duminică, 10 iulie 2011

Statul de porc

Statul, în esenţa sa ca instituţie, este de porc.
Însă, pentru că rasa umană încă nu a găsit o altă metodă de a se organiza, instituţia statului persită şi va mai persista multă vreme.
Oamenilor le place să fie conduşi. Evident, există şi oameni cărora nu le place asta însă aceia vor fi întotdeauna excluşi (şi chiar eliminaţi fizic) de către stat cu acceptul nemijlocit al celorlalţi.
Şi de-aici o grămadă de clasificări care fac ca unele instituţii statale să fie mai suportabile, altele mai puţin suportabile şi altele de care e bine să fugi cu prima ocazie.
Însă, dincolo de orice clasficiare, statul ca instituţie trebuie să fie în primul rând garantul libertăţilor cetăţenilor săi. Şi-aici e o întreagă dezbatere pentru că de exemplu Iranul nu e întocmai de acord cu asta.

Restrângem discuţia la statul român şi autoritatea sa. Nu de alta dar în România trăiesc, deocamdată şi deci mă afectează direct.
Am văzut în ultimele zile 4 ştiri diferite în publicaţii diferite care m-au făcut în primul rând să renunţ definitiv la orice fel de urmă de empatie pe care o mai aveam pentru Miliţia Română. Deşi am cunoscuţi în această instituţie, consider că aceştia îşi merită scuipaţii în gură şi tăierile din leafă. Mulţi dintre ei nici nu-şi merită dreptul la viaţă. Dar, poate mai rea decât Miliţia, este puterea judecătorească din România. Nu de puţine ori am auzit poliţişti plângându-se că ei fac uneori o treabă foarte bună dar instanţa eliberează infractorii a doua zi năruindu-le eforturile. Ceea ce uneori (rareori!) este adevărat.
Totuşi, pe mine ca cetăţean, mă cam doare-n trei litere care, cum şi de ce a greşit. Din punctul meu de vedere, statul, ca întreg, este de porc şi eşuează lamentabil în a-şi proteja cetăţenii. În continuare pargurgem cele 4 ştiri:

1. Execuţie în stil totalitarist chinez cu familia pusă să plătească glonţul - la Brăila!
Familia unui tanar din Braila, impuscat in urma cu doi ani de politistii care l-au confundat cu un barbat urmarit, a mai primit acum o lovitura.
Familia tinarului omorit de politisti este inca in stare de soc. Pe langa ca s-au chinut degeaba sa afle cine a fost vinovat de eroarea care a dus la moartea Sorin, acum rudele s-au trezit cu o citatie din partea unei firme de asigurari care ii cere chiar mortului sa plateasca 54 de mii de lei -contravaloarea pabugelor suferite de masina politistilor in timpul actiunii. [via ProTV]
Deci... cum? Evident, absolut nimeni nu a plătit pentru decesul lui Sorin Pârvu.
Atunci când un miliţian ucide un om se echivalează ca şi cum s-ar fi băşit în nasul tău în trolebuz. "Ups, n-am vrut! A fost o greşeală".
Treaba n-ar fi aşa de complicată dacă atunci când un Neica Nimeni care nu lucrează în autorităţile statului n-ar face pârnaie până i s-ar acri pentru omor din culpă.
Numai că aici n-a fost vorba nici pe departe de omor din culpă ci de un asasinat profesionist! Şi nici n-a fost vorba de neoprire la semnale sau de foc de avertisment! Când tragi direct în cap se cheamă asasinat în stil mafiot!
Desigur, în Brăila micii mafioţi locali sunt mână-n mână cu miliţienii, iar asta este un fapt. Căutaţi pe Google "Politia Braila mafie" şi veţi vedea o serie întreagă de cazuri de crimă organizată rezolvate abia după ce grupările şi-au extins "afacerile" dincolo de judeţul Brăila. Sunt prea multe coincidenţe!
Păi şi-atunci ce să facă omul de rând când e atacat? Să cheme Poliţia? Ca să ce?! Să vină miliţia şi să te-mpuşte-n cap "confundându-te" ?!

2. Uciderea unei fetiţe de 3 ani se sancţionează cu mustrare scrisă în Poliţia Română
Şeful de post a fost cercetat disciplinar de o comisie constituită la niveul IPJ Sibiu, concluzia fiind că poliţistul se face vinovat de comportament necorespunzător. În aceste condiţii, el s-a ales cu mustrare scrisă. De altfel, „omul legii” nici nu mai este poliţist în acest moment, el solicitând încetarea raportului de muncă, lucru care a fost aprobat de la data de 30 iunie, susţine Tribuna. [via realitatea.net]
Desigur, tovarăşul miliţian este sub anchetă penală. De care aproape sigur va scăpa. Au scăpat ei popi ortodocşi şi măicuţe care nu s-au prezentat la tribunal pentru că se rugau. Scapă şi miliţianul nu-i bai!
Dar, dincolo de asta, tovarăşul miliţian şi-a dat el demisia! Sancţiunea ca angajat a fost doar o mustrare scrisă! Nu concedierea, nu interdicţia de-a mai lucra vreodată în vreo structură a statului... nimic! Mustrare scrisă!
Atât valorează pentru şefii Miliţiei viaţa unui copil de 3 ani.
Văzând asta, e şi firesc ca cei de la Brăila să-şi permită să împuşte în cap oameni la întâmplare pe stradă că poate-l nimeresc pe ăla de-l caută. Iaca mare chestie! Încă o mustrare scrisă la dosar.

3. Răpire, crucificare şi ucidere prin înfometare = 3-4 ani de închisoare

Da, pe bune!
Trei dintre măicuţele complice la crucificarea de la Tanacu au fost eliberate la sfârşitul anului 2010, iar cea de-a patra cu câteva zile în urmă. Iar criminalul suprem urmează să fie eliberat în primăvara anului viitor!
Incarcerata in ianuarie 2008, odata cu alte trei foste maicute si cu fostul preot Daniel Corogeanu, fosta stareta Nicoleta Arcalianu a iesit din penitenciar odata cu ispasirea a doua treimi din pedeapsa, precum si datorita comportamentului exemplar pe care l-a avut pe timpul executarii pedepsei.
Păi cum adică? Deci răpeşti, crucifici, torturezi şi ucizi un om, te comporţi frumos la bulău (bulău care arată a hotel de lux, apropo) 3 ani de zile şi p'ormă gata?! Păi... da.
Pe perioada ispasirii pedepsei maicutele au avut un comportament bun, participand inclusiv la activitatile cultural-educative ale penitenciarului. Totodata, maicutele au participat la slujbele de la capela penitenciarului si au avut inclusiv peste o suta de zile de munca. Toate aceste lucruri au facut ca pedepsele lor sa se reduca si sa fie eliberate conditionat mai devreme
Deci au continuat să spele oameni pe creier şi la bulău iar pentru asta criminalii primesc recompensă? Trăiască Statul Ortodox Român!
În unele cazuri am dubii privind pedeapsa cu moartea. Spuneţi-mi sadic sau cum vreţi dar în cazuri de genul acesta, eu aş propune pedeapsa cu moartea în acelaşi mod în care făptaşii au comis crima. Sau, 3-4 ani de închisoare ispăşiţi în condiţiile în care victima lor şi-a trăit ultimele ore de viaţă. Duşi până la limită, resuscitaţi şi apoi a doua zi de la capăt!
Însă, pentru ierarhii ortodocşi şi pentru miliţieni, legile sunt un pic altfel.
Legile statului şi justiţia funcţionează numai pentru pulime, nu şi pentru cei din aparatul de stat. În aparatul de stat includem şi angajaţii Corporaţiei Ortodoxe Române că doar tot din bani publici sunt şi ei plătiţi.

4. Libertate de exprimare? Da, atâta vreme cât nu jigneşti oamenii statului

La Iaşi, preşedintele Forumului Asociaţiilor Publice pentru Transparenţă în Administraţie, domnul Sorin Bălănescu a fost luat pe sus, bruscat, ameninţat şi amendat de către Miliţia Comunitară, pardon, Poliţia Locală care funcţionează precum paza privată a tovarăşului primar.
Motivul? Împărţea pliante în faţa primăriei în care semnala probleme ale administraţiei Ieşene şi ale oraşului.
Habar n-am cum îl cheamă pe primarul Iaşului şi ca să vă spun sincer nici nu-mi pasă.
Acţiunea oamenilor legii a fost susţinută de ieşeni, care au crezut că Bălănescu este membru PDL.
Reprezentanţii poliţiei locale spun că bărbatul va primi amendă. Cu toate astea, Bălănescu spune că nu va înceta să îşi facă publice nemulţumirile. [via antena3]
Clar?
Habar n-am dacă ce scria în pliante era adevărat sau nu. Irelevant la urma urmei ce scria în pliante. Orice cetăţean are dreptul la liberă exprimare şi atâta vreme cât nu rănea pe nimeni trebuia să i se garanteze acest drept nu să-i fie suprimat cu brutalitate de către "oamenii legii". Crăp când o aud p'asta cu "oamenii legii".
Libertatea de exprimare nu exită în România.
Libertatea de exprimare nu înseamnă să se poate spune chestiile cu care eşti de acord şi le agreezi. Dimpotrivă! Înseamnă libertatea de a exprima aspectele pe care le deteşti din rărunchi!

Asta-i ţara. E ţara în care este revoltător ca alţii să-şi construiască monumente. E ţara în care în numele libertăţii de religie se poate băga jumătate de miliard de euro într-un falus arhitectural dar în care un monument privat este revoltător.
Suntem ţara în care poţi fi anchetată pentru prostituţie virgină fiind dar îţi poţi vedea liniştit de viaţă după ce comiţi asasinate în stil mafiot.

Trăiască democraţia românească! Trăiască Republica Ortodoxă România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails