miercuri, 18 iulie 2012

Taslima furnizează ură și câștigă un premiu internațional


Cum e posibil ca o imbecilă să beneficieze de un asemenea respect public?

Imbecila despre care vorbim e o anume Taslima Nasreen. Ea este o bloggeriță din Bangladesh, fostă musulmancă și „promotoare a drepturilor omului” care își publică armamentul calitativ de argumente prin ocoliri ale logicii elementare pe un blog feminist radical care este aparent deținut de un profesor de biologie de tip cavaler-alb[1] care-și spune PZ.

Pentru cititorii care nu ştiu cine este Nasreen, sau motivul pentru care scriem deschis împotriva ei - este aceeași persoană cu creierul plat care a făcut afirmația măgărească potrivit căreia „bărbații urăște corpul femeilor[sic!]”. [2]

Continuă însă în prostia ei, după cum oricine care o citește își poate da seama, dar nu acesta e motivul pentru care sunt uimit în ceea ce o privește. Întrebarea rămasă deocamdată fără răspuns este cum se poate ca o persoană cu aparente deficiențe mintale poate fi ridicată atât de mult în slăvi? Autorul biografiei ei publicată pe site-ul în mod absurd numit „Blogurile Gândurilor Libere” bagă acolo 283 de cuvinte de preamărire, în care enumeră o colecție impresionantă de distincții umaniste internaționale, distincții academice, bastion al bunătății și o persoană în fața căreia trebuie să cazi pe spate de flatare când apari în fața-i. E o eliberatoare internaționlă a oprimaților, gânditoarea gândurilor, reperul dreptății în mijlocul greșelii, cărturarul cărturarilor și campioana curajului curajoșilor așijderea.

Și-apoi te-apuci să-i citești scrierile de-o stupiditate și o simplitate demnă de retardare.

Evident, tot ce-am spus eu mai sus pălește în fața realității. Ne vom uita în continuare prin eseul Taslimei direct pentru a înțelege profunzimea.

Subiectul despre care discută este practica din câteva zone ale lumii ticsite cu fundamentalism islamic - aceea de a arunca acid pe fața femeilor și fetelor. Se poate argumenta fără greșeală că aceasta este una dintre cele mai crude practici din cultura umană - practică ce continuă și astăzi în 2012. La fel cum continuă și uciderea băieților homosexuali în aceleași regiuni sau uciderea băieților de 13 ani de către forțele „aliate”, băieți puși să lupte din necesitate pentru a-și apăra familia. Dacă presiunea internațională ar putea duce la încetarea acestor brutalități, atunci scriitorii cu o vastă înțelegere a forțelor culturale trebuie să se forțeze și mai mult spre atingerea acestui scop.

Ca fostă muslumancă ce posedă cunoștințe culturale amănunțite despre cultura în care au loc asemenea brutalități, ne-am aștepta la o evaluare nuanțată a presiunilor sociale și economice ale zonei, a tabuurilor culturale și cum opoziția față de schimbare îi pot conduce (sau nu) pe ideologii religioși să comită asemenea atrocități. De asemenea ne mai așteptăm și la o soluție gândită și implementabilă care ar permite sistemelor de credință rigide din zonă să renunțe la ceea ce nouă ni se pare o abominație din partea fundamentaliștilor credinței islamice. Această sarcină e una dificilă și subtilă pe care realist vorbind doar un nativ în exil o poate duce la capăt.

Și Taslima Nasreen începe așa:

“Bărbații aruncă acid pe noi cu intenția de a ne răni și de a ne desfigura. Bărbații dau cu acid pe corpurile noastre, ne ard fețele, ne strivesc nasurile, ne topesc ochii și pleacă apoi fericiți. Atacurile cu acid sunt comune în Pakistan, Bangladesh, India, Afganistan, Nepal, Cambodgia și în câteva alte țări. Bărbații aruncă cu acid pe noi pentru că sunt furioși pe noi că refuzăm hărțuirea sexuală, exploatarea sexuală, căsătoria, zestrea, pentru că mergem la școală, că nu purtăm vălul islamic, pentru că nu ne comportăm corect, că vorbim prea mult, pentru că râdem prea tare sau pur și simplu pentru distracție.”[3]

Restul articolului Nasreenei e format din opt cazuri copiate din alte știri din Etiopia, Marea Britanie, Zambia, Iran, Nepal, Bangladesh, Pakistan și Cambodgia - știri despre femei care ar fi fost desfigurate de astfel de atacuri. Niciuna din cele 8 relatări nu pare să fie al Nasleemei întrucât se vede de la distanță că sunt stiluri de scriere diferite și vocabular diferit folosit. Totuși, foarte notabil, din tot articolul ei lipsește orice fel de mențiune cu privire la frecvența acestora atacuri, o omisiune evidentă prin menționarea știrei împrumutată de la jurnalistul german Carsten Stormer care vorbește despre Khmer Rouge că ar fi autorii acestor atacuri. Stormer se referă însă la Khmer Rouge în comentariul său ca să ilustreze o dispută ideologică paralelă, o nuanță absentă din celelalte relatări din articolul Nasreenei. Motivele prezentate acolo pentru atacurile desfiguratoare sunt non-squitur-uri. Un tată toarnă acid pe fața fiicei sale pentru că (aparent) nu mai vrea altă fiică (?!). Unde-i contextul? Ce-i în neregulă cu tot așezământul cultural de întreține astfel de acțiuni?

Nu numai că Taslima Nasreen nu oferă un răspuns pentru niciuna dintre aceste întrebări, dar nici măcar nu pune astfel de întrebări. În cuvintele ei:

Bărbații aruncă cu acid pe noi pentru că sunt furioși pe noi că refuzăm hărțuirea sexuală, exploatarea sexuală, căsătoria, zestrea, pentru că mergem la școală, că nu purtăm vălul islamic, pentru că nu ne comportăm corect, că vorbim prea mult, pentru că râdem prea tare sau pur și simplu pentru distracție.

„Bărbații” din această narațiune nu sunt de recunoscut nici pentru mine, nici pentru cititorii Taslimei. Dar aparent acești „bărbați” sunt oameni normali ca mine, ca tine sau ca Taslima.

După declinul civilizației Greciei antice, Islamul a dus mai departe flacăra civilizației, științei și filosofiei. În prezent, civilizația islamică stagnează prin comparație cu vestul tehnologizat - ceva a mers rău de tot. Și cum explorează Nasreen, nativă a acestei culturi în Bangladesh și activistă pentru drepturile omului, posibilii factori care au dus la asemenea violențe?

“Suntem mai abuzate, hărțuite, exploatate, răpite, violate, traficate și ucise de iubiții noștri, soții, tați, frați, unchi, veri, prieteni sau de alți bărbați pe care-i cunoaștem decât de străini. Și orice ni se-ntâmplă, nu încetăm să iubim bărbații.”

Tu-ți bați joc de mine?

“... ucise de iubiții noștri, soți, tați, frați, unchi, veri, prieteni...”

Cumva Taslima Nasreen un copil căruia i s-au băgat în cap o colecție de evenimente oribile pe care pur și simplu nu le înțelege?

Niciun fel de analiză a problemelor sociale, a culturii, a doctrinei religioase și ideologice, nimic - actul brutal și de neînțeles al arderii cu acid a feței unei ființe umane e descrisă în termeni de:

“Bărbații dau cu acid pe noi [...] pentru că râdem prea tare și pur și simplu pentru distracție.” - și-apoi niciun cuvânt despre disfuncția socială (dacă există) sau despre ce anume se-ntâmplă de răsucește valorile societății într-așa hal încât să permită o asemenea sălbăticie, iar apoi încheie cu o afirmație de sindicalist: Și orice ni se-ntâmplă, nu încetăm să iubim bărbații.

Nedeclarată până la capăt, ni se prezintă imaginea unui animal sadic și crud numit „bărbat” dar pe care datorită răbdării lor de sfinte, Taslima și compatrioatele sale de sex feminin: „nu încetează să-i iubească[pe ei bărbaţii]"

Fie Nasreen are deficiențe mintale ireparabile, fie pozează în cel mai dulce și inocent martir posibil - indiferent, cum e posibil acest aparent respect internațional? Scrierile acestei femei au profunzimea unui copil de 9 ani semi-analfabet.

Deși m-am născut și locuiesc în Canada, sunt ateu și n-am întâlnit în persoană nicio victimă a arderilor cu acid, am făcut câteva căutări rapide în timp ce scriam acest articol. Subliniez „câteva căutări rapide”. Am ajuns pe Wikipedia de unde am aflat în câteva secunde că în Bangladesh, țara de origine a Taslimei Nasreen; aceste cazuri sunt destul de comune și sunt în principal o formă de violență domestică - ceea ce-i interesant.

E interesant pentru că violența domestică este un subiect pe care am cercetat și scris frecvent și amănunțit și, pe cale de consecință, am o înțelegere un pic mai adâncă a fenomenului decât imaginea falsă de violență sexuală unidirecțională prezentată de industria plângăcioasă și generatoare de profit a violenței domestice. În termeni simpli, violența domestică este aproape de fiecare dată bidirecțională și deseori apare în relații în care violența este reciprocă. Paragraful wikipedia despre atacurile cu acid din Bangladesh confirmă asta spunând că „este o formă de violență în general orientată spre femei”.

Dacă ar fi fost zero victime de sex masculine, expresia „în general” ar fi lipsit din propoziție.

Paragraful din Wikipedia referitor la Cambodgia, o altă locație menționată de Taslima Nasreen zice așa: “În Cambdogia, aceste atacuri sunt de cele mai multe ori înfăptuite de soții împotriva altor soții sau amante ale soțului.”[5]

Tot Wikipedia spune și despre Afganistan, acolo unde atacurile cu acid a căror victime cad femeile nu sunt efectuate de „bărbați” așa cum zice Taslima ci de o minoritate de oameni (bărbați și femei) identificabilă ca fiind extremiști religioși.

Și eu am aflat asta căutând pe Google - fără să mă fi născut în Bangladesh și fără să fi plecat în exil a musulman apostat, așa cum este a noastră Taslima.

Dar în cuvintele ei: Bărbații aruncă acid pe noi cu intenția de a ne răni și de a ne desfigura. [...] pentru că vorbim prea mult, pentru că râdem prea tare sau pur și simplu pentru distracție.[3]

Nu extremiștii religioși (Afghanistan). Not “nu soţiile împotriva altor soţii sau amantelor”(Cambodgia). Nu, potrivit Taslimei, doar bărbaţii. toţi.

Problema nu este neapărat că Taslima descrie selectiv pentru a cultiva o concepţie monstruoasă despre bărbaţi. Problema este (aparenta) ridicare în slăvi a acestei „minunate umaniste și cărturar” idioată, nesinceră, pusă pe scandal și pe ură și semi-analfabetă. Cum poate fi asta respectată cu retorica ei evident banală, decepțională și plină de ură?

Prostia ei abjectă (sau răutatea ei față de bărbați atent calculată) este completamente incosecventă cu puhoiul de laude pe care PZ îl aruncă pe FreeThoughtBlogs.

Asta nu înțeleg eu deloc. Oamenii au ajuns atât de condiționați să se încline și să pupe podeaua în fața mărețului uter astfel încât indiferent ce prostii ies dintr-o tastatură deținută de o femeie, vor fi lăudate ca fiind miezul din dodoașcă?

Așa am ajuns? Să fie caracterizați ca implicit sadici, amorali și moștri cruzi jumătate din rasa umană și să tolerăm asta și chiar să lăudăm asta când vine din partea unui blogger lipsit de intelect pur și simplu pentru că e memebru al sexului preferat?!

Și de când a devenit scrisul prost și promovarea urii nefundamentate împotriva întregului sex masculin o chestie pe care să câștigi premii internaționale umaniste și de susținător al drepturilor omului? Și nici măcar nu e Taslima cea care mă dezgustă până la vomă, ci cei care fac o vedetă dintr-un bigot sexist plin de ură și promotor al minciunii.

**********************************************************************************************

Surse:

[1] „Cavaler-Alb” - referit de peste 10 ani ca „White Knight” în cultura Internetului - este persoana de sex masculin care vine să apere cu orice preț și indiferent de situație o femeie având percepția că va primi o formă de răsplată romantică. Cu alte cuvinte, „cavalerul-alb” e ăla de vine și-ți ține lecții moralizatoare cum „nu-i frumos” să-i spui unei proaste că-i proastă, chiar dacă și demonstrezi c-așa e.

[2] http://www.avoiceformen.com/feminism/feminist-lies-feminism/taslima-nasreen-a-prize-idiot/
[3] http://freethoughtblogs.com/taslima/2012/07/14/our-men-throw-acid-in-our-faces-destroy-our-lives-but-we-never-stop-loving-men/
[4] Scholte, Marianne (2006-03-17). “Acid Attacks in Bangladesh: A Voice for the Victims“. Spiegel Online. Retrieved 2008-03-21.

[5] Mydans, Seth (2001-07-22). “Vengeance Destroys Faces, and Souls, in Cambodia“. The New York Times. Retrieved 2008-08-29.

Autor: John the Other (Canal youtube aici)

Traducerea și adaptarea: Lucian Vâlsan
Articolul în original postat pe AVoiceForMen.

Un comentariu:

 1. "Taslima furnizează ură și câștigă un premiu internațional."
  "Cum e posibil ca o imbecilă să beneficieze de un asemenea respect public?"

  Simplu! Nu conteaza ce spui sau scrii, conteaza in interesul cui o faci.
  Habar n'am cine e Taslima asta, dar povesti ca a ei am mai citit. E trist si-mi pare rau pentru ea daca si-a vazut pe cineva apropiat cu acid pe fata pe motiv de "nepotrivire" cu altcineva (evident, un ticalos de barbat).

  Scapata de lumea plina de mentalitati primitive in care a trait, domnisoara/doamna??? Taslima trebuie sa se descurce intr'un altfel de lume si altfel de jungla si nu prea are ce face pe aici. Un job si-ar gasi cu greu, sunt multe ca ea. Cel mai simplu ar fi prostitutia. Poate ca ea inca se mai teme ca porcimea barbateasca din neamurile ei ar veni dupa ea sa-i ia gatul pe motiv de onoare, asa ca se prostitueaza intelectual, contra unor premii si a unei "recunoasteri internationale" a "baietilor destepti". Nici fusta n'a ridicat, nici de la propaganda nu s'a putut abtine.

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails