miercuri, 24 octombrie 2012

Un cunoscător despre Uniunea Europeană

Vladimir Constantinovici Bucovski (Владимир Константинович Буковский) a ajuns între timp la 70 de ani și este unul dintre puținii activiști pentru drepturile omului din anii 60 care încă e în activitate și a cărui obiect de activitate nu este legat de marxism în general sau de obiective cu iz marxist (ecologie, corectitudine politică, etc.).
A făcut în total 12 ani de pârnaie în închisorile sovietice și în „spitalele psihiatrice” în care erau internați cei care îndrăzneau să nu fie de acord cu perspectiva marxist-leninistă a partidului-stat sub prezumția că numai dacă ești nebun ți se poate părea că marxismul e de porc.
Norocul lui a fost că era foarte cunoscut iar sovieticii aveau de recuperat un prizonier politic din Chile de la Vest așa că a fost obiectul unui schimb de prizonieri politici și astfel începând cu 1976 Vladimir Bucovski locuiește în Regatul Unit Marxist al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.
Nu întâmplător am denigrat numele complet al Marii Britanii căci o dată cu aderarea la UE, această țară a devenit din ce în ce mai aproape de regimul de care Vladimir Bucovski a fugit și de altfel pe experiența sa ca cetățean britanic și-a bazat cea mai importantă publicație a sa: „EURSS - Rădăcinile sovietice ale integrării europene”, publicată în 2004 și pe care v-o recomand cu căldură.
Dacă există oameni care chiar se pricep la analizarea totalitarismului și a semnelor ce duc spre instaurarea unui regim totalitar, anti-democratic și complet paralel cu drepturile individuale, cu siguranță Vladimir Bucovski este unul dintre ei.
Vă recomand un filmuleț scurt de 5 minute cu opinia domnului Bucovski despre marea Uniune Europeană.
Filmulețul conține implicit subtitrare în limba română. Vizionare plăcută.

Acestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails