miercuri, 1 iunie 2011

La mulţi ani copii?!

Ok, la mulţi ani copiilor. În dar de ziua voastră aş vrea să vă pot da tuturor câteva mii de euro, un paşaport în mână şi transport până la Szeged şi de-acolo vă descurcaţi voi.
Despre copii vorbim astăzi de ziua lor dar nu în modul habotnico-iraţional cum s-a întâmplat la Sibiu ieri. Nu, nu aşa!
Viaţa pentru noi, puţinii oameni raţionali rămaşi în ţară, nu începe la concepţie şi se termină la naştere ci începe la naştere şi se termină la deces!
Sper că aţi urmărit reportajul realizat de PRO TV pe care l-am postat şi aici ieri după-amiază. Dacă nu, îl puteţi vedea aici.
Să mă troznească zeul iudeo-creştin dacă înţeleg de ce mama naibii atâta agitaţie pentru nişte grămezi de celule când noi (noi = societatea românească) nu suntem în stare să-i creşte şi să-i educăm pe ăştia de-i avem deja născuţi! La ce mama dracu' ne mai trebuiesc alţii?
(10 minute mai târziu): Nu, nu m-a troznit.
Ideea e-n felul următor: În România, în secolul XXI, creştem copii analfabeţi. Da! NOI îi creştem!
"Statul înţelege cât de important este preotul în comunitate" - spunea finanţistul Corporaţiei Ortodoxe Române în documentarul realizat de TVR.
Ei bine, în documentar sunt prezentate cazuri din comuna Zorleni, satul Lingurari (comuna Obârşeni), comuna Todireşti şi comuna Valea Popii plus periferia Municipiului Iaşi.
În comuna Zorleni sunt 4 biserici şi o mănăstire ortodoxă. În comuna Obârşeni este o biserică ortodoxă (ctitorită în 1952 când "comuniştii dărâmau biserici"). În comuna Todireşti sunt 4 biserici ortodoxe. În comuna Valea Popii, surpriză, nu este biserică ortodoxă! Despre Municipiul Iaşi n-are rost să vorbesc că-s mai multe biserici decât instituţii de învăţământ acolo (şi Iaşul are o tradiţie în instituţii de învăţământ!).
De ce am pomenit de asta? Păi... aţi văzut cum sunt copiii ăia din satele/comunităţile alea? Pe ăia nu-i vede Corporaţia Ortodoxă Română? Ah... sau ăia nu-s relevanţi că oricum se declară ortodocşi la recensământ, nu-i aşa?
Doamna Mihaela Cososchi, distinsa inspectoare, ce face? E deja al doilea caz în mai puţin de o lună care ajunge cu lux de amănunt în presa naţională. Unde-s reacţiile? E deja miercuri iar reportajul a fost duminică.
Cum e posibil ca elevi care abia ştiu să-şi scrie numele (dacă ştiu şi asta) să ajungă până în clasa a V-a fără să repete nici măcar o dată o clasă?!
Care sunt acţiunile reale întreprinse de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui pentru a preveni abandonul şcolar şi pentru a creşte performanţa învăţământului din acele sate uitate de toţi? Impresia mea e că acele sate sunt eminamente uitate de toţi. Mai ales de stat, prin braţul ISJ!
Prin comparaţie, cei 48 de psihologi şi psihopedagogi ai ISJ Gorj, şi-au mişcat băsănăurile din birouri şi au luat-o la picior prin şcolile judeţului speriaţi de cele două sinucideri, urmate de încă o tentativă, din rândurile elevilor din judeţ. Două sinucideri au speriat inspectoratul care acum evaluează psihologic toţi elevii. Numărul uriaş de abandonuri din judeţul Vaslui şi elevii care se taie între ei nu-i sperie pe cei de la Vaslui ca să facă acelaşi lucru? Aparent, nu.
În judeţul Vaslui am avut parte doar în luna mai de un elev înjunghiat de un coleg în interiorul şcolii, de câteva orgii în şcolile din jud. Vaslui şi de un tovarăş învăţător beat mort la o şedinţă internă a profesorilor pe care ISJ doar SPERĂ să-l dea afară, neputând garanta asta.
Păi dacă tovarăşul învăţător vine beat mort la şedinţele interne cu superiorii săi, e destul de uşor de bănuit cam cum vine la ore. Şi-atunci n-ar mai trebui să ne mire că ajung elevi analfabeţi în clasa a V-a. Şi, pe 29 mai, a apărut şi reportajul citat mai sus.
La toate acestea ce face ISJ Vaslui? NIMIC!
Cum oare putem noi progresa ca ţară astfel? Să fim serioşi, nu sunt două-trei cazuri izolate din Cuca Măcăii! Nu! Sunt enorm de multe cazuri. Mii de familii cu mulţi copii care-şi retrag pe bandă rulantă copiii de la şcoală! Ba încă au şi drept de vot aceştia!
Sistemul e putred din interior şi pur şi simplu în prezent distruge elevii în loc să-i formeze.
Cu 10 milioane de RON, cât a dat pitecantropul ăsta de Boc pentru Catedrala Mântuirii Neamului Prost (că e o clădire de neam prost!), se puteau face şcoli şi plăti oameni capabili pentru toată zona aia ticsită cu analfabeţi şi semi-analfabeţi!
Consiliul Judeţean Vaslui are grijă să difuzeze imnul naţional din Palatul Administrativ şi să dea bani Primăriei Vaslui ca să scoată Termica SA din rahat şi să plătească miliţieni cu ceafa lată care să alerge copii de 10 ani prin oraş pentru o amărâtă de floare! Domnu' Mihalachi, pe bune, sunt câteva zeci de mii de analfabeţi în judeţul pe care-l conduceţi, n-ar strica să mai suspendaţi paza panseluţelor şi lalelelor şi consumarea de curent pe imnul naţional dat tare şi să finanţaţi alfabetizarea judeţului.
Levente Csaba Szekely, prefectul Vasluiului, a avut grijă să umple prefectura cu camere de luat vederea. Orwellizarea prefecturii e importantă. Aparent mai importantă decât educaţia, în ciuda politicii de promovare a educaţiei pe care o are partidul său. Educaţia este o urgenţă mai mare decât plouaţii de la Broşteni, zic eu.
Cazuri de tipul celor prezentate în reportaj cunosc personal cu sutele. Şi nu vorbesc prostii. Sunt dispus să ofer date oricui este dispus (şi are şi competenţa şi putinţa necesară) să ajute în vreun fel.

Şi ca bonus de ziua lor, copiii nu vor mai putea fi internaţi în spitale (ca de altfel nici adulţii) decât dacă au febră minim 5 zile continuu!
Stimaţi copii din România, să nu care cumva să contactaţi vreo meningită, sau vreo pneumonie de la care nu faceţi febră prea repede, căci aveţi decesul garantat! Dacă nu muriţi de una din bolile acestea, nu-i nimic! Vă chemăm la şcoală, de unde dacă nu vă lăsaţi curând, vă terminăm psihicul într-aşa de tare încât vă veţi arunca singuri în Jiu, Someş, Vasluieţ, Cacaina, Bistriţa, sau ce găsiţi prin apropiere! Hai curaj! 8-10% dintre voi deja se gândesc la asta! Alte studii zic de 30-40%. Oricum, de murit muriţi sigur! Dacă vă lăsaţi de şcoală, nu vă mai sinucideţi pentru că şcoala vă toacă nervii. Muriţi singuri de foame, din cauze naturale! Asta dacă nu cumva jucaţi fotbal bine sau cântaţi manele (aici nu se pune problema de bine sau rău).

Stimaţi copii din România, vă doresc să nu mai fiţi în România. Unica soluţie: FUGIŢI!

La mulţi ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails