sâmbătă, 15 septembrie 2012

Debate Europe

Începând de astăzi 15 septembrie și până pe 15 octombrie, voi scrie mai puțin pe-aici căci particip la o competiție numită „Debate Europe” - ca-n titlu.
Eu m-am băgat în competiția de blogging. Ceea ce-nseamnă că fac acolo cam același lucru pe care-l fac aici - numai că în limba engleză și cu limită de 700 de cuvinte/articol - ceea ce-nseamnă că va trebui să scriu zilnic ca să-mi pot aduce toate argumentele.

Deși nu m-aș supăra deloc dacă aș câștiga, scopul pentru care m-am înscris nu e acela de a câștiga, cât de a duce curentul eurosceptic în gura lupului. E nevoie având în vedere că aberațiile comunistului Jose Manuel Durao Baroso au ajuns să fie crezute a priori fără niciun fel de gândire critică aplicată.

Se premiază 5 bloguri. 3 dintre ele pe bază de punctaj decis de un juriu și două dintre ele pe bază de comentarii de la utilizatori unici.
Așadar, nu m-aș supăra dacă ne vedem pe platforma aia și să ne certăm în engleză de ce UE este sau nu este de porc.

Primul articol este deja pe platformă și se numește „Should there be another bailout?” (Ar trebui să mai existe și un alt bailout?) și poate fi citit aici.
Link-ul mini-blogului meu de-acolo este: http://ateurope.idebate.org/blogs/lucian-v%C3%A2lsan și, v-aș recomanda, dacă aveți timp, să intrați zilnic căci în fiecare zi voi veni c-un subiect nou.

În măsura în care voi putea, voi promova articolele de acolo și aici.
Așadar, sper să ne vedem pe platformă.

Acestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

P.S.: Vă recomand un filmuleț foarte bun despre cât de „bună” este Uniunea Europeană.


Un comentariu:

  1. Nu sunt in masura sa comentez in engleza, asa ca o sa comentez aici.
    UE - ar fi o idee buna daca s-ar limita la reglementare, si prin reglementari ar urmari blocarea polarizarii si stimularea sectorului firmelor mici si mijlocii. Dar UE a inceput sa se implice masiv in adminstrare si in adoptarea de masuri monetare.
    Criza a fost provocata de banci, de reglementari favorabile bancilor, si nu se rezolva prin masuri monetare care salveaza bancile.
    UE a pornit pe o cale gresita a parteneriatului cu sistemul bancar, care a devenit atat de puternic incat controleaza conducerea de la Bruxelles prin santaj cu provocarea haosului economic. In aceste conditii democratia este o iluzie.

    RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails