duminică, 26 august 2012

Neil Armstrong este de ieri nemuritor

În cursul zilei de ieri, Neil Armstrong, primul om care a pășit pe Lună a murit.
E o veste tristă pentru oamenii care înțeleg câte ceva despre ce-nseamnă știința, câte sacrificii cere aceasta și, mai ales, câte riscuri și-a asumat Neil Armstrong mergând în această misiune. Eu n-aș fi mers să fi fost în locul său - de-aia el este demn de respectul meu.
Neil Armstrong avea 82 de ani împliniți pe 5 august și a murit în urma unei complicații la o operație pe cord deschis pe care o suferise pe 7 august.
(Susa foto: CNN)
Nici eu și nici Neil Armstrong nu credea în viața de apoi. Însă Neil Armstrong este nemuritor atâta timp cât noi toți vom continua să-l ținem minte și să-i cinstim memoria așa cum se cuvine.
Data viitoare când vă uitați la lună într-o noapte cu cer senin, amintiți-vă că Neil a fost acolo și s-a plimbat pe ea circa 150 de minute.
„E un loc frumos (luna n.n.). Îl recomand și altora” - Neil Armstrong.
Nu numai că a făcut „un pas mic pentru om și un salt uriaș pentru umanitate”, dar Neil Armstrong a dat și un exemplu de perseverență.
Gândiți-vă numai la faptul că Neil Armstrong avea licență profesionistă de pilot înainte să aibă permis de conducere!
Rog constipaționiștii să se abțină. Eventual să arunce un ochi pe-aici - dacă mai are rost.
Neil Armstrong a fost un om modest și a murit modest, de o boală modestă, într-un spital modest. Acum, bine-ar fi să-i fie respectat locul modest de nemuritor.

Omenirea a pierdut un membru foarte valoros al speciei. Dar nu trebuie să spunem „odihnească-se-n pace” și să trecem mai departe. Ci dimpotrivă - nu trebuie să ne odihnim (noi, ca specie) în pace deloc până când nu vom fi ajuns pe Marte și până când nu vom fi explorat în întregime sistemul solar și perfecționat călătoria superluminică.
Neil Armstrong ne-a oferit un salt uriaș, însă saltul lui nu trebuie să rămână singular.

Acestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

7 comentarii:

 1. Tu inca mai crezi ca Neil Armstrong a fost pe Luna? Apai crezi in continuare, fiule....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Care parte din „Rog constipaționiștii să se abțină. Eventual să arunce un ochi pe-aici - dacă mai are rost.” ți-e neclară?

   Ștergere
  2. _ *Anonim 26 august 2012, 13:00*, ...-De ce, ...si ...de cine i-ti este teama [sa-ti publici identitatea] ...{si}, ...sa adresezi ...intrebari pertinente ?!!!

   = Cu stima. -Mesia.

   Ștergere
 2. Ma mira tot timpul cand vad cati oameni prosti exista... Cred orice teorie a conspiratiei e cool in momentul de fata si ei nu stiu sa faca un calcul elementar.....

  RăspundețiȘtergere
 3. "Neil Armstrong a fost un om modest și a murit modest..."
  Majoritatea oamenilor mari au fost modesti, pentru ca nu i-au preocupat valorile care guverneaza lumea in care traim.
  Tocmai de asta cred ca micul pas al lui Armstrong si marele pas al umanitatii pe luna a ramas singular. Sovieticii nu s'au mai obosit sa mearga pana acolo, cu toate ca daca povestile conspirationiste ar fi adevarate, s'ar fi grabit si ei sa cunoasca niste inoplaneteani care stateau pe Luna si se uitau la noi.
  In schimb, mai marii Americii s'au multumit in anii '80 sa faca planuri de lansat in spatiu rachete nucleare cu care sa-i ameninte pe rusi. Luna a fost prea costisitoare, nu poate fi folosita ca arma si nimic de pe ea nu aducea profit, mai putin pentru sarlatanii care inca mai vand "pamant" pe Luna si au trecut deja si la alte planete, unde nu stim cand vom ajunge.

  Astept sa vad alti mici pasi pentru om si alti mari pasi pentru omenire. Mai intai ar trebui insa ca omenirea sa ridice piciorul ca pentru a face un pas si sa dea un picior in dosul comerciantilor si obsedatilor de razboaie care ne conduc. Pana nu vom face asta, Armstrong, dar si umanitatea, nu vor face decat sa se "odihneasca". Primul, in pace, noi, in razboaie (militare, sexuale s.a.m.d.) sau in crize.

  RăspundețiȘtergere
 4. @Mesia - cam agramat si imbecil pentru un salvator al umanitatii, nu crezi? Fie el si personaj imaginar.... Treci pe la scoala si ia-ti pastilele, ca sa nu mai deraiezi. Sa-nteleg ca "Mesia" este numele tau adevarat de bati cimpii cu dezvaluirea identitatii? Vai de mama ta....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și te-ai gândit tu, în nemărginita-ți înțelepciune, să-i răspunzi lui @Mesia cu argumente extrem de logice precum „vai de mama ta” și „treci pe la școală și ia-ți pastilele”.

   Tare... ce să zic.

   Ștergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails