sâmbătă, 9 iunie 2012

Oameni renumiţi despre Dumnezeu

La rugămintea comunităţii ateilor și agnosticilor din România, am tradus un filmuleţ care include o compilaţie de 50 de academicieni renumiţi, între care mulţi laureaţi Nobel, vorbind despre viziunea lor asupra religiei şi despre poziţionarea lor faţă de aceasta.
Filmuleţul are 35 de minute şi conţine implicit subtitrare în limba română.
Vizionare plăcută.

50 de academicieni renumiti vorbesc despre DumnezeuAcestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

8 comentarii:

 1. GramarNazi de serviciu prezent la datorie!

  <>


  atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee atee

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ştiu ce-ai vrut să spui Vali.
   Vezi că blogspot interpretează diferit semnele "<>" și crede că-i ceva tag.

   Ștergere
 2. stupid google!
  comunitatea ateista- comnunitatea atee

  ateu/atee nu ateist/ateista, asa e natural in limba romana.

  RăspundețiȘtergere
 3. "Cred ca majoritatea oamenilor de stiinta nu se gandesc suficient la Dumnezeu incat sa stie daca exista sau nu."
  "Exista miliarde de intrebari la care nu stim raspunsul si vreau sa fiu acolo sa gasesc raspunsul, nu sa primesc raspunsuri predefinite."
  Am citat din memorie cativa oameni de stiinta din filmul de mai sus.

  Cred ca majoritatea oamenilor de stiinta se gandesc prea putin la Dumnezeu pentru ca le-a fost impus asa cum le este impus tuturor, prin intermediul unor povesti, care nu au evoluat deloc de milenii sau daca au evoluat, nu au tinut pasul cu ultimul secol.
  Exista totusi si savanti care cred in Dumnezeu (sau au crezut cat au trait, daca astazi nu mai sunt). Este dreptul lor, ca si al tuturor sa creada sau nu.
  Exista inca multe raspunsuri pe care nu le stim si exista multe intrebari pe care nici macar nu le avem.
  "The truth is out there".

  RăspundețiȘtergere
 4. Cam subiectiv şi undidirecţional filmuleţul. Toţi intervievaţii sunt atei şi vorbesc în acea direcţie. Ar fi fost corect să fie intervievaţi şi cercetători de renume, care să fie creştini, sunt curios şi ei ce spuneau şi dacă avea logică cuvintele lor. Sunt foarte mulţi oameni de ştiinţă în istorie care au fost religioşi (de fapt sunt semnificativ mai mulţi cercetărori sau intelectuali în genere religioşi decât atei). Deasemenea şi în filozofie există cele 2 curente, fiecare cu argumente proprii şi nici aici oameni religioşi de renume nu lipsesc din tabăra filozofilor care-i dovedesc porezenţa lui Dumnezeu în lume. Un exemplu elocvent este românul nostru Mircea Eliade, care în privinţa cunoştinţelor despre religii trebuie să recunoaştem fiecare că ne este pe deplin superior tuturor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. „Sunt foarte mulţi oameni de ştiinţă în istorie care au fost religioşi (de fapt sunt semnificativ mai mulţi cercetărori sau intelectuali în genere religioşi decât atei).” - Foarte puțin spre deloc relevant. În fond și Sir Isaac Newton a crezut că alchimia e legitimă în timp ce știința modernă a demonstrat fără de tăgadă că e o vrăjeală ieftină. Însă, acest aspect nu-i știrbește lui Newton contribuția în domeniul fizicii.
   Faptul că un om de știință a crezut ceva fals de-a lungul vieții nu înseamnă că falsul devine adevărat doar pentru că în calitate de om de știință a spus/făcut/demonstrat și lucruri legitime.
   Acesta este un clip cu cei mai relevanți 50 de academicieni ai planetei din ultimii 50 de ani. Ce vină am eu că nu se află niciun religios printre ei? Poate să fie pentru că religia este neștiințifică?

   Ștergere
 5. Majoritatea elitelor româneşti de clasă mondială confirmată sunt credincioşi declaraţi. Alegerea şi prezentarea lor în LISTA DE ONOARE A PREMIULUI ROMÂNESC PENTRU EXCELENŢĂ http://www.premiulromanescpentruexcelenta.ro aduce cinste Ţării şi slăveşte pe Dumnezeu. av.Ardeiaş Liviu

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails