vineri, 19 octombrie 2012

Legislația în Suedia


Am spus-o de mai multe ori, în special după ce am publicat aici documentarul Köskriget în urma căruia cei care nu vorbesc limba suedeză au avut ocazia de a vedea cine conduce Suedia, ce înseamnă de fapt Riksorganisationen för Kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (ROKS) și, practic, care sunt rezultatele inevitabile a luării feminismului în serios, altfel decât un gunoi ideologic vecin cu nazismul demn de aruncat la lada de gunoi a istoriei.

De asemenea, am spus că Suedia are legi care discriminează pe față bărbații și instituie de facto condiția de cetățeni de mâna a doua taților și bărbaților în general în Regatul Matriarhal Suedez. Însă doar am spus - fără să și demonstrez.
Azi a venit vremea să și demonstrez.
Alături de corespondentul meu din Suedia, activistul pentru drepturile taților și transparență guvernamentală - pe care-l știm sub numele de Daddys-Sverige, am răsfoit vreme îndelungată legislația suedeză și apoi ne-am comparat descoperirile ajungând într-un final la o serie de prevederi legale mai mult decât evidente pentru ceea ce vroiam să demonstrăm.

1. Preambul

În constituția suedeză (ca de altfel în toate constituțiile din Europa) este negru pe alb stipulat că toată lumea este egală în fața legii și că este strict interzis ca în momentul tragerii cuiva la răspundere în fața legii să se aplice vreo formă de discriminare (pozitivă sau negativă) pe criterii de sex, religie, orientare sexuală, origini etnice, etc. etc.
Suedia e cea mai egală țară din lume, nu? Sau mă rog, asta pretinde guvernul de la Stockolm. Dar aspectul pe care-l evită și nu-l explică statul suedez când vorbește despre orice formă de eglaitate între oameni este cum definește statul egalitatea între sex. În fapt, Suedia folosește feminismul ca șablon pentru a implementa egalitatea între sexe. Rezultatul (de altfel logic pentru orice adult cu mai mult de 2 neuroni funcționali) este că în Suedia nu se mai aplică de ani buni principiile fundamentale ale democrației.
În prezent, bărbații sunt discriminați negativ în Suedia încă de când sunt scrise legile. Sigur, statul numește asta „discriminare pozitivă” sperând că nu observă nimeni adevărul. Dar întâmplător totuși noi îl observăm. În special îl observă acei bărbați suedezi care-și văd drepturile fundamentale încălcate fără nicio jenă aproape zilnic. A mai fost o țară europeană în istorie care a încercat ceva similar în anii 30. Atunci ținta era o minoritate religioasă. Atunci n-a ieșit bine.

2. Analiză amănunțită a legislației suedeze

Legea e una pentru toți și toți oamenii sunt tratați egal prin lege, da? Ei bine... NU! Sau cel puțin NU în Suedia. Hai să începem cu Socialtjänstlag sau, în traducere liberă, Legea de Funcționare a Serviciilor Sociale. Textul integral, în limba suedeză, poate fi accesat aici. Și zice-așa:
Capitolul 5, art. 11:
Îndatoririle Serviciilor Sociale includ deservirea victimelor infracțiunilor cu violență și asigurarea de ajutor și suport (emoțional) familiilor lor.
Serviciile Sociale sunt obligate să acorde interes sporit și special femeilor care au fost victime ale violenței sau altor forme de abuz din partea unor oameni apropiați lor și astfel se află în situația de a avea nevoie de suport (emoțional) și ajutor pentru a schimba situația.
Corolar: Bărbații care au fost victime ale violenței sau altor forme de abuz din partea unor oameni apropiați lor se pot duce-n paștele mamii lor. Atenție, asta e LEGEA în Suedia.
Continuăm cu Folkbokföringslagen care, în traducere liberă, înseamnă Legea Emiterii Certificatelor de Naștere (mot-a-mot ar veni Legea Introducerii în Carte a Populației). Textul complet, în limba suedeză, aici. Și zice-așa:
Art. 2
Un copil năsuct viu în această țară este înregistrat dacă mama este înregistrată sau dacă tatăl îndeplinește simultan calitatea de cetățean înregistrat și tutore al copilului. Un copil născut peste graniță din mamă suedeză va fi de asemenea înregistrat.
Altfel spus, dacă mama moare la naștere, copilul nu va fi înregistrat deloc ca fiind născut decât dacă tatăl acționează în instanță statul și câștigă. Și nu, testul de paternitate nu e suficient!
Mergem mai departe la Legea Cetățeniei. Ne interesează partea cu dobândirea cetățeniei la naștere. Și zice-așa legea suedeză:
Dobândirea cetățeniei la naștere
Articolul 1: Un copil dobândește cetățenia suedeză la naștere dacă:
În primul rând mama este cetățean suedez,
În al doilea rând, tatăl este cetățean suedez și copilul e născut în Suedia,
În al treilea rând, tatăl este cetățean suedez și este căsătorit cu mama copilului
În al patrulea rând, tatăl este decedat dar la momentul decesului era cetățean suedez și copilul era născut în suedia, sau
În al cincilea rând, tatăl este decedat dar la decesul său era cetățean suedez și căsătorit cu mama copilului
Deci cu alte cuvinte, dacă mama e suedeză, nu mai contează nimic - copilul e automat suedez - chiar dacă-i negru cu ochi oblici.
Dacă mama însă nu e suedeză (și e să zicem nemțoaică) și tatăl este suedez - copilul nu e automat suedez - chiar dacă blond cu ochi albaștri.
Ba mai mult, dacă tatăl e suedez și mama româncă (să zicem) și copilul se naște în Ungaria, copilul NU este automat suedez dacă părinții nu sunt căsătoriți legal în Suedia (sau să aibă căsătoria deja recunoscută de statul suedez).
Altfel spus, ești cetățean suedez și dacă ești „pe jumătate suedez” - dar cu condiția ca jumătatea aia să fie mama. Practic, se instituie din lege că tații reprezintă mai puțin de jumătate din materialul genetic și mai puțin de jumătate din importanță atunci când vine vorba de drepturi parentale.
Repet: Asta e LEGEA în Suedia.
Continuăm cu Brottsbalk (Codul Penal). Text integral, în limba suedeză, aici. Și zice-așa:
Capitolul 4, art. 4, litera a:
O persoană care comite o infracțiune încadrabilă în capitolele 3, 4 sau 6 împotriva unei rude sau unui fost asociat va fi condamnată dacă fiecare dintre infracțiuni reprezintă parte dintr-o violare repetată a integrității părții vătămate și partea vătămată a suferit grave afecțiuni ale stimei de sine - pentru violarea integrității persoanei în mod repetat se aplică un surplus la sentința finală cuprins între minim 6 luni și maxim 6 ani de detențiune.
Dacă actele descrise în primul paragraf sunt comise de un bărbat împotriva unei femei cu care el a fost sau este căsătorit sau cu care locuiește sau a locuit în concubinaj, se vor aplica prevederile privind încălcarea brutală a păcii femeilor și se vor aplica aceleași pedepse. (Vezi Legea nr. 845/1999 privind pacea femeilor)
Și da, nu glumesc și nu inventez nimic! Suedezii chiar au lege privind „pacea femeilor”.
Dar pe lângă asta, practic, dacă nevasta-ți strică chi-ul, prin lege, face mai puțină pârnaie decât dacă-i strici tu chi-ul. Am ales formularea „strică chi-ul” pentru că mi se pare aberant să ai o lege penală pentru afectatul stimei de sine a cuiva. „self-esteem-ul” e varianta seculară pentru „chi-ul echilibrat” iar corectitudinea politică e feg shui-ul.
Mergem mai departe și ajungem la Legea nr. 283/2004 sau Lagen om sjöfartsskydd - adică, în traducere liberă, Legea Securității Marine. Text integral, în limba suedeză, aici. Și zice-așa:
Articolul 14:
Perchezițiile corporale amănunțite se vor efectua în spații separate. Astfel de percheziții trebuie să aibă loc în prezența martorilor dacă persoana percheziționată solicită acest lucru sau dacă este posibil fără alocare de foarte multe resurse. Percheziția corporală asupra unei femei trebuie efectuată și asistată doar de o altă femeie cu excepția investigațiilor făcute cu un detector de metale sau un dispozitiv similar. Perchezițiile corporale limitate doar la obiectele pe care le care o femeie cu ea pot fi efectuate și asistate și de către un bărbat.
Altfel spus, o femeie poate dezbrăca un bărbat cu scopul de-a-l percheziționa (strip search) - invers însă e strict interzis. Mai vreți? Hai că abia m-am încălzit.
Mergem mai departe la Legea nr. 371/1976 cu privire la tratamentul deținuților și arestaților preventiv. Text integral, în limba suedeză, aici. Și zice-așa, tot legat de percheziții:
Articolul 2, litera b:
Perchezițiile corporale sau examinarea fizilogică nu pot fi mai detaliate decât reglementarea strictă a instanței. Executarea strictă a mandatului judecătoresc va fi supravegheată. Dacă este cu putință, va fi prezent și un martor. Un deținut va fi mutat separat de ceilalți deținuți dacă este necesară punerea în aplicare a unei decizii de examinare fizică amănunțită.
Perchezițiile corporale sau examinările fiziologice ale unei femei nu pot fi efectuate sau asistate de altcineva decât o femeie, o doctoriță și/sau o asistentă medicală înregistrată. Aceste acțiuni pot fi efectuate și de un bărbat numai dacă:
1. Percheziția corporală respectă prevederile articolului 2 și 
2. Percheziția corporală se face cu un detector de metale sau un dispozitiv tehnic similar
În traducere liberă - dacă există o singură deținută într-un întreg penitenciar, unitatea e obligată să aibă un martor femeie și un doctor femeie pentru că altfel e de porc. Anii lungi de aplicare a acestei legi a dus, practic, la imposibilitatea angajării de doctori bărbați în penitenciare căci femeile puteau pipăi pe toată lumea.
Practic, dacă ești femeie și doctor, ai un avantaj competitiv pe piața muncii, prin lege, pentru simplul fapt că ești femeie - indiferent de competența ta.
Hai să mai luăm, tot din sfera asta a perchezițiilor corporale.
Mergem la Legea 740/1942 numită cel mai des Rättegångsbalk - Codul de Procedură Penală. Text integral, în limba suedeză, aici. Și zice-așa:
Capitolul 28, art. 13:
Perchezițiile corporale sau examinările fizice ale unei femei nu pot fi efectuate sau asistate de altcineva decât de o femeie, o doctoriță și/sau de o asistentă medicală înregistrată. Perchezițiile care înseamnă doar obiectele pe care le are o femeie cu ea și examinarea fizică ce se rezumă doar la probe de sânge, respirație sau mostră de salivă pentru analiza ADN poate fi executată și asistată și de un bărbat. (vezi legea 878/2005)
De altfel, aceste prevederi sunt practic peste tot în legislația cu privire la percheziții și nicăieri în legislația suedeză nu există o prevedere similară pentru bărbați.
Legal, bărbații pot fi pipăiți de oricine, oricând vrea statul - femeile nu.
Încă un exemplu (doar aparent ceva mai permisiv) vine din Utlänningslagen sau Legea Imigrației sau Legea 716/2005 a cărei conținut integral în limba suedeză se găsește aici.
Capitolul 9, art. 2:
O femeie nu poate fi percheziționată în prezența altor bărbați cu excepția situației în care doctorul este bărbat. Dacă percheziția implică doar un obiect pe care-l are femeia cu ea, atunci cu aprobarea superiorului direct, percheziția poate fi efectuată și asistată de un bărbat.
Așadar, aici măcar ai voie să fii bărbat dacă ești doctor. Însă, nu poți asista la percheziția unei femei dacă aceasta a comis o infracțiune (sau e suspectată de ea) decât cu semnătura superiorului direct. Cum nimeni nu stă să caute șeful pentru asta - în realitate cei care percheziționează sunt în cruntă majoritate femei datorită avantajului competitiv oferit prin lege persoanelor cu vagin. Practic, asta e definiția ca la carte a ceea ce eu numesc constant „privilegiu ginecocentrist”.
Dar să mergem mai departe la Förundersökningskungörelse - adică Legea nr. 948/1947 cu privire la notificarea cetățenilor în legătură cu un proces care-i privește direct precum și la notificarea cetățenilor în ceea ce privește anchetele preliminare într-un caz penal. Textul integral, în limba suedeză, aici. Și zice-așa această lege cu nume lung:
Art. 7
Când un martor este interogat, este necesară prezența unei persoane suport conform Legii 324/1981 sau un consultant popular al mortorilor, dacă acesta este disponibil.[un fel de avocat din oficiu pentru martori]
Când se va interoga o femeie, autoritatea trebuie să angajeze o femeie pentru a pune întrebările și de asemenea consultantul popular al martorului trebuie să fie tot femeie dacă deținuta solicită acest lucru.
Deci cum?! Dacă martorul (sau infractorul) are vagin, automat are dreptul legal de a discrimina pe bază de sex pe cine să-i ofere statul din oficiu ca s-o apere?! DA! Pentru că suntem în MATRIARHATUL suedez.
Există vreo lege similară pentru bărbați?! Evident, nu.
Mergem mai departe la Föräldrabalken sau, în traducere liberă, Codul Familiei (mot-a-mot ar fi Codul Parental). Text integral, aici. Și zice-așa:
Capitolul 1: Paternitatea și maternitatea copiilor
Art. 1: Dacă la naștere mama este căsătorită cu un bărbat, soțul va fi automat considerat tatăl copilului, cu excepția prevederilor din art.2. La fel se aplică și dacă mama este văduvă iar copilul s-a născut într-un interval de timp după moartea soțului încât putea fi conceput înainte de moartea acestuia (Legea 254/2009).
Dacă soțul aprobă în scris recunoașterea paternității de către un alt bărbat respectând prevederile articolului 4, statul va conchide că soțul nu este tatăl copilului. Confirmarea finală, totuși, în acest caz trebuie mereu contrasemnată și aprobată în scris de către mamă. (Legea 1526/1990)
Art. 4: Recunoașterea paternității se va face în scris și va fi contrasemnată de doi martori. Confirmarea va fi aprobată în scris de către instanța de tutelă (Curtea Familială) și de către mamă sau, după caz, un tutore special numit al copilui. În cazul în care copilul are peste 14 ani sau se încadrează la prevederile Cap. 6, art.2 din prezenta lege și nu este în custodia nimănui, confirmarea va fi autorizată de către însuși copilul.
Cu alte cuvinte, o femeie este automat mamă și părinte cu drept de custodie și semnătură, în timp ce un bărbat este tată și părinte cu drept de custodie și semnătură numai dacă vrea mama. Testul ADN nu este admis sub legea aceasta în instanță.
Practic, dacă nu vrea „mama eroină” - nu ești tată! Copiii aparțin mamei și statului - iar bărbații care încă se mai îndoiesc de asta nu fac altceva decât să se masturbeze intelectual.
V-ați plictisit?! Eu nu! Legi cu evident bias ginecocentrist se găsesc și în alte zone decât Codul Familiei și probleme din zona asta.
Haideți să citim puțin din Lag om inkomstgrundad pension sau Legea nr. 674/1998. Mot-a-mot ar fi „Legea Pensiilor bazate pe venit” și sincer nu găsesc o traducere și adaptare mai bună întrucât în Suedia există 3 piloni de pensie și sistemul e complicat rău și ticsit cu birocrație (text integral aici). În fine, poate vom vorbi și despre asta cândva. Însă până atunci, hai să vedem influența matriarhală în lege:
Capitolul 3, art. 13:
Dacă nu se face vreo notificare în prealabil în baza Art. 1, suma colectată va fi oferită partintelui care, pentru anul corespunzător, are cea mai scăzută bază de pensionare după grila din Cap. 4, art. 2. Dacă niciunul dintre părinți nu are o bază de pensionare corespondentă pentru acel an sau au ambii aceeași bază, suma pensionabilă va fi oferită din oficiu mamei sau dacă părinții sunt de același sex, celui mai în vârstă dintre ei.
Legea aceasta se referă la pilonul II de pensie care e oferit din impozitele colectate de la copii. Deci, chiar dacă copilul a fost crescut integral de tată și acesta câștigă foarte bine acum și n-a mai vorbit cu mă-sa de 20 de ani, dacă nu are grijă să meargă la birocrați să-i anunțe, copilul o va întreține automat pe mă-sa, c-așa-i în tenis.
Rămânem în sfera banilor primiți și mergem la Lag om allmänna barnbidrag, adică legea care reglementează alocațiile pentru copii. Suedia fiind un stat comunist asistențial, e nevoie de-o lege întreagă pentru că pomenile de la stat sunt multe și, de facto, alocate integral părinților cu vagin. Textul legii, aici. Și zice-așa:
Art. 4: Părintele care are custodia unică a copilului are dreptul de a încasa alocațiile generale pentru acel copil. În cazurile de custodie comună, se aplică următoarele: Dreptul de a încasa alocația copilului aparține părintelui înregistrat ca beneficiar. Notificările privind eventualele modificări trebuiesc făcute de ambii părinți la Agenția de Asigurări Sociale. Dacă nu se face nicio modificare, mama are dreptul de a primi alocația copilului.
Cu alte cuvinte, un tată nu are dreptul niciodată de-a încasa alocația copilului atâta timp cât mama refuză să contrasemneze. Indiferent dacă copilul stă mai mult la el decât la ea sau dacă el are custodia unică. Practic, responsabilitatea în fața legii poate fi și a tatălui - dar drepturile sunt doar ale mamei, rezervate după criteriu ginecocentrist.
Mai vreți? Stai că mai am.
Mergem acum și citim din Lag om omskärelse av pojkar, adică legea circumciziei masculine. Textul integral în suedeză îl puteți consulta aici. Și zice-așa:
Art. 1: Circumcizia în prezenta lege este intervenția chirurgicală pentru a elimina integral sau parțial prepuțul penisului și nu este considerat act medical sub înțelestul articolului 1 din Legea 763/1982, Legea Sănătății.
Această lege se aplică circumciziei băieților până la vârsta de 18 ani.
Art. 3: Circumcizia poate fi efectuată la cererea sau cu consimțământul tutorelui băiatului și numai după ce tutorele a fost informat de ceea ce implică această procedură. Dacă băiatul este în grija a doi tutori, se aplică prevederile de mai sus amândurora. Cel care va efectua intervenția chirurgicală este responsabil de infromația pe care o oferă și trebuie autorizată de o persoană cu calificări medicale.
Aceste informații se oferă și băiatului, dacă acesta este la vârsta maturității în sensul legal de persoană care înțelege informația oferită. [În Suedia asta înseamnă 14 ani]
În Suedia, toată lumea are dreptul la integritate corporală, cu excepția băieților sub 18 ani. Legea în sine stipulează că circumcizia nu poate fi făcută împotriva consimțământului băiatului însă prevederea cu „vârsta maturității” face ca această stipulare să fie irelevantă întrucât toate circumciziile se fac când băieții au câteva săptămâni vârstă.
În plus, prepuțul joacă un rol important în sexualitatea masculină și, prin urmare, niciun copil pre-puber nu poate lua o decizie informată asupra procedurii și a consecințelor acesteia. În mod normal, niciun băiat nu ar trebui circumcis mai devreme de 18 ani (sau 16) când poate lua o decizie informată asupra subiectului.
Însă, grija pentru drepturile omului variază în Suedia în funcție de prezența sau absența vaginului. Astfel, tot în Suedia, există și Förbud mot kvinnlig könsstympning sau Legea 316/1982 care interzice explicit circumcizia feminină. Text integral aici. Și zice-așa:
Art. 1: Intervenții chirurgicale pe organele genitale feminine externe cu scopul de a le mutila sau produce schimbări permanente nu pot fi efectuate, indiferent dacă tutorele își dă sau nu consimțământul pentru această intervenție.
Deci ne-am înțeles, da? Băieți putem mutila oricând - fete nu.
Hai încă una, tot din Föräldrabalken din care am mai citat și mai sus. Țineți minte când am spus că copiii (sic!) sunt proprietatea femeii și a statului? Uite că legislația suedeză nu se sfiește să instituie și de jure chestia asta - că de facto oricum e valabil peste tot în Europa și America de Nord. Zice-așa:
Capitolul 6, art. 3:
Copilul este la naștere în custodia ambilor părinți dacă aceștia sunt căsătoriți și în orice alt caz în custodia unică a mamei. Dacă părinții se căsătoresc mai târziu, copilul va fi în custodia ambilor, cu excepția situațiilor în care o instanță a decis în prealabil asupra custodiei copilului în favoarea unuia dintre ei.

Căsătoria, în Suedia, înseamnă oferirea dreptului legal unei femei de a fura din posesiunile unui bărbat fără să facă o zi de pârnaie chiar dacă e prinsă și fără obligativitatea de a returna ce a furat. Ba mai mult, uneori instanța o și ajută să fure chiar mai mult decât a îndrăznit ea sub legea „păcii femeilor”.
Așadar, dacă nu-i oferi mamei copilului tău dreptul de a te fura, nu ai dreptul să fii tată.
Interesant este că CEDO a condamnat Germania care avea exact aceeași lege în urmă cu câțiva ani ceea ce-nseamnă că Suedia încalcă un cârd de legi internaționale prin această lege. Evident, nu observă mai nimeni căci informația în limba engleză despre Suedia nu prea se găsește și, în plus, UE e preocupată de fetițele din Afghanistan - nu de bărbații care alimentează bugetele muncind ca sclavii practic pentru Stat.

3. Rezumat, comentarii personale și concluzii

Așadar, în Suedia cea egalitară bărbații și tăticii sunt de jure și de facto cetățeni de mâna a doua și respectiv părinți de mâna a doua.
Tot în Suedia, ROKS și organizațiile similare primesc milioane de euro anual în vreme ce organizațiile care apără bărbații de violența domestică sunt complet ignorate și exceptate prin lege de la masa negocierilor cu guvernul în cazul unei dezbateri publice privind fenomenul. În prezent există circa 500 de adăposturi pentru femei presupuse victime ale violenței domestice și exact zero pentru bărbați. Finanțarea pentru un adăpost pentru bărbați este de zero coroane suedeze/an și se preconizează că primul de acest gen va apărea în primăvara lui 2014, construit din donații private.
Mamele primesc automat custodie la nașterea copilului - tații o primesc numai dacă aprobă mama.
Mamele primesc automat beneficiile financiare acordate de stat părinților - chiar dacă mama nu are deloc contact cu copilul și este crescut de tată.
De asemenea, tații nu au niciun cuvânt de spus nici în cazul avortului și nici cazul adopțiilor și doar fetițele sunt protejate de mutilare genitală - băieții nu.
În plus, bărbații pot fi umiliți de gardience sau polițiste în percheziții umilitoare - invers însă nu pentru că ar încălca „pacea femeii”. E noaptea minții țara asta, serios de nu!
Evident, nu există nicio lege de tip „pacea bărbatului” sau o lege netură de tip „pacea oamenilor” sau ceva similar. Nu. Integritatea psihologică a bărbaților poate fi oricând călcată în picioare de oricine și cu orice motiv - cea a femeilor însă niciodată, nici măcar când comit crime.

Nu există nicio lege în Suedia care să discrimineze implicit sau explicit împotriva femeilor (sau a oricărui alt grup pe orice criteriu ar fi constituit) în Suedia. Bărbații sunt singura categorie declarată de jure și de facto cetățeni de rang secund în legea suedeză.
Rata sinuciderilor în rândul femeilor în Suedia este 7,1 la suta de mii de locuitori în timp ce a bărbaților este 17,7 - de două ori și jumătate mai mare. În Suedia, 82% dintre oamenii fără adăpost sunt bărbați însă guvernul derulează un program pentru ajutorarea... ați ghicit - femeilor fără adăpst.
Jurisprudența penală suedeză admite în instanță „sindromul premenstrual” ca scuză pentru crimă/omucidere. Evident, se aplică doar femeilor. De asemenea, după cum am văzut, în Suedia nu există (legal vorbind) infractori de sex feminin care să fi comis violență. Cele două studii care au trecut de cenzură au arătat totuși că violența domestică este reciprocă (ca de altfel oriunde pe planetă) însă cu toate astea în ultimii 5 ani au fost doar 3 condamnări definitive în rândul femeilor. În Suedia sunt 5000 de deținuți și 300 de deținute - cel mai disproporționat număr de infractori în pușcării din Europa.
400 de mii de copii suedezi își văd o dată pe lună sau mai rar tatăl în ciuda petițiilor repetate ale taților și copiilor trecuți de 14 ani de a schimba ordinele aberante dictate de instanțele feministe.

Colegul din Suedia are deja 674 de zile de când nu și-a mai văzut fiica din simplul motiv că mama are dreptul legal de a preveni contactul copilului cu tatăl (în ciudat faptului că tatăl nu a fost nici măcar acuzat vreodată de vreo infracțiune împotriva copilului sau mamei).
Însă colegul meu a fost deja acuzat și amendat o dată în Suedia pentru că a spus că feminismul e de porc pe blogul său!
Libertatea cuvântului e o glumă proastă în Suedia iar mass-media este în mare parte controlată de stat fie prin subvenții fie prin Pressens Opinionsnämnd (PON - Consiliul Presei), un organism semi-privat care acţionează precum Poliția Gândirii în mass-media suedeză și care nu dă socoteală de facto nimănui. Teoretic, PON dă socoteală instanței însă în fapt Deparatamentul de Justiție pentru Afaceri Civile s-a făcut în repetate rânduri că nu vede abuzurile comise. Cel mai evident a fost când toată mass-media l-a numit violator și pedofil pe un băiat de 15 ani pentru că se presupusese că făcuse sex cu un alt băiat de 4 luni mai tânăr decât el - deși dosarul penal a fost foarte subțire.
Sunt multe de spus despre abuzurile flagrante asupra drepturilor fundamentale ale omului și asupra statului de drept în Suedia și cu siguranță voi mai vorbi despre acest subiect însă era necesar să listez măcar câteva din situațiile în care însăși legea suedeză instituie de facto misandria.
Între timp, Suedia finanțează transplantul de uter - căci asta era marea urgență națională.
O mai țineți minte pe Margareta Winberg din documentarul Könskriget? Dânsa a fost ministru în guvernul comunist de la sfârșitul anilor 90 și începutul anilor 2000.
Pe când era ministru al „Egalității de gen” în Suedia, în 2002, doamna Winberg s-a exprimat oficial (și nu a retractat niciodată delcarația - ba chiar a apărat-o în două rânduri) exact în următorul hal:
Heterosexualitatea nu este nimic altceva decât viol patriarhal în grup.
Mai merită oare să ne întrebăm de ce stau lucrurile așa cum stau în Suedia, atâta timp cât astfel de gunoaie umane ajung în poziții de conducere și fac declarații mai mult decât evidente de ură viscerală împotriva a peste 98% din populație care este heterosexuală?!?!
Tot doamna Winberg considera că femeile sunt prin definiție lesbiene de fapt și că această „unitate heterosexuală” este de fapt băgată cu forța pe gâtul femeilor și de oprimate ce sunt nu se revoltă și nu-și proclamă identitatea unică și adevărată - cea lesbiană, desigur.
O listă cu citate discutabile ale doamnei puteți consulta aici(în suedeză). Eu o să redau unul pe care l-a făcut în miezul zilei la un post de radio la câteva luni după ce a părăsit postul de ministru pentru „egalitatea de gen”:
Uneori sunt surprinsă că sunt atât de puține femei care urăsc bărbații cu adevărat. Să fie oare din cauza ignoranței ierarhiei structurale (de gen)? Sau femeile văd asta ca pe problema lor privată? Sau poate că unitatea heterosexuală e atât de puternic băgată cultural pe gâtul lor în societatea noastră încât femeile nu găsesc energia și îndrăzneala de a se revolta? Încă nu am un răspuns clar la dilema asta.
Eu am, doamna Winberg: Majoritatea femeilor - și majoritatea oamenilor de pe planetă fac parte din sectorul non-feminist și non-aderant la fascismul sexual. Pe cale de consecință logică imediată, majoritatea oamenilor văd astfel de gunoaie umane exact ca ceea ce sunt: niște gunoaie umane ce promovează un gunoi ideologic.

Deocamdată atât. Voi mai reveni și cu altă ocazie.

Acestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

7 comentarii:

 1. Mătăluţă, că eşti un misogin frustrat şi nefericit am înţeles.
  Că ţi-ai deschis un blog unde să te defulezi şi să-ţi verşi veninul, iarăşi am înţeles.
  Dar faptul că pozezi în om informat şi încerci în zadar să imiţi cultura, asta nu reuşesc s-o înţeleg.

  Că tot vorbim de ignoranţă, informează-te dracului mai bine...homosexualii şi lesbienele reprezintă 10% din orice populaţie, fără să punem la socoteală şi bisexualii.

  Ce dracu' caută un mioritic retrograd şi habotnic într-o ţară civilizată ca Suedia, nu pot să-mi dau seama.

  Sunt de acord că ceva nu e în regulă cu autorităţile suedeze dacă le dă drumul celor ca tine să pătrundă pe teritoriul lor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. „homosexualii şi lesbienele reprezintă 10% din orice populaţie, fără să punem la socoteală şi bisexualii.” - Continuă să-ți spui asta.

   În altă ordine de idei, care-i contra-argumentul tău?!

   Dar ca să te enervez și mai tare - nu numai că suedezilor le place ce scriu - dar le place așa de tare încât redactorul șef al celui mai citit ziar din Suedia abia așteaptă zilele când știe că trebuie să trimit eu un articol.

   Bun, și-acum stai jos - 4.

   Ștergere
 2. De ce cupluri de romani (necasatoriti) vin in Suedia si fac 2-3 copii, apoi incep sa aduca mama, tata, catel, purcel..Au drepturi mai bune (financiar, vorbind) acei copii daca parintii nu se casatoresc legaLpurtind nume diferite? Poporul suedez nu ia in calcul aceasta situatie de minciuna pe fata? ce alocatie primesc copii astia de-si permit de 3 ori pe ani sa vina cel putin 2 rude si sa stea degeaba acolo? Ce sistem are poporul suedez pentru acesti trintori?

  RăspundețiȘtergere
 3. e normal sa existe macar o tara in care sa aibe si femeile atatea drepturi ca restul planetei si toti anii de istorie numai barbatu a fost pupat in gaoz, si inca sunt in tarile musulmaie, iudeice si islamice precum si in unele "moderne". stai linistit ca pe planeta sunt mult mai multe femei mutilate genital decat baieti ( informeaza-te despre india, africa, afganistan si alte tari musulmane/iudeice/islamice), unde nici fetitele nu au niciun cuvant de spus iar alte femei nu au voie nici sa iasa din casa, pe cand nu exista nicaieri pe pamant vreo lege care sa interzica chiar atat de multe barbatilor. si stai linistit ca e absolut NORMAL ca pe corpul femeii, doar ea insasi sa decida, deci e treaba ei daca vrea sa ii creasca burta si o fiinta vie in ea sau nu, e viata ei, e corpul ei, ea decide, daca ea decide ca nu vrea sa treaca prin chinurile fizice , psihice si chinuitoare , groaznice ale nasterii si ale sarcinii, nu trevce si gata, e corpul ei, ea decide ce se intampla cu el. barbatu si ceilalti straini nu au niciun cuvant de spus in legatura cu ce face ea cu corpul ei. e normal ca un misogin antifeminist ca tine ( homosexual nedeclarat, cel mai probabil) sa vrea sa fie sultanul mai multor femeii asa cum v-a invatat birocratia patriarhala de cacao puturos cum ca ala nascut de femeie are dreptu de a-si stapani creatorul , adica femeia. ce ar fi sa-i ordone omu lu dumnezeu si sa-l stapaneasca. va trebuie sa te obisnuiesti cu matriarhatul pt ca e de viitor, si foarte multe tari il vor adopta, era barbatilor prosti care "gandeau"cu furtunu a apus.

  RăspundețiȘtergere
 4. e absolut normal ca lumea moderna sa fie interesata de bunastarea fetitelor din afganistan ( unde te ingrozesti si daca esti barbat, daramite daca esti fata..daca afli de ce patesc bietele copile ) , pt ca fara femei, nu ar exista oameni, si daca femeia care te naste e traumatizata, si depresiva de mica, vai si amar de cat de mutilat/handicapat te vei naste tu, ca de la cap pornesc toate mutatiile astea genetice, sunt sanse mari ca o femeie care a fost traumatizata/speriata/chinuita/agresata/depresiva in tinerete/copilarie sa nasca un copil cu mutatii decat una care a fost toata viata libera si fericita dar fumeaza. tu chiar crezi ca exista careva batut in cap incat sa dea laoparte fetitele nevinovate chinuite de patriarhatul de cacat imputit care decide ca organele lor sexuale nu sunt frumoase asa cum sunt si trebuiesc mutilate ( din cauza ca sunt homosexuali nedeclarati ca si tine) si s-ar interesa mai mult de barbatii in toata firea care sunt batuti pe buna dreptate de femeile lor cand observ saracele cat de prosti sunt si nesimtiti, chiar crezi c-ar lasa cineva un copil neajutorat si nevinovat deoparte ca sa ajute dita mai barbatu care-si poate avea si singur de grija?

  RăspundețiȘtergere

 5. ar trebui sa ti se pare normal si faza cu perchezitiile unei femei, sau consideri ca e mai normal ca eu, ca fata sa fiu perchezitionata pana la chiloti ( sau pana la fundul gol) de catre un barbat in toata varsta, asta e pornografie si violare modernizata. e normal sa fii perchezitionata de o femeie, ca poate esti in perioada aia a lunii si nu vrei sa vada un barbat in toata firea ce organe genitale ai tu si cat te chinuie pe tine viata ca sa nasti barbati. dar daca tu esti roman prost batut in cap care jigneste femeile si le injura, si se baga in ele, lovindu-le cu umarul in mers sau nu le ofera loc in autobuz, imi dau seama cum un idiot inapoiat ca tine, (roman get-beget n-am ce spune) considera ca el trebuie sa primeasca Mai mult si Mai bun, pe ideea aia expirata cum ca barbatu e capul familiei..era inainte pe vremea cand doar el aducea bani in casa, era doar o reprezentare a ( angajatului/intretinatorului casei), dar azi la cat de multe fac femeile ar trebui numite stapanele casei si ale membrilor familiei. dupa cum am spus, va trebui sa te obisnuiesti pt ca suedia e o tara civilizata, curata, open-minded si acolo unde conduce femeia, mereu e mai bine, pt ca femeile sunt mame si au insticte materne si sunt mai indulgente si mai intelegatoare si stiu cand trebuie reparat un sistem, si ce trebuie schimbat pt ca cuiva sa-i fie mai bine, in romania unde tara e condusa numai de barbati la cravata ( musulmani batuti in cap ) eu ca femeie nu am nicio posibilitate sa imi depasesc conditia, sau sa ma angajez, pt ca e sistemul facut in asa fel incat Nu am Dreptul de a-mi schimba viata si de a spera la una mai buna, nu am posbilitatea. In suedia nu e asa. Sistemul suedez e gandit ( de femei, desigur, numai mintile luminate pot gasi solutii salvatoare) in asa fel incat orice om, chiar si ala analfabetu sa poata trai cel putin decent acolo si sa se dezvolte. Daca nu iti convine tara femeilor du-te in tarile barbatilor, unde predomina, atacurile teroriste, cearsafurile negre, politica si saracia, si pregateste-te sa renunti la tot ce inseamna modernitate si civilizatie. ramai in romania ta comunista, unde mentalitatea asta criogenata o sa persiste si peste veacuri si veacuri pana la schimbarea patriarhatului de cacat aici, in matriarhat. nimic nu se compara cu o mama, si cu grija materna. Mama trebuie sa fie deasupra la tot. nu uita ca atunci cand erai mic ai supt tata, nu penis.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bravo Anonim, nici nu se putea ceva mai frumos scris si argumentat, cum vrea domnu' de mai sus!
   dar sa nu idealizam ceva ce Dumnezeu a lasat si OMUL a batjocorit- maternitatea. Avorturile dorite de femei desi au acum tot soiul de anticonceptionale, copiii parasiti, mame denaturate, viciate, femei usoare ca le plae etc. Nu femeia, nu barbatul, Omul a stricat totul pentru ca nu are credinta, deci nici etica, morala, datorie, ci meschinarie, fanatism, ipocrizie.

   Ștergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails