vineri, 20 ianuarie 2012

Cristofascism și dublu-standard la CNA?

Despre CNA nu am avut niciodată sub nicio formă o părere bună. Sau cel puțin din 2002 încoace, când din cauza lor și a legilor lor a trebuit să stau de vorbă cu Poliția pentru că nu aveam vârsta legală de a cumpăra o casetă cu Paraziții.
Ei... alte vremuri, altă situație. Însă, CNA nu vă-nchipuiți că a devenit mai tolerabilă ca instituție! Nu! Nici pe departe!
CNA este responsabilă într-o oarecare măsură și pentru creșterea numărului de pacienți infectați cu BTS-uri și de creșterea numărului de sarcini la minore prin decizia lor absolut aberantă de a interzice reclamele la prezervative înainte de ora 00:00. Și tot CNA este responsabilă și de o parte din letargia lungă ce a durat până când să vedem ceea ce vedem prin piețele orașelor din România prin cumulul de amenzi pe care le-au aplicat absolut arbitrar tuturor celor care au îndrăznit să-l conteste pe dumnezeul suprem de la Cotroceni. Și aș putea continua așa până mâine dimineață.
Însă, recent, un dobitoc membru în CNA s-a ofuscat la ultima reclamă a companiei Romtelecom S.A.. Eh... hai să vedem întâi ultima reclamă și apoi îl cităm pe nenea.


Această reclamă e menită să promoveze pachetul voce fără minute, cu ClickNet Power și cu Dolce (i)Variat. Reclama parodiază colindul laic ”Domn, domn, să-nălțăm”, ”domnul” din poveste fiind boierul căruia îi cântă țăranii care vânau pentru acesta.
Nimic anormal ci dimpotrivă. Ca să nu mai vorbim de câtă distracție am avut parte la muncă în perioada imediat următoare apariției reclamei. Mai mult, clienții și potențialii clienți Romtelecom cu care am luat contact și care văzuseră reclama s-au arătat chiar amuzați și au apreciat spotul - semn că reclama a fost o idee bună și care și-a atins ținta.
Eh... totul până a venit un bou, pe numele său Dan Grigore, care zice așa: Mă simt jingnit de reclama Romtelecom care folosește muzica unui colind ortodox. Să mori tu?
Da' de când e treaba CNA-ului să monitorizeze blasfemiile? Trecând peste faptul că reclama în sine nu este o blasfemie, de când e treaba CNA-ului? Repet: Melodia originală este una laică, neprotejată de copyright şi face referire la domnul boier nici într-un caz la zeul iudeo-creştin profund pupat în trei litere de bigoţii ortodocşi din instituţiile statului plătite de noi toţi.
Sigur, şefii Romtelecom au răspuns cu mult prea multă eleganţă şi i-au explicat bigotului că cel care a dirijat corul ce a interpretat melodia este un teolog ortodox. Pe cale de consecinţă, ăla ar fi fost primul care ar fi făcut urât.
Ei, una peste alta, în următoarea şedinţă CNA, s-ar putea să avem pe ordinea de zi un punct care să presupună sancţionarea fie a Romtelecom S.A., fie a tuturor celor care au difuzat spot-ul publicitar.

Dublu standard?

Mă tot gândeam la cristofascismul de pe la TVR Cluj dar momentan nu pot folosi placa tuner şi deci mai greu cu înregistratul precum şi la excesul de creştinopaţie de la TVR Cultural dar, am dat peste altceva până la urmă şi am decis să acţionez.
Societatea Română de Radio şi Televiziune patronează postul Radio România Actualităţi, post plătit pe bani publici şi din cauza căruia noi cu toţii plătim cu 7-8 lei pe lună în plus la factura de la energie electrică. Buuuun.
Acest post de radio m-a scos din minţi astăzi. La ora 5:00 dimineaţa şi-a început recitalul cu rugăciunea "Tatăl nostru". Păi cum al nostru? Că al meu sigur nu e. Nu de alta dar tata n-a lucrat la radio şi oricum la tata nu mă rog.
Apoi, spre seară, Radio Teocraţia Actualităţi a difuzat emisiunea "Actualitatea credinţei"(?!) din care nişte prieteni au selectat două fraze a căror pronunţare pe bani publici într-un stat ce se vrea laic mi se par abominabile.
(despre protestele din pieţe)cei ce se impotrivesc stapanirii, se impotrivesc oranduirii lasate de Dzeu!

Trăim sub dictatura feroce a hiperliberalismului, mai rea decât nazismul și comunismul
Serios! Cretinismele astea le aud oamenii la ţară care nu prea folosesc televizor şi care se informează de la RAA! Că cei ce protestează în pieţe se împotrivesc orânduirii lăsate de Dumnezeu! Bă nene, chestia asta pur şi simplu m-a lăsat mască.
Sunt conştient că nu trăiesc în cea mai sănătoasă la cap ţară de pe planetă dar... aşa ceva?!?!?!?!
Între timp am aflat că Radio Teocraţia Actualităţi difuzează "Tatăl nostru" în fiecare dimineaţă. Pe cale de consecinţă, la sugestia unui alt prieten, am depus, alături de alţi cel puţin 15 oameni, o sesizare on-line în nume propriu la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Iat-o!

Daţi click pe poză pentru a mări şi a citi conţinutul.
Conform legii, CNA este obligată să-mi răspundă în termen de 30 de zile, mie şi celorlalţi care am depus sesizări similare, un răspuns. Abia aştept să-l primesc şi, dacă-l primesc, să văd pe unde scoate cămaşa CNA-ul. Sau... cine ştie, poate şi RAA va fi sancţionat pentru derapajele teocratice. Dacă nu, nu-i nimic, înregistrez o emisiune întreagă de "Actualitatea credinţei" şi o trimit la CNA.
Niciodată nu cred c-am avut mai mult chef să dau în judecată pe cineva ca acum. Acum chiar aş acţiona în instanţă CNA pentru dublu standard şi pentru derapaj teocratic.
Dacă Romtelecom S.A. poate fi apostrofată şi trasă de urechi pentru ceva ce nici măcar n-a făcut cum ar fi cretinismul denumit creştineşte "blasfemie", nu văd de ce RAA nu ar putea fi tras de urechi pentru ceva ce face în mod constant şi este pe deasupra ilegal.

CNA s-a ofuscat pentru că au fost 30 de plângeri. Eu cred că putem depăşi acest număr infim cu plângeri împotriva RAA.
Formularul de sesizare îl puteţi găsi aici şi recomand tuturor să sesizeze la CNA derivele teocratice de pe posturile publice.

Bezbojnicul a publicat de asemenea la el pe blog sesizarea pe care a depus-o în nume propriu la CNA pe acelaşi subiect.

Până la o nouă citire, vă salut cu respect.

5 comentarii:

 1. Gresit !
  Discriminarea rromilor a fost aici cauza , nu motivele religioase !
  s-au plans puradeii cu pirandele si pardalianii ca s-a folosit expresia " ROM ROM TELECOM "
  chestia cu religia e doar o chestie de cover-up :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Vrei sa-ti zic unde ii doare pe CNA de mesajul tau idiot? Fix in pula. Esti un dobitoc plin de sine. Ar trebui sa te trezesti la realitatea cruda... Nu esti nici pe departe cel ce te crezi Jenant...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Realitatea crudă e că voi da în judecată instituţia CNA dacă-i doare "fix în pulă".
   Vom vedea cine va fi mai jenant la finalul procesului.

   Până atunci, fă linişte-n front că poluezi cyber-space-ul.

   Ștergere
 3. Au trecut 30 de zile de cand si eu am depus o plangere la CNA pe tema asta si, cum bineinteles nu am primit raspuns, eram curios daca tu ai fost mai norocos.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici eu nu am fost mai norocos dar în acest week-end o să studiez cu atenţie Legea Audiovizualului precum şi Legea Accesului la Informaţiile de Interes Public şi apoi o să menţionez în zilele următoare care este următorul pas.
   Personal vreau să acţionez în instanţă CNA atât pentru inconsistenţă în aplicarea Legii Audiovizualului cât şi pentru faptul că nu a respectat termenul legal de a-mi răspunde la o solicitare. Vom vedea pe urmă ce-i de făcut şi dacă va mai vrea cineva să se constituie parte vătămată în proces.

   Ștergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails