luni, 2 ianuarie 2012

Planuri și viziuni pentru anul 3

Pe 8 decembrie 2011 blogul ăsta a făcut 3 ani de când ființează. 3 ani de când de cele mai multe ori scriu aici ceea ce mulți oameni gândesc dar din motive diverse evită să le spună cu subiect și predicat și să le argumenteze.
Anul ăsta n-am mai avut grijă să postez pe 8 decembrie articol aniversar - în principal pentru că în jurul datei ăleia vizitam penitenciare iar mai apoi n-am avut conexiune la Internet și după aia pur și simplu am uitat.
Nu are rost să mai pun cifre detaliate ci o să spun doar că numărul de vizitatori pe zi s-a dublat - ceea ce spune zic eu destul despre creșterea de care a avut parte blogul ăsta.
Ce e important acum, e ce vrem să facem de-acum încolo?
Deși poate părea monoton, și de-acum încolo voi pune aici articole (conținut original sau traduse) pe cam aceleași subiecte pe care am marșat și în ultimii 3 ani: probleme apăsătoare.

Pentru perioada imediat următoare intenționez să mai pun filmulețe subtitrate despre epidemia de acuzații false de viol, mame iresponsabile, pedofili (în special femei-pedofil dar și preoți catolici), misandria în sănătate și povești ale câtorva bărbați ajunși pe străzi ca urmare a viziunii feminizate a sistemului social care nu permite femeilor să eșueze și dă în cap din toate direcțiile bărbaților.
Tot în perioada imediat următoare (adică până la finele lui februarie 2012) vreau să termin articolul despre misandria în sistemul legislativ românesc precum și să scriu puțin despre antidemocrația din ce în ce mai evidentă din Uniunea Europeană - un subiect despre care am scris intens în 2009 și 2010 dar pe care l-am neglijat în mare parte în 2011.
Să nu uităm că în Grecia premierul a fost demis la presiunile U.E., în special a fascistei Angela Merkel, pentru simplul fapt că a îndrăznit să sugereze un referendum în țara sa cu privire la decizia de a îndatora și mai mult Grecia la Foamea Mondială pe Interes (FMI) sau nu. Liderilor Uniunii Republicilor Socialiste Europene nu le-a plăcut însă asta. Nu mă înțelegeți greșit, sunt conștient că grecilor nu prea le-a plăcut și nu prea le place munca și sunt conștient că au mințit când au aderat și e în mare parte vina lor pentru ce li se întâmplă - însă, cu toate astea, e și dreptul lor să aleagă cum sau dacă vor încerca să se salveze de la faliment sau dacă vor alege să se salveze via FMI sau altcumva.
Pe termen mai lung, de-a lungul lui 2012, e greu să spun cu precizie despre ce voi scrie întrucât de cele mai multe ori îmi iau un subiect în funcție de starea din acea zi, de ce-am citit în presă sau de ce-am pățit în ziua respectivă și rareori am subiectul prestabilit - după cum se poate vedea și în arhivă.

Însă, în linii mari, de-a lungul lui 2012 o să încerc să intru mai puternic în subiectul pseudoștiinței, un subiect de care m-am legat tangențial până acum însă în care voi încerca să intru mai puternic în acest an dat fiind faptul că e de sezon. Să nu uităm de pseudoștiința din spatele întregii isterii cretinoide legate de data de 21.12.2012.
Aș mai vrea în acest an să abordez subiectul fițelor ca fenomen, fenomen de care mă lovesc din ce în ce mai des și care mă calcă pe nervi din ce în ce mai tare. Pe lângă fițe, tot în acest an voi scrie mai mult despre politica românească - un subiect de care nu m-am atins aproape deloc din 2009 - de când Tiran Băsescu s-a ales președinte. La momentul potrivit voi scrie și despre două dintre cele mai jegoase construcții politice din istoria democrației românești - UDMR și UNPR, cretinisme de care sper să scape țara asta o dată cu următoarele alegeri parlamentare.
Și, în premieră pentru blogul ăsta, voi face, în măsura timpului disponibil, un serial de articole despre activiști cretini. Despre o parte dintre ei am mai scris mai mult sau mai puțin exhaustiv însă de data asta îmi propun să-i iau la rând, să-i evaluez pe toate fețele și să le demolez cu buldozerul pledările iraționale. Și-aici intră cu încredere Noua Dreaptă, ProVita, ASCOR, Roșiamontaniștii (despre ei am mai scris o dată aici), Eco-Civica, Prezentul (organizație neo-legionară) și mulți alții.

Acestea fiind spuse, vă mai spun tuturor ”La mulți ani” și să ne citim sănătoși de-a lungul lui 2012 și sper că cele ce le voi scrie să fie cât mai interesante pentru dumneavoastră.

Lucian Vâlsan.

4 comentarii:

 1. ExistaMosCraciun2 ianuarie 2012, 17:13

  Buna si La Multi Ani ! La cat mai multe posturi si vizitatori ! Ai scris ca blogul asta l-ai facut strict pentru tine, dar umila mea parere de cititor este ca daca l-ai scoate mai mult la lumina, ai avea un mare succes.
  Avand in vedere ca tocmai ai zis ca erai ocupat cu vizitarea penitenciarelor, crezi ca ai putea sa scrii un articol si despre asta ? Realitatea de acolo, asa cum ai vazut-o tu, as fi curioasa sa citesc.
  An Nou Fericit !

  RăspundețiȘtergere
 2. ExistaMosCraciun: Răbdare. Îmi trebuie o anumită stare ca să pot scrie despre penitenciarele românești și, în plus, am nevoie de documentare suplimentară.
  Merci de urări și să ne citim sănătoși în 2012 :) .

  RăspundețiȘtergere
 3. @ExistaMosCraciun Urmatoarea carte a lui Dawkins va fi "The santa Delusion" :)

  @LV poate faci o comparatie intre strategia idiotilor de la ProVita si cea a altor organizatii (de ex. din SUA http://www.theobjectivestandard.com/issues/2011-winter/abortion-rights.asp )

  RăspundețiȘtergere
 4. ExistaMosCraciun5 ianuarie 2012, 20:07

  @Anonim, tre sa schimb in AInceputServiciul, sau ceva, hehehe !

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails