marți, 24 aprilie 2012

Uitaţi-vă la asta!

Nu, nu e unul din articolele când mă iau de cineva în mod explicit şi nici unul din articolele în care vreau să fac mişto de cineva. La fel cum nu este nici unul din articolele în care vreau să exprim o opinie mai mult sau mai puţin tranşantă şi nici unul din articolele în care încerc să disec firul în patru în căutarea unui răspuns care să satisfacă limitele raţiunii şi să fie pe cât posibil eliberat de bigotism şi cretinism.
Nu. De data asta vreau doar să vă invit să vă uitaţi la un filmuleţ. Are puţin sub un sfert de oră dar reflectă impecabil modul cum sunt trataţi copiii traumatizaţi de deciziile - deşi uneori raţionale, dar cu efecte reprobabile asupra copiilor - pe care părinţii sunt nevoiţi să le ia. Comparaţi vă rog evoluţia primului caz prezentat cu evoluţia celui de-al doilea caz prezentat şi vă rog să urmăriţi modul cum a intervenit statul cu precădere şi ce efecte au avut aceste intervenţii. Mă opresc aici şi altădată, când voi dispune de mai mult timp, voi expune şi un punct de vedere pe larg. Până atunci vreau să văd dacă nu cumva doar mi se pare mie sau dacă, nu cumva, genul de părtinire şi neînţelegere completă a supra psihologiei minorului este o realitate pe care, din ignoranţă sau rea voinţă, sistemul se face că n-o vede.
Încă ceva, dacă aveţi senzaţia că sunteţi cuprinşi de terţe sentimente mai mult sau mai puţin puternice în vizualizarea acestui filmuleţ vă rog să puneţi pauză sau stop, să mergeţi să beţi un ceai, o cafea, să v-aprindeţi o ţigară sau să faceţi ce credeţi de cuviinţă că vă calmează şi apoi să reluaţi vizionarea filmuleţului. Unul din motivele pentru care eu mă abţin acum de la comentarii este tocmai acela că sunt conştient că nu aş putea fi suficient de obiectiv. V-aş ruga ca atunci când veţi scrie un comentariu aici sau pe facebook sau unde mai vedeţi postarea asta, s-o faceţi numai după ce v-aţi asigurat că sunteţi calmi şi aveţi obiectivitatea la cote cât de cât ridicate.
Vă mulţumesc şi vizionare plăcută...


Şi, dacă aveţi nervi, uitaţi-vă, vă rog, şi la prima bucată din acest al doilea filmuleţ:

Un comentariu:

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails