?

Vă salut cu respect.

3 comentarii:

 1. :)))))))))) nu pot sa cred..
  oare de ce nu m-am gandit si eu la asta?

  RăspundețiȘtergere
 2. doar in Romania e posibil ... numai la noi

  RăspundețiȘtergere
 3. Dupa e-Pomelnic urmeaza iCoana. Dupa aia vreun World Of BORcraft, in care pui mana pe moaste ca sa ai mai multa energie sau chiar viata infinita.

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails